fbpx

/ Infonurk / Muu / Riigikogu võttis vastu uue noorsootöö seaduse

Riigikogu võttis täna, 17. juunil 2010 83 poolthäälega vastu uue noorsootöö seaduse. Esimene noorsootöö seadus taasiseseisvunud Eesti Vabariigis võeti vastu 1999. aastal. ENL esitas esmakordselt ettepanekud noorsootöö seaduse muutmiseks 2005. aastal. Uue seaduse koostamine on olnud pikk protsess, mida on eest vedanud Haridus- ja Teadusministeerium. Kuid arutelud ei piirdunud vaid aruteludega ministeeriumis – ka Riigikogu kultuurikomisjonis toimusid tulised arutelud.

Uus seadus hakkab kehtima 1. septembrist 2010. Noorteühenduste jaoks on seadus märgilise tähendusega – uues seaduses on esmakordselt ajaloos defineeritud noortevolikogud, muudetud on noorteühingu mõistet, noorteühingute aastatoetuse regulatsiooni, noortelaagrite regulatsiooni, täiustatud on noorsootöö mõistet ning põhimõtteid, kaotatud on noorteühingute register jne. ENL teeb kindlasti lähiajal ülevaate noorteühendustele uue seaduse muudatustest.

ENL tänab kõiki noorteühendusi, kes on osalenud seaduse muutmise aruteludel, Haridus- ja Teadusministeeriumi põhjaliku töö eest seaduse ettevalmistamisel ning Riigikogu sisuka debati eest.

Noorsootöö seaduse vastu võetud versioon koos seletuskirjaga on saadaval siin: http://www.riigikogu.ee/?page=en_vaade&op=ems&eid=909241&u=20100617123806

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status