/ Varivalimised valiti parimaks noorte osalust arendavaks projektiks

Sihtasutuse Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo tunnustas 5. novembril aastatel 2008-2010 ellu viidud noorteprojekte ning valis Eesti Noorteühenduste Liidu poolt juhitud varivalimiste projekti parimaks noorte osaluse projektiks. 2009. aastal kohalike omavalitsuste valimiste eel korraldatud varivalimiste projekt andis Tallinna ja Tartu põhi- ja keskkoolinoortele Eestis esimest korda võimaluse valida oma kandidaat kohalike valimiste eel tegelikust valimisnimekirjast. Projekt panustas noorte osaluse arendamisse ja tõstatas noorte valimisea teema.

Juhataja Reet Kosti sõnul väärivad tunnustust kõik programmi Euroopa Noored toel ellu viidud projektid. \”Nominentideks valisime aastatel 2008-2010 ellu viidud projektide seast enim silma paistnud ning võitjateks seitse kõige tublimat projektiteostajat\”, lisas Kost.

Lisaks said tunnustust ka Sänna kultuurimõis noortealgatusega \”Jalgratta kui tervisliku ja keskkonnasõbraliku liikumisvahendi propageerimine\”, Trajectory@ rahvusvahelinel koolitus \”Non Formal Education as a Basis for Intercultural Dialogue\”, Lasnamäe huvikool koolitusega \”Contact Improvisation – Dance or Communication Skill\”, Pärnu Väikese Vabakooli Seltsi noortevahetus \”Üks maailm, erinevad kultuurid\” ning Continuous Action Euroopa vabatahtliku teenistuse grupiprojektiga \”Jump-Start\” ja \”Apple\”

Euroopa vabatahtliku teenistuse 10. aastapäeva puhul tunnustati ka isikuid ja organisatsioone, kes on olnud büroole pikaajalised partnerid vabatahtlikkuse arendamisel. Esile tõsteti Noortevahetuse Arengu Ühingut EstYes, kes on juba kümme aastat järjepidevalt vabatahtliku teenistuse projekte läbi viinud.

Euroopa Liidu kodanikuharidusprogrammi Euroopa Noored kaasabil on aastatel 2008-2010 Eestis ellu viidud ligi 400 noorteprojekti ning välja jagatud ligi 68 miljoni krooni. Programm toetab 13-30 aastaste noorte mitteformaalset õppimist.

Auhinnagaala võitjate ja nominentidega on võimalik tutvuda veebilehel: http://euroopa.noored.ee/nominendid.

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status