/ Pressiteade: Tartu noored näitasid üles head varivalimisaktiivsust

Eesti Noorteühenduste Liit 
6. oktoober 2009
PRESSITEADE

Tartu noored näitasid üles head varivalimisaktiivsust

Eilsest varivalimiste esimesest valimispäevast tehtud kokkuvõtted näitasid, et Tartu neljas koolis toimunud varivalimiste projektis kasutas võimalust hääletada 253 varivalimisealist noort. Tallinnas loeti kehtivaid hääli kokku 46.

Eile said Tartus hääletada Miina Härma Gümnaasiumi, Tartu Kesklinna Kooli, Tartu Descartes’i Lütseumi ja Tartu Forseliuse Gümnaasiumi vähemalt 14aastsed õpilased. Täna saavad Tartus varivalida Kivilinna Gümnaasiumi, Kommertsgümnaasiumi, Kunstigümnaasiumi ja Raatuse Gümnaasiumi õpilased. Tallinna noored saavad endiselt varivalida Eesti Rahvusraamatukogus ja valimisringkondades ringisõitvates varivalimisbussides kell 13:00-18:00.

“Kindlasti tasub varivalimisbussi nähes juurde astuda ja oma hääl anda või täna ja homme rahvusraamatukogusse kohale tulla,” edastab Eesti Noorteühenduste Liidu avalike suhete spetsialist Tallinna noortele üleskutse. “Näidakem, et Tallinna noored ei ole sugugi laisemad ja on huvituvad ühiskonnaelus toimuvast – täpselt nagu Tartu õpilasedki,” lisab ta.

Tartu Noortevolikogu andmetel oli Tartu esimese päeva kõrgeima valimisaktiivsusega kooliks Miina Härma Gümnaasium, kus hääletas päeva jooksul 134 õpilast. Tallinnas hääletasid kõige aktiivsemalt Kesklinna piirkonna koolides õppivad noored.

“Kindlasti on varivalimiste projekti kõige loogilisem korraldada just koolides, sest peale tunde spetsiaalselt kuskile noori kohale saada, ilma suurejooneliste reklaamkampaaniata, on väga raske. Loodame siiski, et teine varivalimispäev tõstab Tallinnas noorte varivalijate arvu,” avaldab Jürisaar lootust.

Varivalimised on kodanikuhariduse projekt, mille raames alates 14aastased Tallinna Ja Tartu noored saavad võimaluse simuleerida valimiste protsessi. Projekti eesmärgiks on tekitada noortes rohkem huvi ühiskonnas toimuva vastu ning õpetada noori langetama kaalutletud otsuseid.

Projekti toetavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital, SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Tallinna Spordi-ja Noorsooamet, Tartu Linnavalitsus ja Tiigrihüppe SA. Varivalimiste projektiga saab tutvuda www.varivalimised.ee

Lisainfo:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
Tel: 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee 

 

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status