/ Poliitilisi noortekogusid kutsutakse liituma valimiste hea tavaga

Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) tegi täna poliitilistele noortekogudele pöördumise, milles tehakse ettepanek ühineda üliõpilasvalimiste hea tavaga, mille eesmärk on muuta üliõpilasvalimised ausamaks ning läbipaistvamaks.

Pöördumises kutsutakse poliitilisi noorteühendusi ühinema valimiste hea tavaga ning toetama selle põhimõtteid.

Hea tava järgi peaksid üliõpilasvalimistel kandideerijad teavitama valijaid oma kuuluvusest erakonda või erakonna noortekogusse. Samuti peaks valimislubadused olema seotud üliõpilaskonna otsustuspädevusega ning valimislubaduste juures tuleks ära tuua lubaduse elluviimise kava ning võimalikud tuluallikad.

„Kuigi valimiste hea tava on mõeldud üliõpilasvalimistel kandideerijatele, on poliitiliste noorteühenduste toetus tavale äärmiselt oluline. Loodame, et poliitilised noorteühendused tulevad kaasa algatusega, mille tagajärjel peaks üliõpilasvalimiste maine tõusma nii üliõpilaste kui ka avalikkuse silmis,\” märkis EÜLi juhatuse esimees Maris Mälzer.

EÜL ootab poliitilistelt noortekogudelt vastuseid 16. märtsiks.

Valimiste hea tava leiab internetis aadressilt http://www.eyl.ee/valimised.

Valimised toimuvad märtsis ja aprillis 21 kõrgkooli üliõpilaskonnas üle Eesti. Kokku on õigus oma esindajaid valida 65 000 üliõpilasel.

Valimiste hea tava koostamist toetas Kodanikuühiskonna Sihtkapital projektist \”Teadlik kaasamine üliõpilaskonnas\”.

Lisainfo:

Maris Mälzer
Juhatuse esimees
Eesti Üliõpilaskondade Liit
Telefon: 5567 6119
E-post: maris.malzer@eyl.ee 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status