fbpx

/ Infonurk / Muu / Noorte Riigikogu 2010 ootab osalejaid

Noorte Riigikogu on kolmepäevane sisukas parlamendisimulatsioon, kus Eesti noortel on võimalus mitte üksnes kaasa mõelda, vaid ka välja mõelda lahendusi täna riigi ees seisvatele võtmeprobleemidele.

Seetõttu ootame osalema kõiki ärksaid noori, kelle kogemused, ideed ja oskused aitaksid Noorte Riigikogule püstitatud ülesandeid hästi täita!

Esimene Noorte Riigikogu kogunes MTÜ Tegusad Eesti Noored algatusel kolm aastat tagasi, vahetult Riigikogu valimiste eel, mil õhus oli mure eesti ja vene kogukonna vahelise lõhestumise pärast. Seekord leiab Noorte Riigikogu aset 27. veebruarist kuni 1. märtsini 2010; ajal, mil Eesti on räsitud majandusraskustest. Uurime, mis on vahepeal muutunud ja mis on põletavamad mured Eestis täna!

Nagu päris Riigikogus, nii töötavad ka Noorte Riigikogus 11 komisjoni. Erinevuseks on see, et Noorte Riigikogulaste komisjonid on omakorda jagatud nelja teemablokki, kus arutatakse päevakajalisi küsimusi vastavalt hariduse, välissuhete, finants- ja majandusvaldkonnast. Sõsarkomisjonide koostöös valmib tulevikuvisioon ja tegevuskava vastava küsimuse lahendamiseks, mis pannakse Noorte Riigikogu viimasel tööpäeval proovile täiskogu istungi ees. Üritusele annavad lisaväärtuse kohtumised oma ala asjatundjatega, reaalpoliitikat iseloomustavad mängulised elemendid ja värvikas õhtuprogramm. Kõik huvilised on teretulnud koos noorte saadikutega diskuteerima ürituse kodulehekülje foorumites.

Noorte Riigikogule pääsevad osalema 101 noort üle kogu Eesti. Kandideerimiseks tuleb täita avaldus ürituse kodulehel http://www.ten.ee/noorteriigikogu/, esitada oma andmed ja pakkuda lahendus ühele tänase Eesti probleemile. Kandideerimine on avatud kuni 7. veebruarini 2010. a. Valituks osutumise või mitteosutumise kohta antakse kõigile kandideerijatele teada e-posti teel hiljemalt 15. veebruaril 2010. a, misjärel tuleb tasuda osalustasu 100 krooni.

Tegusad Eesti Noored on noorte loodud ja juhitud üle-eestiline organisatsioon, mille missiooniks on suurendada Eestimaa noorte ühiskonnateadlikkust ja omaalgatust nii riigi kui Euroopa tasandil. Seda missiooni viivad tenid ellu kolme tegevussuuna kaudu: noorte omaalgatuslikud ettevõtmised, demokraatiakool ja Euroopa Noorteparlament Eestis.

Lisainformatsioon:

Ursula Ilo
Osalejate koordinaator
E-mail: ursula.ilo@ten.ee
Telefon: +372 55698298

Mari-Liis Orav
Osalejate koordinaator
E-mail: mari-liis.orav@ten.ee
Telefon: +372 5154388

Lähemat infot Noorte Riigikogust: http://www.ten.ee/noorteriigikogu/ 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status