fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Täna tähistatakse Tallinnas rahvusvahelist noortepäeva

Eesti Noorteühenduste Liit
12. august 2009
PRESSITEADE

Täna tähistatakse Tallinnas rahvusvahelist noortepäeva

Täna, 12. augustil korraldab Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) A. Le Coq Arena jalgpallistaadioni kõrval Sportland Arenal noortepäeva “Aktivist töötuks ei jää!”. Seitsmendat korda toimuva noortepäeva eesmärgiks on juhtida tähelepanu noorte kõrgele tööpuudusele.

“Kogu Euroopa Liidus on tööpuudus suurim just noorte hulgas, mis kasvatab ebakindlust tuleviku suhtes. Rasketel aegadel peavad kõik midagi ohverdama, kuid ENLi jaoks on oluline, et noorte konkurentsivõime säiliks ja noorte areng ei pidurduks,” selgitab ENLi avalike suhete spetsialist Meelika Jürisaar.

“Noortepäeval püüame probleemile läheneda positiivselt, pakkudes tegevusi ning tutvustades organisatsioone, mis on huvitavad ja arendavad. Aktiivne inimene, kes on julge ja ettevõtlik, saab ka rasketel aegadel hakkama. Noorteühendustesse kuuluvad noored saavad väga hästi aru, et aktiivne vabatahtlik töö mõnes organisatsioonis avab tulevikus uksi,” lisab Jürisaar.

Noortepäeval toimuvad säästlikku eluviisi tutvustavad loomingulised töötoad, erinevad võistlused ning kohal on 20 noorteühendust üle Eesti, kes jagavad infot kodanikuaktiivsuse kohta.

Kell 16.00 algab traditsiooniline jalgpallimäng Haridus-ja Teadusministeeriumi võistkonna ja Eesti Noorteühenduste Liidu meeskonna vahel. Haridusministeeriumi meeskonnas mängib ka haridusminister Tõnis Lukas, jalgpallifäänidele ja noorsootöötajatele tuntud Kojamees ning mitmed teised ametnikud. Noorte võistkonnas leidub nii noori jalgpallureid, endine europarlamendi saadikukandidaat kui ka ENLi juhatuse liikmed ja noorteühenduste esindajad.

Noortepäev avatakse kell 14:00 ning vabaõhukontsert algab 18:00. Kontserdil astuvad üles Def Räädu, Ska Faktor, Junk Riot ja The Nymph. Seoses Eesti-Brasiilia jalgpallimänguga toimub kohapeal, mängu vahetus läheduses, suurelt vabaõhuekraanilt ka mängu ühisvaatamine. Aktiivseimatele osalejate vahel loositakse välja 2 piletit mängule ja Eesti koondise fännisärgid.

Noortepäeva on võimalik otseülekandena vaadata ka internetikeskkonnast veebilehtedel www.enl.ee või www.kullaauk.ee. Noortepäev 2009 “Aktivist töötuks ei jää!” programmiga saab tutvuda: www.noortepaev.com

ÜRO kuulutas 12. augusti rahvusvaheliseks noortepäevaks 1999. aastal. ENL korraldab noortepäeva alates 2002. aastast ning soovib päevaga juhtida tähelepanu noorte probleemidele ja suunata ühiskonda noori rohkem väärtustama. 50 noorteorganisatsiooni ühendav katusorganisatsioon soovib noortepäevaga pakkuda nii meelelahutuslikke kui ka tõsisemaid ideid ja tegevusi, et noorte areng, ning seeläbi ka ühiskonna jätkusuutlikkus, ei pidurduks.

Toetajad: Haridus-ja Teadusministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Jalgpalli Liit, Nike’i esindaja Baltikumis (Jalajälg AS), Tallinna Spordi-ja Noorsooamet jt.

Lisainfo:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
GSM: +372 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee
www.enl.ee
www.noortepaev.com
Tule noortepäevale jalgrattaga! 

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status