fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Noorteühenduste liit hakkab liikmeid vastu võtma kuni pensionieani

Eesti Noorteühenduste Liit
1. aprill 2009
PRESSITEADE

Noorteühenduste liit hakkab liikmeid vastu võtma kuni pensionieani

Tänasest alustab Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) ka nende mittetulundusühingute liikmeksvõtmist, kelle aktivistid ei ole varasemalt noore definitsiooni alla mahtunud.

Kui varasemalt on ametlikult Eestis loetud nooreks kuni 26aastaseid inimesi, siis ENL tõdeb, et eluea pikenemine ja madal sündivus loovad olukorra, kus kuni 26aastased muutuvad lausa haruldaseks nähtuseks. “Euroopa Liidu programmide tarvis on noore ametlikku iga tõstetud juba 30 eluaastani, meie arvestame olukorda pikemas perspektiivis ja võtame nüüdsest liikmeks kõiki, kes veel pensioniikka ei kuulu,” selgitab noorteühenduste liit.

“Tänapäeval on inimene täpselt nii noor, nagu ta end ise tunneb. Meie ei taha kedagi diskrimineerida ja loeme nooreks kõiki neid, kes veel pensioni ei saa,” täpsustab ENL.

Pensionikeskuse andmetel on Eestis meestel pensionieaks praegu 63 ja naistel 58 kuni 63 eluaastat. Praegu on vanaduspensionäride ja töötajate suhe 1,8, kuid aastaks 2030 vaid 1,5.

“On selge, et noored on demograafilist arengut arvestades muutumas vähemuseks, kui mitte harulduseks. Püüame vältida hääletuks vähemuseks jäämist, arvestame tuleviku olukorraga ning rahvastiku arenguga,” põhjendab ENL suurt muudatust.

Liidul on järgmisel aastal plaan luua ka noorte muuseum, et kaduvat sotsiaalset gruppi kuidagi säilitada.

ENL loodab innovaatilise sammuga tõsta oma sotsiaalset mõjuvõimu ning usub, et niimoodi hakkab lõpuks ometi ka laiemat avalikkust huvitama, mis noortevaldkonnas toimub.

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) on katusorganisatsioon, mis ühendab 52 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.

Teate edastas:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
Tel: 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status