fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Pressiteade: Allar Jõks: julgustage noori varivalimistest osa võtma!

Eesti Noorteühenduste Liit
1. veebruar 2011
PRESSITEADE

Allar Jõks: julgustage noori varivalimistest osa võtma!

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) korraldab Riigikogu valimiste eel 25. veebruarist 3. märtsini taas noortele suunatud kodanikuharidusprojekti, mis toob tuhanded alaealised Riigikogu koosseisu valima. Varivalimiste projekti patroon Allar Jõks saatis täna koolidele üleskutse toetada varivalimisi ning julgustada noori üle Eesti aktiivselt varivalimiste e-hääletusest osa võtma.

Projekti raames toimuvad üle Eesti noortele varivalimisdebatid Riigikogu kandidaatidega, poliitika otsustusprotsesside simulatsioonimängud, õpilastööde konkurss valimisreklaamist jpm. Projekt hõlmab kõiki Eesti maakondi ning on mõeldud 14-20aastastele noortele. Projektiga on seotud ligi 150 vabatahtlikku üle Eesti.

Varivalida saavad üle-eestilise e-hääletuse teel 14-17aastased aadressil www.varivalimised.ee. Autentimine käib ID-kaardi, e-kooli kasutajanime ning SEB ja Swedbanki paroolikaartide teel. Noorte Riigikogu koosseis tehakse avalikuks 6. märtsil valimispunktide sulgemise järgselt.

“Eesti Noorteühenduste Liidu poolt eestveetavad noorte varivalimised 2011. aasta Riigikogu valimiste eel on minu hinnangul noortele suurepäraseks võimaluseks harjutada heaks kodanikuks olemist ning tähtsaimat väljendusviisi demokraatlikus riigis – hääletamist parlamendivalimistel,” ütles Jõks pöördumises koolijuhtidele.

“Olen veendunud, et projekt ei ole kantud ühegi erakonna omakasust ning poliitilistest motiividest ning varivalimiste ainus eesmärk on noortele valimiskogemuse pakkumine ning informeeritud otsuse tegemine,” lisas Jõks.

Projekti raames on erakondade noortekogud allkirjastanud hea tava leppe, millega anti lubadus mitte viia koolidesse erakondade reklaami ega uusi liikmeid värvata. Noortekogud lubasid varivalimiste projekti raames teha ausat koostööd ning mitte kasutada projekti omakasupüüdlikult.

Varivalimised on ENLi poolt korraldatud 14-20aastastele noortele suunatud poliitiliselt sõltumatu kodanikuharidusprojekt. Projekti eesmärgiks on süvendada noorte huvi ühiskonnaelus kaasarääkimise vastu ning viia noorte arvamuse avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega.

“Usun, et teiegi soovite, et teie õpilastest ja noortest kasvaksid ühiskondlikus elus aktiivsed osalejad ning inimesed, kes tulevikus tahavad riigi ja kohalikes asjades sõna sekka öelda. Varivalimiste patroonina kutsun teid üles julgustama noori võtma osa noorte varivalimistest ning valimisealisi noori ametlikel valimistel osalema. Kes valimistel ei osale, loobub järgmiseks neljaks aastaks võimalusest Eestit paremaks muuta,” rõhutas Jõks pedagoogidele.

Varivalimiste projekti rahastavad SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Avatud Eesti Fond, Siseministeerium ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Allar Jõksi pöördumise leiab siit!

Lisainfo:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
GSM: +372 50 41 258
E-mail: meelika@enl.ee
http://www.enl.ee
http://www.varivalimised.ee

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status