fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 269

18. jaanuar 2011
ENLi Teated nr 269

UUDISED

# Osale ENLi õpilastööde konkursil ja võida Ordi sülearvuti!

Eeti Noorteühenduste Liit (ENL) kuulutas välja valimisreklaami teemalise õpilastööde konkursi ning ootab 14-20aastastelt noortelt nii esseesid, plakateid kui ka vidoklippe ideaalsest valimisreklaamist või hoopis kriitilisi tähelepanekuid Eesti politikategijate valimiskampaaniatest. 

Õpilastööde konkursiga soovib ENL teada saada noorte suhtumist valimisreklaami, mille eetilisuse ja hea maitse üle vaieldakse pidevalt. Noorteühenduste liit plaanib kevadel korraldada ka näituse, kus parimad tööd on kõigile uudistamiseks avatud. Tööde saatmise tähtaeg on 25. veebruar 2011. 

Lisainfo reeglite ja teemade kohta: http://varivalimised.ee/valimised2010/?div=33-0

 

# Kutsume liituma varivalimiste projekti “tagasi kooli” tegijatega!

ENLi varivalimiste töökas kollektiiv otsib oma meeskonda vabatahtlikke, kes külastaksid oma endist kooli või mõnda kooli oma vabal valikul ning tutvustaksid noortele poliitika mitmekülgset olemust ja varivalimiste projekti.

Samuti saavad projektis osalejad ka enda erialast/organisatsioonist rääkida ja miks mitte oma endise kooli õppureid sama valdkonnaga tegelema innustada. Vabatahtlikult ootame huvi ja julgust end arendada ning valmisolekut noortega suhelda.

Projektis osalemine pakub kiirkoolitust projektist ja avalikust esinemisest; üle-eestilises projektis osalemise kogemust; teadmisi projektijuhtimisest; võimalust lihvida oma esinemisoskust ja saada uusi kontakte; uusi kasulikke kontakte; võimalust tutvustada oma eriala või organisatsiooni; kutset vabatahtlike motivatsiooniüritusele ning vabatahtlike tunnustussüsteemist osasaamist. 

Lisainfo: http://varivalimised.ee/valimised2010/?div=15-55

 

# Tee head ja vasta tööelu küsitlusele! Võid võita Samsung Galaxy Tab’i, iPodi jpm!

Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) eestvedamisel algas teine üleriigiline noortekonsultatsioonide voor noorte tööhõive teemadel, mille raames on kõikidel 15-30aastastel noortel online-küsimustiku ja ümarlaudade vahendusel võimalik avaldada oma arvamust parandamaks tööhõivepoliitikat.

Eesmärgiks on saada teada noorte arvamus ja mõtted selleks, et reaalselt olukorda parandada. ENL edastab kogutud ideed Euroopa Liidu institutsioonidele ja ka Eesti otsustajatele. Konsultatsioonid toimuvad online küsimustiku teel http://www.enl.ee/konsultatsioonid.ee ja ka ümarlaudadena 22. jaanuaril Tallinnas, Tartus ja Narvas(kiiresti registreeruda ja lisainfot saab siit!!)

Kutsume kõiki 15-30aastaseid pühendama oma aega ning avaldama arvamust – ikka selleks, et midagi ühiskonnas paremaks muuta. Kui meie ise maailma ei paranda, siis kes seda veel tegema peaks! 🙂

 

# Osale ENLi Talvelaagris “Kaasaja talvekool”!

ENLi Talvelaager 2011 “Kaasaja talvekool” toiub 29.-30. jaanuaril Kallaste Turismitalus Harjumaal ning ootab kõiki teadmishimulisi ja toredaid inimesi kärmelt osalejaks registreeruma! 

Nagu pealkirjastki mõista, keskendub seekordne ENLi talvelaager kaasamisele – teema, millega iga organisatsioon ning organisatsiooni juhtiv inimene pea igapäevaselt kokku puutub. Lisaks veel räägime ENLi Talvelaagris tähtsate otsuste tegemisest,selle tähtsusest organisatsiooni üldisele arengule, ja sellest, kuidas inimesi selle kõige juures endaga ühes paadis hoida! Nagu traditsiooniks saanud ei puudu ENLi Talvelaagrist ka mõnus saun ja jääauk, aruteluring “Noorteühingu roll ühiskonnas” ning vihjed nii enda kui teiste lõõgastamiseks. Registreerumine Talvelaagrisse kestab kuni 22. jaanuarini 2011.

Lisainfo: http://bit.ly/gW2sx9

HUVITAVAT

# OSALE: Programmi Rahvusvaheline koolitus “Competences for ALL” vähemate võimalustega noortele töötavatele inimestele Antwerpenis, Belgias 5.-11. mail. Koolituse eesmärgiks on tõsta osalejate teadmisi mitteformaalse õppimise protsessist ja vähemate võimalustega noorte oskuste hindamisest. Koolitusel tutvutakse erinevate hindamismeetodite ja -lähenemistega ning vahetatakse häid kogemusi, kuidas noorte oskuste õige hindamine võib parandada nende võimalusi tööturul hakkamasaamisel. Koolitusele oodatakse noorsootöötajaid, noortejuhte, projektijuhte jt, kes töötavad vähemate võimalustega noortega. Töökeel inglise keel. Kandideerimise tähtaeg 31. jaanuar. Lisainfo: http://euroopa.noored.ee/node/4275

# OSALE: Euroopa Noorte Kohtumine 2011: Jätkusuutlik Areng korraldusmeeskond otsib vabatahtlikke ürituse läbiviimise organiseerimiseks. Euroopa Nõukogu ja Euroopa Komisjoni poolt toetatud Euroopa Noorte Kohtumine 2011 korraldatakse Sillamäe Lastekaitse Ühingu poolt koos partneritega üle 40 riigist, Tallinnas 19.07-24.07.2011, teemal noorte osalus ja roll jätkusuutlikku arengu tagamisel. Kõik, kes on valmis panustama oma aega, oskusi, kogemusi ja head tahet on oodatud osalema vabatahtlikuna. Kohtumise töökeeled on inglise, vene ja prantsuse. Osalemiseks hädavajalik inglise keele oskus rahuldaval tasemel. Vabatahtlikuks saab kandideerida alates 16. eluaastast. Lisainfo: http://sscw.ee/pages/en/eym-2011/what-is-eym-2011.php

# RAHASTAMINE: Tallinna Spordi- ja Noorsootööameti noorsooprojektide prioriteedid aastaks 2011 selgunud! Prioriteetidega saab tutvuda ENLi kodulehel http://enl.ee/kasulikku/rahastamine Tallinna Spordi- ja Noorsooameti võimalusi tutvustavas lõigus. Tutvuge kindlasti ka 01.01.2011a. jõustunud redaktsiooniga “Tallinna linna eelarvest mittetulundustegevuseks toetuste andmise kord”. Vajaliku lisainfo saate aadressilt: http://www.tallinn.ee/teenused?action=vaata&id=357

# RAHASTAMINE: Programmi Euroopa Noored taotlustähtaeg 1. veebruaril! Programm Euroopa Noored toetab 13-30aastaste noorte omaalgatust ja rahvusvahelist koostööd. Programm pakub rahvusvahelisi enesetäiendamisvõimalusi ka noorsootöötajatele. Taotlusi võivad esitada kõik mittetulundusühingud, avalik- õiguslikud asutused, kohalikud omavalitsused ja noortegrupid. Lisainfo: http://euroopa.noored.ee/node/4246

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:

18. jaanuar – Tartu Ülikooli Narva Kolledzi noorsootöö programminõukogu kohtumisel osales ENLi tegevjuht ja nõukogu liige Anni Kuller.
19. jaanuar – Euroopa Noored Eesti büroo Euroopa Noortenädala koosolekul Tallinna Ülikoolis osaleb ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.
20. jaanuar – Poliitikauuringute Keskuse Praxis poolt korraldataval mõttehommikul “Noorteseire – mis, kellele, milleks?” Tartus, Dorpati konverentsikeskuses osalevad ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson ja tegevjuht Anni Kuller.
20. jaanuar – ENLi juhatuse koosolek ENLi kontoris. ENLi liikmetel on võimalus lisada juhatuse päevakorda punkte esitades need hiljemalt sama päeva lõunaks ENLi tegevjuht Anni Kullerile (anni@enl.ee).
22.jaanuar – Tallinnas Tallink City Hotelis, Narvas Tartu Ülikooli Narva Kolledžis ning Tartus Tartu Ülikooli Euroopa Kolledžis toimuvad ENLi noorte tööhõive ümarlauad.

Eelmisel nädalal:

11. jaanuar – Riigikogu õiguskomisjoni istungil, kus arutluse all oli SE 881 (võlaõigusseaduse, sotsiaalmaksuseaduse ja mittetulundusühingute seaduse muutmise seaduse eelnõu) osales ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson. 
11. jaanuar – Kohtumisel Vabariigi Valimiskomisjoniga osalesid ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson ja varivalimiste projektijuht Mailis Ostra.
14. jaanuar – Eesti Euroopa Liikumise korraldatud konverentsil “Kuidas parandada kodanikuühiskonna kaasatust Euroopa Liidu poliitikate kujundamisse” Nordic Hotel Forumis Tallinnas osales ENLi noortepoliitika spetsialist Martti Martinson.
14. jaanuar – Läänemaa noortefoorumil “Meie” esines ettekandega ENLi tegevjuht Anni Kuller.
15. jaanuar – Valgamaa Õpilasesinduste talvelaagris koolitas osalejaid ENLi tegevjuht Anni Kuller.

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status