fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 245

12. mai 2010
ENLi Teated nr 245

\"\"

UUDISED

# 24. mail toimub osaluskohvik „Otsustavad need, kes valitsevad!\” 

Sõltumatu Poliitikauuringute Keskus Praxis, noorteorganisatsioon Party on Wheels (POW) ja Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kutsuvad 24. mail osalema Sokos Hotel Virus toimuval osaluskohviku üritusel „Otsustavad need, kes valitsevad!\”.

Osaluskohvik on kaasahaarav diskussioon noorte ja poliitikute vahel, pakkudes noortele võimalust tõstatada neile olulisi teemasid ning otsustajatele võimalust teada saada noorte arvamust ja seisukohti. 

Osaluskohvikus toimuvad arutelud haridus-, tööhõive-, tervise-, kultuuri-, sotsiaal-, keskkonna-, majanduspoliitikas ja riigivalitsemises. Registreerimine toimub kuni 19. maini!

 Loe lisa sellest, mis toimuma hakkab!


# Tegusad Eesti Noored kutsuvad linna lilleliseks tegema

29. mail toimub Tallinnas üritus Linn Lilleliseks, mida korraldab MTÜ Tegusad Eesti Noored. Üritust korraldatakse juba neljandat aastat järjest ning seekord on toimumispaigaks valitud Tallinna Loomaaed.

Projekti eesmärgiks on ühendada tava- ja erivajadustega noori: kokkusaamise raames tutvutakse ja tehakse üheskoos heakorratöid. Üritus on kõigile tasuta ja osalema saab registreeruda kuni 21. maini!

Loe lisa siit!


# Kõige Nooremat ja Aasta tegijat saab valida veel 21. maini!

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kutsub üles esitama kandidaate Aasta Tegija ning Kõige Noorema tiitlile. Aasta Tegija ja Kõige Noorem on ENLi poolt iga-aastaselt omistatavad aunimetused noortevaldkonnas silma paistnud inimestele või organisatsioonidele.

Kes on Sinu arvates noortevaldkonda oluliselt panustanud ja elu paremaks muutnud? Vali kas ENLi meeskonna poolt nomineeritud isikute ja organisatsioonide vahel või nimeta oma kandidaat tiitlile siin!  

\"\"

HUVITAVAT

# OSALE: ENLi suvekool \”Suhtlen täits vabalt!\” toimub 8.-11. juulil Jõulumäe Tervisespordikeskuses.Üritus üllatab uues kuues ja teistmoodi kui varasematel aastatel, sest tänavu ühendame keset suve kuumimat kuud töö ja lõbu! ENLi 8. suvekooli raames toimuvad esmakordselt ka ENLi Suvepäevad. Suvekool \”Suhtlen täitsa vabalt!\” seab fookuse suhtlemisoskustele – põhjalikult saab koolitust nii meeskonnas suhtlemise kohta kui ka ajakirjanike ja meediaga suhtlemisest. Lisainfo ja registreerimine: http://www.enl.ee/et/Tegevused/suvekool

# OSALE: Eesti Noorsootöötajate Ühendus kuulutab välja konkursi „Mõistujutte noorsootöötajast – noorsootöötaja on nagu…\” Ühendus tähistab 19. mail sünnipäeva ning ühtlasi kõigi Eesti noorsootöötajate tähtpäeva. Sündmuse vürtsitamiseks kuulutatakse välja konkurss, mille käigus oodatakse lühikesi mõistujutte, mis kirjeldaksid noorsootöötajate töid, tegemisi, rolli. Konkurss kulmineerub 18. mail, mil selleks ajaks laekunud mõistujuttude seast loositakse välja 15 võitjat. Loosiõnn viib võitjad tasuta Teaduskeskuses Ahhaa Tallinna filiaali martsipani valmistamise töötuppa, kus ühes Eesti Noorsootöötajate Ühenduse aktiivsemate liikmetega saab sünnipäev ja konkurss vääriliselt tähistatud. Konkursil osalemine on kõige mugavam Facebook\’i keskkonnas kasutaja Eesti Noorsootöötajate Ühenduse kontolTähtaeg: 18. mai keskpäev! 

# OSALE: 15. mail kell 18:00-24:00 toimub Riigiarhiivis (Maneeži 2/4,Tallinn) VI üle-euroopalise muuseumiöö raames esmakordselt ka arhiiviÖÖ! 2010. a muuseumiöö teema \”Öös on lugusid\” on saanud inspiratsiooni käimasolevast Lugemisaastast. Ürituse raames toimuvad ekskursioonid arhiivi suletud uste taha ja endisesse erifondi, jutustatakse salalugusid, näidatakse filme, remonditakse raamatuid jpm. Jooksev info ja programm Facebook\’i leheküljel ja Riigiarhiivi kodulehel www.riigi.arhiiv.ee.

# OSALEArutelu juhtimise töötuba: Arutelu = jäämäe tipp. Mis on vee all?  26. mail Tallinnas kell 16:30-20:00. Avaliku Esinemise Akadeemia kutsub Tallinnas tegutsevate noorteorganisatsioonide liikmeid ja noortega tegelevaid inimesi arutelu juhtimise töötuppa, mida viib läbi Toomas Roolaid. Töötoa teema on arutelu roll organisatsiooni juhtimises ja olukorrad, kus arutelul kokku lepitut ei viida ellu või ei suudeta otsuseid vastu võtta. Arutatakse nende probleemide võimalikke põhjusi ning lahendusi ja analüüsitakse töötoa formaadis oma organisatsiooni praktikat. Osavõtt on tasutaRegistreerumine kuni 17. maini! Lisainfo ja registreerumine siin!

# RAHASTAMINE: Euroopa Komisjoni konkursikutse: Koostöö teiste maailma riikidega. Programmi Euroopa Noored raames välja kuulutatud konkursiga toetatakse projekte, millega edendatakse noortevaldkonna koostööd Euroopa Liidu liikmes- ja kandidaatriikide ning teiste maailma riikide vahel. Taotluste esitamise tähtaeg on 17. mai. Lisainfo: http://euroopa.noored.ee/node/3063

# RAHASTAMINE: Programmi Euroopa Noored järgmise taotlustähtaja ehk 1. juuni prioriteediks on noorte tööhõive. Kaasake oma projektidesse noori tööotsijaid või aidake noortel projektides osaledes omandada tööturul vajalikke teadmisi, oskusi ja kogemusi. Lisainfo:  http://euroopa.noored.ee/node/3012

# RAHASTAMINE: Avatud Eesti Fondi Noortefond ootab projektiideid 15-29aastastelt ja pakub parimatele toetust. Taotlemiseks ei pea olema ühegi organisatsiooni liige, projekte saab esitada üksikisikuna või vaba sõpruskonnana. Noortefondi eesmärk on toetada julgeid ja omanäolisi algatusi, mis julgustavad noori jaasa rääkima nende jaoks olulistel teemadel. Oodatakse projekte, mis toetavad avatud ühiskonda, väärtustavad kodanikuaktiivsust ja sallivust ning on sisult ja vormilt uuenduslikud. Toetussummad peaksid üldjuhul jääma vahemikku 2000 kuni 20 000 krooni. Avatud Eesti Fond tegi nüüdsest ka taotlejate elu mugavamaks! Noortefondile saab nüüd taotlusi esitada eesti keeles ning otsuseid teeb rahvusvahelise komisjoni asemel Eesti ekspertkogu. See tähendab, et vastused saabuvad juba kuu-pooleteise jooksul. Kogu info taotlusvõimaluste kohta leiab Noortefondi kodulehelt: http://www.oef.org.ee/noortefond

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
10. mai – ENLi avalike suhete töögrupi kohtumine (ENLi kontoris Estonia pst 5a, Tallinn).
10. mai – Noortevolikogude asutamise teemalisel kohtumisel Domus Dorpatensisega, Tartu Noortevolikoguga ja Tartumaa Noortekoguga osales ENLi avalike suhete spetsialist (sh. Tartumaa noortevolikogude loomise piirkondlikmentor) Meelika Jürisaar.
11. mai – Luunja Keskkoolis noortevolikogude tööd tutvustaval infotunnil esines ENLi avalike suhete spetsialist Meelika Jürisaar.
11. mai – Riigikogu kultuurikomisjoni istungil osalesid juhatuse esimees Ott Heidmets ja noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.
11. mai – Justiitsministeeriumis projekti: \”Süsteemne alus kogukonnapõhiseks varajasele märkamisele ja sekkumisele suunatud tegevuseks: ühistegevuse mudeli väljatöötamine ja katsetamine\” kohtumisel osales ENLi tegevjuht Anni Kuller.
11. mai – Saksamaal Aachenis Karl Suure noorteauhinna üleandmisel osales ENLi finantsjuht Ulrika Hurt.
13.-16. mai – Leedu Noorteühenduste Liidu ja Leedu Välisministeeriumi korraldataval üritusel \”B-Young\” Vilniuses osalevad ENLi tegevjuht Anni Kuller ja välissuhete ja noortepoliitika juhtgrupi liige Jaan Urb.
14.-17. mai – Be?i?is (Montenegro) toimuval Montenegro Noorteühenduste Liidu asutamist ettevalmistaval kohtumisel osaleb noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.

Eelmisel nädalal:
4. mai – Riigikogu kultuurikomisjoni istungil osales noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.
5. mai – ENLi juhatuse ja meeskonna kohtumine üleriigiliste noorteühenduste kojaga ENLi kontoris (Estonia pst 5a).
5. mai – ENLi juhatuse koosolek ENLi kontoris (Estonia pst 5a).
6. mai – Tallinna Noortevolikoguga kohtumisel osalesid ENLi tegevjuht Anni Kuller ja maakondlike noortekogude ja kohaliku tasandi osaluskogude koordinaator Kristo Notton.
7. mai – Pärnumaal noortevolikogude loomise mentorlusprogrammi kohtumistel osales ENLi tegevjuht (sh. Pärnumaa noortevolikogude loomise piirkondlik mentor) Anni Kuller.

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status