fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 334

 

ENL

29. mai 2012
ENLi Teated nr 334

UUDISED

# ENL kuulutab välja konkursi raamatupidaja leidmiseks

Seoses ENLi kasvanud finantstegevuste koormusega otsime oma meeskonda raamatupidajat. Tegemist on osalise tööajaga (0,5), tööle asumise aeg on 25. juuni 2012 ning töökoht on ENLi kontor (Estonia pst 5 a, Tallinn).
Loe täpsemalt siit

 

# ENL otsib noortepoliitika nõunikku – tähtaeg pikendatud!

Tegemist on täistööajaga, tööle asumise aeg on 1. juuli 2012 ning töökoht on ENLi kontor (Estonia pst 5 a, Tallinn). Kandideerimiseks ootame CV-d, palgasoovi ja motivatsioonikirja (Miks oled sobiv kandidaat noortepoliitika nõuniku kohale) märksõnaga “Noortepoliitika nõunik” hiljemalt 1. juuniks.
Loe täpsemalt siit

 

# Kutse ENLi kolleegiumisse

Head osaluskogude noored! Olete oodatud kandideerima Eesti Noorteühenduste Liidu Kolleegiumi liikmeks. Kolleegium on ENLi projektifondide osas otsuseid vastu võttev kogu ning nõuandev organ Riigieelarvelise eraldise kasutamisel. 
Loe täpsemalt siit

 

# Aita ehitada koolide võrdlustabelit!

Eesti Õpilasesinduste Liit on töötanud aastaid projektiga, mille eesmärgiks on luua koolide pingeridade kõrvale alternatiivse lahenduse – koolide võrdlustabeli. Veebileht annab põhikooli lõpetavale noorele ja teda otsustamisel aitavale lapsevanemale teavet erinevate koolide võimaluste ning eripärade kohta. 
Loe täpsemalt siit

 

# Kutse Eurokomisjoni Generation 1992 Kampaaniaga Liitumiseks

Aastal 2012 tähistab Euroopa ühtne turg 20. aastapäeva. Eurokomisjoni DG Markt Peadirektoraat on 11. aprillil käivitanud Generation 1992 nimelise veebipõhise kampaania www.generation1992.eu eesmärgiga sulgeda lünk noorte vahel, panna neid tagasi ühtse turu keskmesse ja võita nende usaldus.
Loe täpsemalt siit

 

Toeta programmi Euroopa Noored tulevikku

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega, mis vähendab noorte võimalusi oma projektidele toetust saada. Liitu Facebook´i lehega Youth in Action Ambassadors ja jaga teistega oma mõtteid programmi Euroopa Noored projektidest ja toetusest eraldiseisvale noorteprogrammile. Teavita oma seisukohast ka Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikuid. 
Loe lisaks siit
Vaata videot siit

 

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

# OSALE: Seminar “Innustatud vabatahtlikkus” 
Vabatahtlik noorsootöös saab sageli üsna suure töökoormuse ning siis muutub oluliseks teema, kuidas olla motiveeritud ja kuidas mitte läbi põleda. Seminaril saavad sõna praktikud, kes on oma tegevust põhistanud teooriatega, ise kogenud vabatahtlikuks olemist ja vabatahtlikega tegelemist. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Noortekoolitus “Ideest projektini!” 
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo aitab noortegruppidel oma ideed teoks teha koolituse „Ideest projektini!”. Koolitus pakub toetust eeskätt noortele, kel on huvi programmi Euroopa Noored võimaluste vastu ja plaan lähiajal ellu viia noortealgatuse või –vahetuse projekti. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Puudest tingitud erivajadustega noorte kaasamine noorsootöösse 
Koolituse eesmärgiks on luua noorsootöötajatele turvaline ja loov keskkond mõtlemaks suhtumistele ja tegevustele, mis toetaksid puuetega noorte osalust noorsootöös. 
Lisainfot siit

 

# OSALE: Retked Imperaator Peeter Suure merekindluse maa-alustesse tunnelitesse vulkaanituhka kaema 
Kas teadsite, et Tallinna külje all Laagris on võimalik uudistada ehtsat vulkaanituhka? Või näha ka minimõõdus stalaktiite? Mais ja juunis Imperaator Peeter Suure merekindluse maa-alustesse käikudesse toimuvate retkede raames saabki kõik eelmainitu oma silmaga üle vaadata.
Lisainfot siit

 

# OSALE: Uuring “Noored – kas noored ettevõtjad?” 
See on internetipõhine uuring, mis kaardistab noorte ettevõtlustegevused sihtkohtades ja kogub infot potentsiaalsete noorte kohta, kes tahavad ettevõtlusega alustada. Otsime vastust küsimusele, mis takistab noortel ettevõtlusega alustamast: kas nad ei ole valmis? neil puuduvad teadmised, oskused ja vilumused? majanduslik keskkond on halb? ebapiisav toetus või ebapiisav informeeritus?
Lisainfot siit

 

# OSALE: Noorte Liidrite juhtimiskool “Miks peaksid just Sina olema juht?” 
15.-17. juuni toimub Noorte Liidrite juhtimiskool “Miks peaksid just Sina olema juht?”. Koolitajateks on oma ala parimad: Aivar Haller, Kristjan Otsmann, Vahur Murutar, Ülane Vilumets, Elmo Puidet ja mitmed teised.
Lisainfot siit

 

# RAHASTAMINE: Avanes lõimivate meediaprojektide toetusvoor 
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) kuulutas välja projektikonkursi “Ühine meediaväli”, millega toetatakse lõimivaid meediaprojekte ligi poole miljoni euroga. Konkursi eesmärgiks on suurendada Eesti kolmandate riikide kodanike ja määratlemata kodakondsusega isikute eestimaise meedia tarbimist, ühiskondlikku informeeritust ja kodanikuaktiivsust.
Lisainfot siit


# RAHASTAMINE: Muudatused programmi Euroopa Noored taotlemises 2012 
Uuel aastal on muutunud taotlustähtajad, prioriteedid, taotlusvorm ja rahastustingimused. Programmi eelarve on kasvanud ning suurenenud on võimalused rahastada koostööprojekte Ida- ja Kagu-Euroopa ning Vahemere-äärsete riikidega. 
Lisainfot siit


ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
29.05 viivad juhatuse esimees Mailis Ostra, personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ning nõukogu esimees Gerd Tarand läbi noortepoliitika nõuniku kandidaatide tööintervjuusid hetkel olemasolevate kandidaatidega
29.05 osaleb osaluskogude koordinaator Põhja-Eestis Liina Rüütel Uimastiennetuse valitsuskomisjoni istungil 
30.05 jätkuvad noortepoliitika nõuniku kandidaatide tööintervjuud
31.05 osalevad personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ja avalike suhete spetsialist Karl Hallik TÜÜLi juhatuse valimistel

 

Eelmisel nädalal:
22.05 viis personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik läbi liikmekohtumised YMCA Eesti ja Elsa Estoniaga
23.05 viis personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik läbi liikmekohtumised AIESEC Eesti ja AEGEE-Tallinnaga
24.05 viis juhatuse esimees Mailis Ostra läbi liikmekohtumise Juvente Estoniaga
24.05 kohtus juhatuse esimees Mailis Ostra Eesti Noorsootöö Keskuse esindajatega, et arutada alaealiste komisjonide tulevikku
24.05 toimus ENLi kontoris noortepoliitika töögrupi kohtumine sotsiaalsete garantiide teemadel
25.05 osales juhatuse esimees Mailis Ostra EMSLi üldkoosolekul 
27.05 toimus ENLi kontoris nõukogu ja meeskonna ühine koosolek

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status