fbpx

/ Infonurk / Muu / Algas registreerimine Eesti III foorumteatrite festivalile “KOOSTEE”

Kuni 20. märtsini saab registreeruda 28.-30. aprillil Tartus toimuvale Eesti III foorumteatrite festivalile \”KOOSTEE\”. Korraldajad Lille Maja, VAT Teater ja Lastekaitse Liit ootavad osalema inimesi, kes kasutavad või tahavad kasutada foorumteatrit töös noortega ning soovivad oma teadmisi-oskusi selles vallas täiendada ja toetada meetodi arengut Eestis.

Foorumteatrite festivalil saab tutvuda foorumteatri põhimõtete ja rakendusvõimalustega, lihvida ja täiustada etenduse läbiviimise oskusi ning mõelda foorumteatri tuleviku üle Eestis. Festivali raames viivad VAT Teatri foorumgrupp, Tartu noortekeskuste trupp, MTÜ PAL ja Lastekaitse Liidu foorumgrupp läbi foorumetendused Tartu kooliõpilastele. 

Õpitube, mille tulemusena valmib viimaseks päevaks kaks foorumetendust, juhendavad Iwan Brioc Walesist ja Carl Mikael Renlund Soomest. 

Foorumetenduse juhtide ehk jokkerite mõttekoja eesmärk on tõhustada eesti foorumgruppide koostööd, laiendada foorumteatri ampluaad Eestis ja teadvustada avalikkusele foorumteatri rakendamise võimalusi. 

Foorumteater on osalusteatri vorm, mis võimaldab kogukonnal arutleda oluliste probleemide üle ja otsida neile lahendusi draamavahendeid kasutades. 

Foorumteatri looja brasiillane Augusto Boal on öelnud, et foorumteater on proov või ettevalmistus päriseluks. Selle käigus saab otsida ja turvaliselt läbi proovida erinevaid lahendusi päriselu probleemidele. Eestis on meetod tuntud ka sotsiaalteatri nime all ning seda on rakendatud näiteks koolivägivalla vastu võitlemisel. 

Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital, Briti Nõukogu, Tartu Linnavalitsus, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ ja SA Domus Dorpatensis. Festivali partnerkoolid on Tartu Forseliuse Gümnaasium, Tartu Katoliku Kool, Tartu Kesklinna Kool ja Tartu Erakool. 

Lisainfo ja registreerimine festivalile: www.lille.tartu.ee/festival2011

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status