fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 310

\"ENL\"

29. november 2011
ENLi Teated nr 310

\"\"

UUDISED

# Eesti Noorteühenduste Liidule valiti nõukogu

Eesti Noorteühenduste Liidu (ENL) üldkoosolek valis laupäeval, 26. novembril Tartus Haridus- ja Teadusministeeriumi suures saalis nõukogu liikmed. Vastavalt eelmisel üldkoosolekul vastu võetud põhikirja muudatusele valiti ENLi etteotsa viieliikmeline nõukogu. 
Loe pressiteadet siit

# Osaluskohvik – 1500 pead ja 15 000 sekundit noortesõbralikuma tuleviku nimel!

Tule kohvile ja pirukale! Millega me peame Sinu puhul arvestama? Head maitseelamused ja meeldiv seltskond!? Mis veel? Huvitavad teemad ja mõttevahetused! Mida veel? Ahjaa, Sul on kindlasti väga palju tegemisi, seega kuupäev peab ka sobima! Kas oled teadlik, et koguneme juba neljapäeval 1. detsembril Sinu kodumaakonnas!? 
Loe tingimusi ja lisainfot siit


# Hinda parimat noorteprojekti!

ENL korraldab taaskord liikmetele Parima Noorteprojekti konkurssi. Konkursile esitatud projektid on nüüd kodulehel ja ootavad ENLi liikmete hääli.
Loe tingimusi ja lisainfot siit

 

# Haridus- ja Teadusministeerium ootab noorteühingu aastatoetuse taotlusi 2012. aastaks

Toetuse eraldamise eesmärk on noorteühingute võimekuse tõstmine ja noorsootöö ning noortepoliitika riiklike eesmärkide saavutamine. 2012. aasta prioriteediks on sotsiaalse tõrjutuse riskis olevate noorte tõrjutuse ennetamine kättesaadava, mitmekesise ja kvaliteetse noorsootöö toel ning läbi koostööprojektide noorteühingute ja noorsootööasutuste vahel. 
Loe tingimusi ja lisainfot siit


# Toeta programmi Euroopa Noored tulevikku!

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega. SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo koos enamiku kolleegidega teistest riikidest usub, et see otsus vähendab noorte võimalusi ja eraldi programmiga jätkamine on noortele oluline. 
Loe lisaks ja liitu üleskutsega siin


# Tunnusta noortevaldkonna aasta koolitajat!

Esmakordselt on võimalik kõigil noortevaldkonna koolitustel osalenutel ja koolitajatel endil sõna saada noortevaldkonna aasta koolitaja valimisel. Kui sulle on sel aastal silma jäänud koolitaja, kes paistab silma oma heade pädevuste poolest; on teinud mõjusaid tegusid koolitusvaldkonnas ja noorsootöös laiemalt, siis esita ta noortevaldkonna aasta koolitajaks!
Loe lisaks siin

 

# Euroopa Noored Telepurk pakub tööd päkapikkudele

Tahaksid olla päkapikk? Aga teiste sussides sulle käia ei meeldi… Polegi vaja, sest piisab kui sul on facebooki konto ja soovid kommi asemel jagada häid sõnu videotele, mis Sulle Euroopa Noored Telepurgis kõige rohkem meeldivad. Pista pea purki ja lase näppudel käia! Kusjuures jõulueelsel nädalal loositakse jõulupakke nende vahel, kes ei olnud kitsid kiitma! 
Loe lisaks siin

 

\"\"

HUVITAVAT ja mõndagi muud

# OSALE: \”Maailm valla – Move in Europe\” Teeviidal
Eraldi paviljonis toimuval suursündmusel \”Maailm valla – Move in Europe\” saab tutvuda õpingute, töötamise, vabatahtlikuna tegutsemise ja rahvusvahelise koostöö võimalustega eelkõige Euroopas, kuid ka mujal maailmas. Tutvustatakse Euroopa programmide toel ellu viidud projekte Eestist, Lätist ja Leedust.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Workshop „Silicon Valley Start\” 
Workshop on inglise keeles ja mõeldud huvilistele, kes soovivad alustada oma akadeemilist või ärialast karjääri Silicon Valley\’s, USAs. Üritus on tasuta, toimub TTÜ aulas Ehitajate tee 5. Kõik huvilised on teretulnud! 
Lisainfot siit

 

# OSALE: TTÜ Project: KICK-OFF 2011 avab maailmakuulsate ettevõtete edu tagamaid 
Apple, Google, Facebook, Microsoft, Nokia on maailmatasemel ettevõtted, kelle projektijuhtimist, projektide portfellihaldust ning võimekusi lisaks Eesti tippettevõtetele seni tehtud uurimustööde ning kokkupuudete põhjal konverentsil tutvustatakse. Oma kogemusi innovatsiooniteemadel on jagama tulnud ka Stanfordi ülikooli professor Keith Devlin.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Igal lool on algus\”
Kokkusaamise eesmärgiks on leida ühiselt lahendusi, mida noored inimesed enda ja ka ühiskonna heaks saaksid ära teha. Mõtete ja vastuste leidmiseks kasutatakse simulatsioonimängu. Koolitusele on oodatud 18-30aastased noored ja eriti noored tööotsijad. Kandideerimistähtaeg 3. jaanuar 2012. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Noorsootöötaja roll laste ja noorte tõrjutuse ennetamisel\” 
Koolitusel arutleme selle üle, milline on noorsootöö ja noorsootöötaja roll laste ja noorte tõrjutuse ennetamisel. Avastame uusi võimalusi noorte tõrjutuse leevendamiseks ning tõrjutuse probleemidega tegelemiseks. Saame aimu tegevustest, mida teevad teised noortega tegelevad inimesed ning arutame üheskoos, kuidas vähendada noorte tõrjutust. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Projektikoolitus noortele \”Ideest esimeste tegudeni\” 
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo ja Eesti Puuetega Inimeste Koda (EPIK) pakuvad  võimalust tulla koolitusele, mille eesmärgiks on anda erivajadustega noortele esimene julgustus projektiidee elluviimiseks. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Ideest teostuseni\” 10. detsembril vene keeles Tallinnas 
Koolituse eesmärgiks on anda noortele esimene julgustus oma projektiidee elluviimiseks programmi Euroopa Noored raames. Koolitusele on oodatud 16-21 aastaste noorte 2-4 liikmelised grupid. Kandideerimistähtaeg 1. detsember. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Konverents \”Noored – Vabatahtliku tegevuse tulevik?\” 
Konverentsist on oodatud osa võtma need, kes on huvitatud vabatahtlikkuse teemast ja noorte osalusest ühiskonnas, et arutleda vabatahtliku tegevuse tuleviku üle ja välja töötada noorte vabatahtlikku tegevusse kaasamise strateegia. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Avalda oma mõtteid Novus Spectrumi esseekonkursil!
Noorte omaalgatuslikul grupil Novus Spectrum: noored ja demokraatia on rõõm välja kuulutada esseekonkursskõikidele 18 – 26 aastastele kirjutamishuvilistele! 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus: Tähtsamad rahastusvõimalused Eestis ja kuidas neid kasutada
Koolituspäeval vaadatakse läbi kõik tähtsamad fondid ja konkursid (üle 40), millest Te võite raha taotleda ning tutvustatakse olulisi nüansse ja kasulikke nippe, mis Teie taotluse läbimineku tõenäosust suurendavad. Koolituse edukal läbimisel on Teile endale sobivatest rahastusvõimalustest ning nende kasutamisest selge pilt. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Koolitus \”Rahataotluse koostamise kunst ja tehnikad\”
Koolitus sobib Teile, kui olete täiesti algaja, koostanud paar projekti või lihtsalt ei ole oma oskustes 100% kindel. Koolituse käigus keskendume sagedamini esinevatele rahataotluse punktidele s.h. kuidas põhjendada projekti vajalikkust, kuidas sõnastada eesmärke korrektselt, miks on oluline koostada detailset ajakava korrektselt, kuidas hinnata riske ning teha eelarvet. Lisakoolitus 15. detsembril!
Lisainfot siit

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

 

Käesoleval nädalal:
28.-30.11 osaleb noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann Budapestis \”Youth and Extremism Symposiumil\”
30.11 toimub ENLi kontoris ENLi ja Eesti Noorsootöötajate Ühenduse kohtumine. ENLi esindavad tegevjuht Mailis Ostra ja noortepoliitika juht Edgar Rootalu
1.12 toimub üle Eesti Osaluskohvik \”1500 pead ja 15000 sekundit noortesõbralikuma tuleviku nimel!\”
1.12 külastab ENLi Moldova haridusministri delegatsioon koos ENTK\’ga. ENLi esindavad juhatuse liige Martin Kirs ja noortepoliitika juht Edgar Rootalu
1.-3.12 esindab ENLi meeskond ENLi Teeviidal

 

Eelmisel nädalal:
22.11 toimus ENLi kontoris üldkoosoleku materjalide arutelu
23.11 toimus Tartus üldkoosoleku materjalide arutelu
23.11 osaluskogude koordinaatorid Anni Metstak ja Kristo Notton külastasid Raplamaad kohtudes noortevolikogude ning maakondliku noortekogu esindajatega.  
23.11 toimus ENLi kontoris arutelu karjääriteenuste osutamisest koos noorte osaluskogudega 
24.11 toimus liikmekohtumine tegevjuhi Mailis Ostra ja BEST-Estonia vahel 
24.-25.11 osales noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann SA Innove korraldatud Karjääriteenuste koostöökogu XII kohtumisel
25.11 osaluskogude koordinaatorid Anni Metstak ja Kristo Notton külastasid Viljandimaad kohtudes noortevolikogude ning maakondliku noortekogu esindajatega.  
26.11 toimus Tartus ENLi üldkoosolek
26.11 Osaluskogude Esinduskoja liige Elo Lättemägi oli koos Anni Metstakiga Pärsti Noortevolikoguga kohtumas 

 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status