/ Hiiumaa noored korraldavad foorumi noorte ja omavalitsuste suhetest

30. oktoobril algusega kell 10 toimub Käina Huvi- ja Kultuurikeskuses kolmas Hiiumaa noortefoorum, Ankur 2010 \”Noored ja kohalik omavalitsus\”. Seekordne foorum keskendub noorte ja omavalitsuse omavahelistele suhetele.

Avatud ruumi meetodil toimub arutelu teemal \”Noored volikokku – kas ja kuidas?\”, mida modereerib Kärdla linnavolikogu töökogemusega hiidlane Kaisa Orunuk, kes praegu töötab Eesti Noorsootöö Keskuse ESF programmi kvaliteedi ja seire suuna juhina.

Ümarlauast on lisaks noortele osa võtma oodatud kõigi Hiiumaa omavalitsuste esindajad ja ka maavanem, lisaks on odatud Eesti Linnade Liidu esindajad ning naabermaakondade noortekogude esindajad.

Ettekannetega teemal \”Noorte kaasamine – kohustus või võimalus?\” esinevad Urmo Kübar (Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu juhataja) ja Anni Kuller (Eesti Noorteühenduste Liidu tegevjuht).

Õhtul esilinastub MTÜ Ankru noorte tehtud filmi noorte arvamusest Hiiumaa omavalitsuste ning nende toimimisest.

Spetsiaalselt Ankur 2010 ajaks avatakse noortekohvik koostöös organisatsiooniga TORE. Avatud on fotonurk, kus noored talendid muudavad osalejaid stiilsemaks, töötab stuudio, kus Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledži abiga on võimalik teha isikliku valmiskampaania virtuaalplakat jpm.

Alates kella 18-st on lava tunniks ajaks Hiiumaa Noorte Muusikute Päeva tegijate päralt, millele järgnevalt esinevad The Apples, TOT ja The Dööög.

Noortefoorum Ankur toimub kolmandat korda ning seda korraldavad Hiiumaa Noortekogu aktivistid. Ankur 2010 on osa MTÜ Ankru LEADERi poolt rahastatud projektist Noorte Osalus Hiiumaal. Varasemate noortefoorumite kohta leiad infot veebilehelt www.hups.ee/foorum.

MTÜ Hiiumaa Ankur kuulub maakondlike noortekogude võrgustikku, mis annab noortele vanuses kuni 26 eluaastat võimaluse kaasa rääkida otsustamisprotsessides. Noortekogu on sidevahend noorte, maavalitsuse ja omavalitsuste vahel. Infot noortekogu tegemiste kohta leiad aadresilt: www.noored.hiiumaa.ee ja www.hiiuankur.blog.com.

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status