fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Noored ja vene kodanikuaktivist demonstreerivad täna Vabaduse väljakul

Eesti Noorteühenduste Liit
3. november 2010
PRESSITEADE

Noored ja vene kodanikuaktivist demonstreerivad täna Vabaduse väljakul

Täna korraldab Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) rahvusvahelise noorte demonstratsioonide teemalise konverentsi raames Tallinnas Vabaduse väljakul näidisdemonstratsiooni inimkaubanduse vastu, kus osaleb ka tuntud vene inimõiguste aktivist ja demonstraator Oleg Kozlovsky, kes peab meeleavaldajatele sütitava kõne.

Avatud Eesti Fondi toel korraldatava konverentsi eesmärgiks on uurida, miks on viimastel aastatel vägivaldseks muutunud demonstratsioonide arv kasvanud, miks osaleb neis nii palju noori ning arutleda demokraatlike väärtuste ning eneseväljendusvõimaluste üle. Näidismeeleavaldusega soovivad kodanikuühiskonna aktivistid ja demonstratsioonide korraldajad üheksast riigist julgustada noori kasutama aktiivseid meelsuse avaldamise vorme vastutustundlikult, loovalt ja rahumeelselt.

ENL on seisukohal, et demonstratsioonid on kodaniku võimalus oma meelt avaldada ning ei mõista meeleavaldusi hukka, samas peab liit oluliseks, et demonstratsioone peetaks rahumeelselt, seadusega kooskõlastatult ning intelligentselt.

“Valisime näidisdemonstratsiooni teemaks inimkaubanduse just sellepärast, et tegemist on globaalse probleemiga, mis puudutab väga lähedalt ka eestlasi, aga ka teisi meie konverentsil osalevaid riike,” selgitas ENLi noortepoliitika spetsialist ja projekti koordinaator Martti Martinson.

“Ühe huvigrupi avatud maailmapilti näitab muuhulgas ka see kui ei seista hea vaid kitsalt enda probleemide lahendamise eest, vaid mõeldakse murepunktidele, mis puudutavad ka teisi. Piketeerimine iseenesest ei lahenda midagi, aga aitab juhtida otsustajate tähelepanu olulistele, aga võib-olla mõnikord ebameeldivatele asjadele. See ongi Eestis sageli probleemiks, et ebameeldivaid teemasid ei arutata piisavalt ning meie näidismeeleavalduse eesmärk on julgustada inimesi sõna võtma ning oma seisukohti väljendama,” lisas Martinson.

2.-3. novembril Swissotel Tallinnas toimuval konverentsil ja meeleavaldusel osalevad kodanikeühenduste aktivistid, poliitikate eksperdid ja demonstratsioonide korraldajad Eestist, Lätist, Leedust, Prantsusmaalt, Kreekast, Moldovast, Armeeniast ja Gruusiast, Venemaalt ja USA-st.

Eesti Noorteühenduste Liit on katusorganisatsioon, mis ühendab 52 Eestis tegutsevat noorteühendust ja noorte osaluskogu. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.

 

Lisainfo:

Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist/ konverentsi projektijuht
GSM: +372 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee

Martti Martinson
Eesti Noorteühenduste Liit
Noortepoliitika spetsialist/ konverentsi projektijuht
GSM: +372 561 516 26
E-mail: martti@enl.ee

 

 

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status