fbpx

/ Infonurk / Muu / Euroopa vabatahtlikus teenistuses on osalenud peamiselt neiud

Kümne aasta jooksul on Euroopa vabatahtlikus teenistuses osalenud 475 Eesti noort. Euroopa vabatahtliku teenistuse konsultandi Marika Matvejeva sõnul soovivad vabatahtlikena tegutseda ülekaalukalt neiud vanuses 18-25.

“Enim vabatahtlikke on käinud Prantsusmaal ja Saksamaal, kuid aina rohkem soovivad eesti noored oma panust anda Ladina-Ameerika, Aasia ja Aafrika kogukondade arendamisse. Kõige rohkem teenistusi tehakse noorsoo- ja sotsiaaltöö valdkonnas, populaarsust koguvad ka keskkonna- ja kultuuriprojektid”, iseloomustas Matvejeva.

Esimesed eestlased saatis 2000. aastal Eesti büroo toel vabatahtlikku teenistusse lume- ja veelaua klubi SWB. Marko Leppik ja Peeter Ossip korraldasid Kreekas pool aastat kultuuri ja keskkonnaalaseid noorteüritusi ning toimetasid neid vastu võtnud organisatsiooni Praxis kodulehte.
 
Matvejeva märgib, et esimesed vabatahtlikud tulid Eestisse Hollandist ja Saksamaalt. „Nemad tegutsesid Pahkla Camphilli külas, kus elavad, õpivad ja töötavad erivajadustega inimesed. Noortevahetuse arengu ühingu EstYES kõrval on Pahkla küla üks pikaajalisemalt Euroopa vabatahtliku teenistuse projekte ellu viinud organisatsioone Eestis”, lisas Matvejeva.

Eesti büroo on kümne aasta jooksul toetanud ligi 400 Euroopast pärit noore teenistust Eestis. Enim noori tuleb Saksamaalt, vabatahtlikuna tegutsetakse peamiselt lasteaedades, noortekeskustes ja sotsiaalvaldkonna organisatsioonides.

Eesti büroo on Euroopa vabatahtlike saatmist ja vastuvõtmist toetanud kokku üle 30 miljoni krooniga.
 
Programm Euroopa Noored võimaldab 18-30 aastastel noortel minna 2-12 kuuks Euroopa vabatahtlikku teenistusse ning organisatsioonidel võtta vastu Euroopast pärit vabatahtlikke.
 
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo alustas Euroopa vabatahtliku teenistuse rahastamist 2000. aastal.

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status