fbpx

/ Infonurk / Muu / Sõida Rumeeniasse keskkonnateemalisele noortevahetusele!

20.-28. märtsil 2010 (samal ajal on ka koolinoorte kevadvaheaeg!) toimub Motru´s, Targu-Jiu’s- Rumeenias rahvusvaheline noortevahetus pealkirjaga “Youth for Nature”. Üldteemaks on keskkonnakaitse ning selle kohalikud ning Euroopa aspektid. Samuti säästev areng ning kliimamuutused. 

Noortelaagri käigus soovitakse võrrelda osalevate riikide meetodeid, kogemusi. Projekti jooksul korjatud purkidest tehakse sümboolne kuju naisest ja lapsest, millega soovitakse pöörata kohaliku kogukonna tähelepanu. Koostatakse deklaratsioon, millega noored toetavad keskkonnasäästlikku mõtteviisi. Programmis on nii teoreetilised kui ka praktilised teemakohased töötoad, arutelud, presentatsioonid; Motru linna ning selle lähedal asuva söekaevanduspiirkonna külastamine, puude istutamine, praktiline töötuba Motru jõe ääres ning selle vahetus läheduses (koristamine), Tg-Jiu vanalinna ning selle vaatamisväärsuste külastamine, ametlikud visiidid keskkonnateemalistesse organisatsioonidesse, muuseumi külastamine, multikultuuriõhtud. Programmiga saad tutvuda meie kodulehel.

Eestist osaleb kokku koos väljavalitud grupijuhiga 5 noort (noorte vanus 18-25 eluaastat). Veel osalevad noored 8 riigist: Malta, Sloveenia, Slovakkia, Leedu, Kreeka, Prantsusmaa, Hispaania ja loomulikult Rumeenia.

Esialgu pead maksma 100% rahvusvahelise transpordi kulu (lennureisiga kas Tallinnast või Riiast Bukaresti, lisaks täiendavalt buss/rong, kokku umbes 5500 eek), millest saad projekti jooksul tagasi 70%. Ehk siis lõppkokkuvõttes maksad ise reisikulu vaid 30% ehk umbes 1650 eek! Lisaks tuleb maksta osalustasu 1000 eek, mis sisaldab igakülgset, jooksvat ning professionaalset ettevalmistust enne välismaale sõitu (sh kultuuriline ettevalmistus), tervise/meditsiinikindlustust ning lõppanalüüsi. Kohapealse majutuse (noortehostelis), toitlustuse (kolm korda päevas) ja programmiliste tegevuste eest ei pea täiendavalt maksma.

Osalemiseks saada oma kontaktidega (sh telefon, elukoht) motivatsioonikiri aadressile alo@continuousaction.ee esimesel võimalusel või helista telefonil 52 91717. Ettevalmistav kohtumine toimub esmaspäeval, 15. märtsil Tallinnas.

Continuous Action – maailm on täis võimalusi!

www.continuousaction.ee 

Käesolev projekt viiakse ellu Euroopa Ühenduse programmi Euroopa Noored toetuse abil. Projekti sisu ei pruugi tingimata kajastada Euroopa Ühenduse või Euroopa Noored Eesti büroo seisukohti ega hõlma nendepoolset vastutust.

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status