/ EÜLi suvekool otsib vastuseid kõrgharidusprobleemidele

Pressiteade
10.08.2011

EÜLi suvekool otsib vastuseid kõrgharidusprobleemidele

12.-14. augustini Olustveres toimuvas Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) suvekoolis pärivad üliõpilased haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoolt aru, mida võidavad tudengid uuest kõrgharidusreformist.

12. augusti õhtul toimub paneeldiskussioon “Kõrgkooli roll ühiskonnas”, millest võtavad lisaks haridus- ja teadusministrile osa ka Tallinna Tehnikaülikooli rektoraadi liige Heiki Lemba ja EÜLi juhatuse esimees Eimar Veldre.

\”Kuna palju on räägitud, et kõrgharidusreformi eesmärgiks on tagada tasuta õpe kõigile võimekatele ja motiveeritud inimestele, siis diskussiooniga soovime selgemalt välja tuua selle mõju noortele,\” ütles EÜLi juhatuse esimees Eimar Veldre.

Tänavuses EÜLi 20. aastapäevale pühendatud suvekoolis on arutluse all rohkem teemasid kui kunagi varem. Lisaks kõrgharidusele räägitakse ettekannetes ja töörühmades ka Eesti ettevõtluskeskkonnast ja sotsiaalsüsteemist ning noorte rollist nendes, maailmaharidusest ja rohemajandusest ning meedia vastutusest noorte kuvandi kujutamisel.

EÜLi suvekoolis osaleb ligi sada noort üle Eesti. Nende hulgas on nii tudengeid, õpilasi kui ka juba õpingud lõpetanud väljapaistvaid inimesi erinevatelt elualadelt.

EÜLi suvekooli toetab Tallinnk, Study in Estonia program, Eesti Nuku-ja Noorsooteater, Monster energiajook ja Euroopa Ühenduse programm Euroopa Noored. Suvekool ei pruugi tingimata kajastada Euroopa Ühenduse või Euroopa Noored Eesti büroo seisukohti ega hõlma nendepoolset
vastutust.

EÜL on 1991. aastal asutatud üliõpilaste katusorganisatsioon, mille eesmärgiks on esindada tudengite hariduslikke, sotsiaalseid ja kultuurilisi huve ning kaitsta nende õigusi.

Lisainfo:

Eimar Veldre 
Juhatuse esimees 
Eesti Üliõpilaskondade Liit 
Telefon 5902 2111 
E-post eimar.veldre@eyl.ee 
Koduleht www.eyl.ee 
Blogi www.eyl.ee/ap 
Twitter www.twitter.com/tudengiliit 
Facebook www.facebook.com/Eesti.Uliopilaskondade.Liit

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status