/ PRESSITEADE: 200 õpilast koguneb reedel Tartusse Õpilasliidu XXVI Üldkoosolekule

Pressiteade
Eesti Õpilasesinduste Liit
05.04.2012
200 ÕPILAST KOGUNEB ÕPILASLIIDU XXVI ÜLDKOOSOLEKULE
 
Eesti Õpilasesinduste Liidu (EÕEL) liikmeskoolide esindajad kogunevad 06. – 08. aprillil Tartu Jaan Poska Gümnaasiumis ja Herbert Masingu Koolis Üldkoosolekuks, et valida Liidule uus juhatus.
\”Traditsioonilisele kevadisele Üldkoosolekule omaselt toimuvad ka sel kevadel uue juhatuse valimised. Lisaks on sel korral plaanis veidi uudsem lähenemine lõbusatele töötubadele ning omanäolisusest ei jää puudu ka arutelurühmades.\” sõnas üks üldkoosoleku peakorraldaja Mariin Virolainen. Ta lisas veel \”Korraldusmeeskond omalt poolt loodab, et heade mõtete linnas mööda saadetavad kolm päeva ei jäta külmaks ühtki Üldkoosoleku delegaati.\”
Eesti Õpilasesinduste Liidu Üldkoosolekule kogunevad noored üle Eesti, et kinnitatada majandusaasta aruanne ja kuulata juhatuse ning valdkonnajuhtide aruanded. Kolmandal päeval valitakse liidule uus juhatus. Kolme päeva jooksul jõuavad osalejad veel arutleda töögruppides erinevatel Liitu ja õpilasesindusi puudutavatel teemadel, nagu E-lahendused koolis, EÕEL-i tegevusmaastik, õpilasesinduse areng ja muudki. 
Üldkoosoleku korraldamist toetavad ligi 70 sponsorit, kes kõik on ära märgitud Eesti Õpilasesinduste Liidu kodulehel ürituse alalehel. (http://opilasliit.ee/xxvi-ueldkoosolek.htm)
EÕEL liikmed kogunevad üldkoosolekuks traditsiooniliselt kaks korda aastas: kevadel, et valida uus juhatus, ning sügisel, et kinnitada järgmise kalendriaasta tegevuskava ja eelarve. Mõlemal korral annab liidu juhatus ja valdkonnajuhid aru oma tegevustest ja tulemustest õpilaste eestkostes ja õpilasliikumise arendamises.
Eesti Õpilasesinduste Liit on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis ühendab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoolide õpilasesindusi. EÕEL on suurim õpilaste esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 90 000 õpilase.

Lisainfo:
Mariin Virolainen
Eesti Õpilasesinduste Liit
XXVI Üldkoosoleku peakorraldaja
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status