fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 309

\"ENL\"

22. november 2011
ENLi Teated nr 309

\"\"

UUDISED

# Osaluskohvik – 1500 pead ja 15 000 sekundit noortesõbralikuma tuleviku nimel!

Tule kohvile ja pirukale! Millega me peame Sinu puhul arvestama? Head maitseelamused ja meeldiv seltskond!? Mis veel? Huvitavad teemad ja mõttevahetused! Mida veel? Ahjaa, Sul on kindlasti väga palju tegemisi, seega kuupäev peab ka sobima! Kas oled teadlik, et koguneme juba neljapäeval 1. detsembril Sinu kodumaakonnas!? 
Loe tingimusi ja lisainfot siit

 

# Esita oma noorteprojekt Parima Noorteprojekti konkursile!

ENL korraldab taaskord liikmetele Parima Noorteprojekti konkurssi. Kui Sinu organisatsioon on saanud millegi toredaga hakkama, siis andke end üles!
Loe tingimusi ja lisainfot siit

 

# Kandideeri tudengimaja juhiks!

MTÜ Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud (TÜÜL) kuulutab välja konkursi Tudengimaja juhi ametikohale. Tööülesannete hulka kuuluvad Tudengimaja reklaam ja turundus, koostööpartnerite leidmine, Tudengimaja üldine haldus ja suhtlemine haldusteenust pakkuva firmaga, haldusküsimustes konsulteerimine TÜÜL-i esimehe ja Tudengimaja organisatsioonidega, Tudengimaja teenuste arendamine ja klientidega suhtlemine.
Loe tingimusi ja lisainfot siit

 

# MISA toetas muukeelsete noorte kodanikuharidus- ja koostööprojekte

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) toetas 18 organisatsiooni enam kui 138 000 euroga, et korraldada muukeelsetele noortele Eesti riigi ajaloo ning kultuuriloo tutvustamist ja sallivust arendavaid koostöötegevusi.  
Pressiteate täisteksti leiad siit

 

# Haridus- ja Teadusministeerium ootab noorteühingu aastatoetuse taotlusi 2012. aastaks

Toetuse eraldamise eesmärk on noorteühingute võimekuse tõstmine ja noorsootöö ning noortepoliitika riiklike eesmärkide saavutamine. 2012. aasta prioriteediks on sotsiaalse tõrjutuse riskis olevate noorte tõrjutuse ennetamine kättesaadava, mitmekesise ja kvaliteetse noorsootöö toel ning läbi koostööprojektide noorteühingute ja noorsootööasutuste vahel. 
Loe tingimusi ja lisainfot siit

 

# Toeta programmi Euroopa Noored tulevikku!

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega. SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo koos enamiku kolleegidega teistest riikidest usub, et see otsus vähendab noorte võimalusi ja eraldi programmiga jätkamine on noortele oluline. 
Loe lisaks ja liitu üleskutsega siin

 

\"\"

HUVITAVAT ja mõndagi muud

# OSALE: TTÜ Project: KICK-OFF 2011 avab maailmakuulsate ettevõtete edu tagamaid 
Apple, Google, Facebook, Microsoft, Nokia on maailmatasemel ettevõtted, kelle projektijuhtimist, projektide portfellihaldust ning võimekusi lisaks Eesti tippettevõtetele seni tehtud uurimustööde ning kokkupuudete põhjal konverentsil tutvustatakse. Oma kogemusi innovatsiooniteemadel on jagama tulnud ka Stanfordi ülikooli professor Keith Devlin.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Noorsootöötaja roll laste ja noorte tõrjutuse ennetamisel\” 
Koolitusel arutleme selle üle, milline on noorsootöö ja noorsootöötaja roll laste ja noorte tõrjutuse ennetamisel. Avastame uusi võimalusi noorte tõrjutuse leevendamiseks ning tõrjutuse probleemidega tegelemiseks. Saame aimu tegevustest, mida teevad teised noortega tegelevad inimesed ning arutame üheskoos, kuidas vähendada noorte tõrjutust. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Projektikoolitus noortele \”Ideest esimeste tegudeni\” 
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo ja Eesti Puuetega Inimeste Koda (EPIK) pakuvad  võimalust tulla koolitusele, mille eesmärgiks on anda erivajadustega noortele esimene julgustus projektiidee elluviimiseks. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Konverents \”Noored – Vabatahtliku tegevuse tulevik?\” 
Konverentsist on oodatud osa võtma need, kes on huvitatud vabatahtlikkuse teemast ja noorte osalusest ühiskonnas, et arutleda vabatahtliku tegevuse tuleviku üle ja välja töötada noorte vabatahtlikku tegevusse kaasamise strateegia. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Igal lool on algus\” 
Kokkusaamise eesmärgiks on leida ühiselt lahendusi, mida noored inimesed enda ja ka ühiskonnas heaks saaksid ära teha. Mõtete ja vastuste leidmiseks kasutame meetodina simulatsioonimängu. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Noorte osaluse teemaline koolitus: \”Ütle sõna sekka!\” 
Tutvustame noorte osaluse ideed ning mitmekülgseid võimalusi, aitame koostada häid projektiideid ja räägime programmi Euroopa Noored demokraatiaprojektide ja noorteseminaride võimalustest.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Avalda oma mõtteid Novus Spectrumi esseekonkursil!
Noorte omaalgatuslikul grupil Novus Spectrum: noored ja demokraatia on rõõm välja kuulutada esseekonkursskõikidele 18 – 26 aastastele kirjutamishuvilistele! 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus: Tähtsamad rahastusvõimalused Eestis ja kuidas neid kasutada
Koolituspäeval vaadatakse läbi kõik tähtsamad fondid ja konkursid (üle 40), millest Te võite raha taotleda ning tutvustatakse olulisi nüansse ja kasulikke nippe, mis Teie taotluse läbimineku tõenäosust suurendavad. Koolituse edukal läbimisel on Teile endale sobivatest rahastusvõimalustest ning nende kasutamisest selge pilt. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Rahataotluse koostamise kunst ja tehnikad\”
Koolitus sobib Teile, kui olete täiesti algaja, koostanud paar projekti või lihtsalt ei ole oma oskustes 100% kindel. Koolituse käigus keskendume sagedamini esinevatele rahataotluse punktidele s.h. kuidas põhjendada projekti vajalikkust, kuidas sõnastada eesmärke korrektselt, miks on oluline koostada detailset ajakava korrektselt, kuidas hinnata riske ning teha eelarvet. Lisakoolitus 15. detsembril!
Lisainfot siit

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
22.11 toimub ENLi kontoris üldkoosoleku materjalide arutelu
23.11 toimub Tartus üldkoosoleku materjalide arutelu
23.11 osaluskogude koordinaatorid Anni Metstak ja Kristo Notton külastavad Raplamaad kohtudes noortevolikogude ning maakondliku noortekogu esindajatega.  
23.11 toimub ENLi kontoris arutelu karjääriteenuste osutamisest koos noorte osaluskogudega 
24.11 toimub liikmekohtumine tegevjuhi Mailis Ostra ja BEST-Estonia vahel 
24.-25.11 osaleb noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann SA Innove korraldatud Karjääriteenuste koostöökogu XII kohtumisel
25.11 osaluskogude koordinaatorid Anni Metstak ja Kristo Notton külastavad Viljandimaad kohtudes noortevolikogude ning maakondliku noortekogu esindajatega.  
26.11 toimub Tartus ENLi üldkoosolek
26.11 Osaluskogude Esinduskoja liige Elo Lättemägi on koos Anni Metstakiga Pärsti Noortevolikoguga kohtumas

Eelmisel nädalal:
14.-15.11 osalesid tegevjuht Mailis Ostra, noortepoliitika juht Edgar Rootalu, noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann ja avalike suhete spetsialist Karl Hallik Eesti V Noorsootöö Foorumil Tartus
14.11-16.11 
osales juhatuse esimehe kt Sandra Kamilova mitteformaalse hariduse Sümpoosiumil Strasbourgis 
16.11
 osaluskogude koordinaatorid Anni Metstak ja Kristo Notton külastasid Jõgevamaad kohtudes noortevolikogude ning maakondliku noortekogu esindajatega
16.11 toimus ENLi kontoris Noorteühingute Kompassi arutelu
17.11 algusega kell 17 toimus ENLi kontoris arutelu vaatleja- ja täisliikmete vahel
17.11-20.11 osales juhatuse esimehe kt Sandra Kamilova Euroopa Noortefoorumil üldkoosolekul ehk COMEMil 
18.11
 Osaluskogude sügisseminari eelõhtul kogunesid Maakondlike Noortekogude Juhid, Osaluskogude Esinduskoda ja Osaluskohvikute üle-Eestiline korraldusmeeskond
19.-20.11 toimus Tallinnas Osaluskogude Sügisseminar

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status