fbpx

/ Infonurk / Muu / ENLi vaatlejaliikme staatuse said Järvamaa Noortekogu ja Valgamaa Noortekogu

Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) juhatus võttis 17. märtsi juhatuse koosoleku otsusega ENLi liikmeskonda kaks uut vaatlejaliiget – Järvamaa Noortekogu ja Valgamaa Noortekogu. 

Järvamaa Noortekogu asutati 2005. aastal ning noortekogu ridadesse kuuluvad aktiivseid ning teotahtelised noored erinevatest Järvamaa valdadest. Tegevuse eesmärgiks on võimaldada noortel osaleda otsustusprotsessides ning kaitsta noorte huve neid puudutavates valdkondades. Järvamaa noortekogu teeb aktiivset koostööd Kesk-Eesti Noorsotöö keskuse ning Järvamaa Arenduskeskusega, et panustada aktiivse noorsoo arengusse Järvamaal.

Noortekogul on korraldanud projeki “Kodanikuharidus Noorte moodi”, mille üldiseks eesmärgiks on tõsta noorte teadlikkust kodanikuharidusest üleüldiselt, käsitleda noori ja vabatahtlikku tööd, tõsta noorte ettevõtlikkust ja arendada Järvamaa valdade osaluskogusid.

Järvamaa Noortekogu korraldab aga teisigi olulisi sündmusi ning nende tegemistel saab silma peal hoida noortekogu veebilehel ja nende blogis.

Valgamaa Noortekogu loodi 2006. aastal ja tähistab laupäeval 26. märtsil oma viiendat sünnipäeva. Noortekogu peamisteks eesmärkideks on tuua noorte probleemid ja vajadused maakondlikule tasandile ja suurendada generatsioonide vahelist mõistmist. Noortekogu püüab aktiivselt leida meetodeid noorte aktiviseerimiseks ning võimaluste mitmekesistamiseks ja propageerida elujaatavat suhtumist.

Viie aastaga on Valgamaa Noortekogu teinud palju alates aktiivsest kaasarääkimisest Valgamaa noortekeskuste projektikomisjonis, Valga Kultuuri- ja Huvialakeskse hoolekogus ning ka Valgamaa arengunõukogus. Traditsiooniliste tegevuste hulgas on Valgamaa Noortekonverentsi korraldamine ning Valgamaa aasta noore ja noortesõbra tunnustusüritus.

Valgamaa Noortekogu tegemistest saab rohkem teada nende veebilehelt ja noortekogu blogist.

Eesti Noorteühenduste Liit tervitab uusi liikmeid ENLi peres, kus on nüüdseks 57 noorteorganisatsiooni ja noorte osaluskogu! Kõiki meie ühise katuse all olevaid organisatsioone saab lähemalt uurida siit!

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status