fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 324

\"ENL\"

 

20. märts 2012
ENLi Teated nr 324

\"\"

UUDISED

# Edgar Rootalu: 16-aastaselt valima? Miks mitte!

Justiitsministeerium on taas kord valimisea langetamise teemalise lumepalli veerema lükanud. Kriitikud on öelnud, et andes noorematele õiguse valida, ei kasutaks nad seda sellegipoolest, pooldajad aga räägivad demokraatia ja rahvavõimu laiendamisest. Kus peitub tõde?  
Loe meie noortepoliitika juhi arvamust siit

 

# EP pressiteade: Arstiteadusüliõpilaste projekt \”Kultuuri sõlmed\” võitis Karl Suure noorteauhinna Eesti vooru

15. märtsil kuulutati välja Karl Suure Euroopa noorteauhinna rahvuslikud võitjad. Eesti parimaks tunnistati Arstiteadusüliõpilaste Seltsi projekt \”Kultuuri sõlmed\”, mis nüüd asub võistlema peaauhindade nimel. Kolm Euroopa parimat noorteprojekti valitakse 5. aprillil.
Loe täpsemalt siit

 

# Eesti Noorsootöö Keskus pakub tööd noorsootöö peaspetsialistile

Eesti Noorsootöö Keskus on 1999. aastal loodud Haridus- ja Teadusministeeriumi hallatav riiklik noorsootöö asutus, mille põhieesmärk on noorsootöö arendamine ja korraldamine riikliku noortepoliitika raames. Pakutav ametikoht: noorsootöö peaspetsialist. Kandideerimise tähtaeg: 22. märts 2012 
Loe täpsemalt siit

 

# Aita luua noorte enda kultuuriajakirja!

Plaanis on hakata välja andma noortele suunatud kultuuriajakirja ning küsitluse eesmärgiks on õppida paremini tundma oma sihtgrupi ootusi ning soove. 
Loe täpsemalt siit

 

# Linn Lilleliseks 2012 otsib meeskonda korraldajaid!

Sel aastal juba kuuendat toimumiskorda tähistav Linn Lilleliseks otsib enda tiimi korraldajaid. Tegu on alati ühe enim oodatud sündmusega TENi kalendris, seega haara võimalusest ning veeda imeilus 19. mai Tallinna Loomaaias.
Loe täpsemalt siit

 

# Kandideeri Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatusse!

Õpilasliidu juhatus on alaline organ, mis vastutab Liidu igapäevase toimimise eest, otsustab hetkeprioriteedid, jälgib tegevuste vastavust arengu- ja tegevuskavale. Igapäeva töö hulka kuulub ka aktiivkonna ja meeskonna juhtimine ning tihe koostöö valdkonna juhtidega. 
Loe täpsemalt siit

 

# Tule korralda Noortepäeva!

Noortepäev toimub sel aastal Eestis juba 10. korda! Endiselt 12. augustil. ENL otsib oma meeskonnale abiks tublisid vabatahtlikke ja projektijuhti, kes aitaks Noortepäevast teha midagi tõeliselt enneolematut ja lahedat!
Loe täpsemalt siit, huvi korral kirjuta karl@enl.ee

 

Toeta programmi Euroopa Noored tulevikku

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega, mis vähendab noorte võimalusi oma projektidele toetust saada. Liitu Facebook´i lehega Youth in Action Ambassadors ja jaga teistega oma mõtteid programmi Euroopa Noored projektidest ja toetusest eraldiseisvale noorteprogrammile. Teavita oma seisukohast ka Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikuid. 
Loe lisaks siit

 

\"\"

HUVITAVAT ja mõndagi muud

# OSALE: Noortevahetuste koolitus Lääne-, Pärnu- ja Viljandimaa väikevaldadele ja –linnadele
Koolituse eesmärgiks on julgustada Lääne-, Pärnu- ja Viljandimaa koole, omavalitsusi ja teisi noortega tegelevaid organisatsioone võtma ette rahvusvahelisi noortevahetuste projekte, millest saaksid väärt kogemuse nii selles osalevad noored, kaasatud noorsootöötajad kui ka kohalik kogukond. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Euroopa vabatahtliku teenistuse infopäev-koolitus STEP-IN uutele organisatsioonidele
Euroopa vabatahtliku teenistuse sissejuhatav infopäev-koolitus organisatsioonidele, kes soovivad oma tegevustesse kaasata vabatahtlikke ja on valmis toetama noori rahvusvahelise töö- ja elukogemuse saamisel ning tahavad luua uusi värskendavaid koostöösuhteid välispartneritega. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Noorte osaluskoolitus: \”Ütle sõna sekka!\”
Koolitusele ootame kõiki, kes noorte osalusega kokku puutunud või soovivad seda teha – noortekogude, noortevolikogude, õpilasesinduste, üliõpilasesinduste, teised noorteühingute esindajaid jne. Teretulnud on ka kohaliku omavalitsuse töötajad, kes noori kaasavad (nt noorsootööspetsialist).
Lisainfot siit

 

# RAHASTAMINE: Euroopa Komisjoni konkursikutse: koostöö teiste maailma riikidega 
Euroopa Komisjon kuulutas taas välja konkursi koostööks teiste maailma riikidega (alaprogramm 3.2) eesmärgiga toetada projekte, millega edendatakse noortevaldkonna koostööd Euroopa Noored programmiriikide ja teiste maailma riikide vahel. 
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Avatud on õpilasmalevate projektikonkurss! 
Eesti Noorsootöö Keskus kuulutas välja õpilasmalevate projektikonkursi. Toetuse taotlejaks võib olla juriidiline isik või juriidilise isiku asutus. Taotlejal on võimalik esitada üks taotlus, mille maksimaalne toetussumma on 25 000 eurot.
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Vabaühendused saavad töötajate eesti keele oskuse parandamiseks tuge 
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) pakub vabaühendustele võimalust esitada ettepanekuid eesti keele õppe korraldamiseks ebapiisava eesti keele oskusega töötajatele ning investeerib parimate ettepanekute elluviimiseks kokku enam kui 60 000 eurot.
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Lõimumisvaldkonna arendus- ja meediastipendiumide konkursile oodatakse taotlusi 
Kultuuriministeerium ja Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) kuulutavad välja lõimumisvaldkonna arendus- ja meediastipendiumide konkursi, mille auhinnafond on 6000 eurot. Stipendiumite taotluste esitamise tähtaeg on 29. märts.
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Tallinna noorteühendused saavad esitada taotlusi aastatoetuse saamiseks 
Kuni 31. märtsini 2012 saavad kõik Tallinna haldusterritooriumil tegutsevad noorteühendused esitada Tallinna Spordi- ja Noorsooametile taotlusi aastatoetuse saamiseks.
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Muudatused programmi Euroopa Noored taotlemises 2012 
Uuel aastal on muutunud taotlustähtajad, prioriteedid, taotlusvorm ja rahastustingimused. Programmi eelarve on kasvanud ning suurenenud on võimalused rahastada koostööprojekte Ida- ja Kagu-Euroopa ning Vahemere-äärsete riikidega. 
Lisainfot siit


\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

 

Käesoleval nädalal:
18.-21.03 osalevad struktureeritud dialoogi projektijuht Kristo Peterson, noortepoliitika juht Edgar Rootalu ja noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann Taanis Struktureeritud dialoogi konverentsil
20.-21.03 toimub Tallinnas maakondlike noortekogude juhtide koosolek
21.03 toimub Tallinnas ENLi struktuuri tuleviku arutelu
22.03
 toimub Tartus ENLi struktuuri tuleviku arutelu 
25.03 osaleb ENLi vabatahtlik Egle Oja lasteombudsmani töögrupi koosolekul

 

Eelmisel nädalal:
13.03 kohtusid ENLi kontoris ENLi meeskond, Noortepoliitika töögrupp ja ENLi liikmete esindajad, et arutada valimisea langetamise teemal
14.03 kohtusid noortepoliitika juht Edgar Rootalu, noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann, juhatuse esimees Mailis Ostra ja osaluskogude Põhja-Eesti koordinaator Liina Rüütel Riigikogu noorte toetusrühmaga, et arutada noortevaldkonna strateegia, noorteühenduste rahastamise ja valimisea langetamise teemadel
15.03 kohtusid noortepoliitika spetsialist Teele Tõnismann ja Läänema noortekogu esimees Harri Puskar, et arutada noorte tööhõive teemadel
15.03 kohtusid juhatuse esimees Mailis Ostra, personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik, osaluskogude Põhja-Eesti koordinaator Liina Rüütel ja osaluskogude Lõuna-Eesti koordinaator Jaanika Aasa Rapla Maavalitsuses maakondlike noorsootöötajatega, et arutada osaluskogude tulevikku 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status