/ Esmakordselt kinnitati Tallinna noorte esindaja linnavolikogu komisjoni

Pressiteade

6.04.2012

Tallinna linna noortevolikogu 

Esmakordselt kinnitati Tallinna noorte esindaja linnavolikogu komisjoni

Eile toimunud Tallinna Linnavolikogu istungil kinnitati esmakordselt Tallinna ja kogu Eesti ajaloos Linnavolikogu Haridus- ja Kultuurikomisjoni liikmeks demokraatlikult valitud noorte esindaja, kelleks on noortevolikogu liige ja tudeng Renate Gross.

2011.aasta novembris loodi Tallinna linna noortevolikogu, mille peaeesmärgiks on noorte huvide esindamine ja kaitsmine kohaliku seadusandja juures. Põhimääruse järgi noortevolikogul on võimalus esitada üks oma liige Linnavolikogu Haridus- ja Kultuurikomisjoni koosseisu ja nüüd, 4 kuud peale organisatsiooni loomist, on noorte huvide esindaja komisjoni ametlik liige.

„See on ajalooline samm Eesti demokraatias. Nüüd on faktiliselt tõestatud, et isegi ilma erakondliku kuuluvuseta aktiivne noor saab demokraatlikute valmiste teel osaleda hääleõigusega seadusloomes. Tallinna noortel on nüüd võimalus otseselt pöörduda oma esindaja poole küsimuste ja ettepanekutega haridus- ja kultuuri valdkonnas,“ ütles noortevolikogu esimees Vladimir Svet. „Tallinna noortevolikogu ei plaani sellega piirduda. Varsti võtame ette halduskogusid ja teeme kõik, et noored saaksid hariduse valdkonna komisjonides ka linnaosade tasemel hääleõigust“, lisas Svet.

Tallinna noortevolikogu esindaja Linnavolikogu Haridus- ja Kultuurikomisjonis on hääleõiguslik komisjoni liige, ta võib teha eelnõu ettepanekuid ja osaleda seaduste algatamisel.

Tallinna noortevolikogu kutsub üles Tallinna noori esitama oma mõtted ja ettepanekud linna hariduse ja kultuuri valdkonnas Renate Grossile, kellega saab kontakti võtta emailiaadressil noortevolikogu@tallinnlv.ee

Mainitud Linnavolikogu otsuse poolt hääletas 33 saadikut, vastu oli 22.

 

Lisainfo:

Tallinna linna noortevolikogu

Vladimir Svet

tel. 55654033

e-post: svet.vladimir@gmail.com

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status