fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Täna saavad Tallinna ja Tartu noored viimast päeva varivalida

Eesti Noorteühenduste Liit
8. oktoober 2009
PRESSITEADE

Täna saavad Tallinna ja Tartu noored viimast päeva varivalida

Täna on võimalus valida seitsmes Tartu koolis ning Tallinnas ringisõitvates varivalimisbussides. Tartus saavad hääletada Tartu Veeriku Kooli, Tartu Waldorfgümnaasiumi, Tartu Katoliku Kooli, Tartu Erakooli, Hugo Treffneri Gümnaasiumi, Mart Reiniku Gümnaasiumi ja Rahvusvahelise kooli õpilased.

\”Kutsume noori kasutama viimast varivalimispäeva, sest see on hea meetod end päris valimisteks valmis seada, et siis juba teadlikum valija olla,\” kutsus Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) varivalimiste projektijuht Robert Lang noori varivalima.

\”Neil, kes 2011. aastal veel Riigikogu valida ei saa, tuleb loodetavasti võimalus harjutada järjekordse varivalimisprojektiga, mille osas ENL juba ka plaane teeb,\” rääkis Lang.

Tallinnas ja Tartus on varivalimas käinud veidi üle 1200 noore. Tartus on varivalimised toimunud praeguseks kaheksas koolis.  \”Kuna täna valitakse Tartus lausa seitsmes koolis, siis on alust arvata, et sealt võiks tulla päris esinduslik varivalimisprotsent. Tallinnas on muidugi keerulisem, sest lühikesed vahetunnid, sügisilm ja varivalimisbussid ei ole sama hea lahendus kui koolides vahetundide ajal varivalimiste korraldamine,\” kommenteeris Lang.

Varivalimiste tulemused tehakse teatavaks homme Vabariigi Valimiskomisjoni häältelugemissüsteemi kasutades ning kokku pannakse ka kujuteldav noorte poolt valitud linnavolikogu.

Varivalimised on Soome noorteühenduste liidu eeskujul korraldatav kodanikuhariduse projekt, mille eesmärk on julgustada noori ühiskonnaelust osa võtma ning õpetada noori langetama kaalutletud otsuseid. 

Projekti rahastavad Kodanikuhühiskonna Sihtkapital, SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Tallinna Spordi-ja Noorsooamet ning Tartu Linnavalitsus.

Lisainfo:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
Tel: 5041258
E-mail: meelika@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status