fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / NMKÜ valiti kõnelema ÜRO Peaassambleele kõigi maailma noorte nimel

 

 

Pressiteade – Genf, 19.juuli 2011

NMKÜ valiti kõnelema ÜRO Peaassambleele kõigi maailma noorte nimel

 

Noorte Meeste Kristlik Ühing(NMKÜ) määrati ÜRO 65.Peaassamblee Presidendi poolt kõnelema kõigi maalima noorte nimel. Kõne peetakse selle tipp-kohtumise avatseremoonial 25.juulil New Yorkis USAs.

See kohtumine tähistab ka Rahvusvahelise Noorte Aasta lõppemist.

Ülemaailmne NMKÜ liikumine keskendub just noortele. Selle peakontoris Genfis töötab noorte kaasamise ja noorte õiguste eest seismisega tegelev 29-aastane täidesaatev sekretär(tõlk Executive Secretary) Romulo Dantas Brasiiliast. Tema kannab ette ka esmaspäevase kõne.

“Kui mind määrati sellele positsioonile NMKÜs, oli minu unistuseks kõneleda kogu maailmale noorte jaoks kriitilistel teemadel. Nüüd on mul selleks võimalus ja milline veel,” ütles Romulo.

Romulo on pärit ühes Sao Paulo vaesemast ja vägivaldsemast piirkonnast. 1990-test alates on ta NMKÜle pühendanud 14 aastat oma elust, töötades nii vabatahtlikuna kui ka töömeeskonna liikmena. Ta on kõige ehedam näide noorest, kellest oleks võinud saada mõne kamba liige, narkosõltlane või nagu nii mõnigi ta kunagistest sõpradest, tänaseks surnu.

Romulo kõneleb koos Ban Ki-mooni, ÜRO Peasekretäri ja Josepf Deissi, Šveitsi ekspresidendi ja praeguse Peaassamblee Presidendiga.

“NMKÜ õpetas mulle, et võin korda saata uskumatut ja ma õppisin, kuidas olla liider ja aktiivne kodanik, osaledes kodaniku hariduse programmides, laagrites, tehes sporti, aga ka töötades vabatahtlikuna oma enda kogukonna heaks.”

“Enne NMKÜga liitumist puudus mul enesehinnang või usk iseendasse. Isegi suure pere puhul vajame siiski ka teiste nõuandeid oma ellu. NMKÜst sai minu aitaja.”

Sellele olulisele kohtumisele tulevad kokku riigipead, ministrid ja noored liidrid üle kogu maailma. Kohtumise lõpptulem hakkab andma uusi ideid ja kujundama poliitikat ja avalikke programme kõigis riikides.

“Koos teiste kodanikualgatuslike ja mitte-riiklike organisatsioonidega oleme teinud palju lobitööd sellele koosolekule, et väljendada tegelikke noorte vajadusi üle kogu maailma. Tulemused hakkavad meile juba avalduma,” ütles Johan Vilhelm Eltvik, NMKÜde Maailma Alliansi Peasekretär. “Enamik inimesi on kuulnud NMKÜ(ingl k YMCA) laulu. Tänasel päeval on meie sõnum palju enamat. Meie sõnumi keskmeks on noorte kaasamine ja neile suuremate õiguste andmine.”

 

 

Kontaktandmed:

Johan Vilhelm Eltvik, Secretary General – World Alliance of Young Men’s Christian Association (YMCA)
johan@ymca.int
+41 849 5100
website: http://www.ymca.int

 

Uku-Rasmus Lind
Executive Committee member of World Alliance of YMCAs
Eesti NNKÜ-NMKÜ-de Liidu juhatuse esimees
Kontakttelefon: +3725231520
E-mail: ukurasmus@ymca.ee

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status