fbpx

/ Infonurk / Muu / Avanes lõimivate meediaprojektide toetusvoor

RUS: ???????? ??????? ????????? ?????????????? ?????-????????

Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) kuulutas välja projektikonkursi “Ühine meediaväli”, millega toetatakse lõimivaid meediaprojekte ligi poole miljoni euroga. 

Konkursi eesmärgiks on suurendada Eesti kolmandate riikide kodanike ja määratlemata kodakondsusega isikute eestimaise meedia tarbimist, ühiskondlikku informeeritust ja kodanikuaktiivsust. Ühtlasi soovitakse konkursiga tõsta Eesti kodanike teadlikkust kolmandate riikide kodanike temaatikast. 

“Meediaprojektide toetamise vajadus tuleneb faktist, millele on viidanud erinevad uuringud ja mis tõdevad, et Eestis elavad teise emakeelega inimesed ei eelista suures osas info saamiseks eestimaiseid meediakanaleid. Samas ei suuda teiste riikide telekanalid pakkuda kõige värskemat infot Eesti elu kohta, mistõttu elame endiselt erinevates infoväljades,” tõdeb MISA kodanikuhariduse ja rände üksuse koordinaator Mari Valgepea. 

“Teine väljakutse on Eesti kodanike, eriti eesti emakeelega inimeste, teadlikkuse suurendamine siin elavatest erineva kodakondsusega inimeste olukorrast ja vajadustest. Kõrvuti, samal ajal eraldi, eksisteerimine on ka eesti keelt emakeelena kõnelevate inimeste probleem, sest tihti ei olda kursis sellega, kuivõrd kirju on Eesti kultuuriliselt või suhtutakse teist päritolu inimestesse põhjendamatu umbusu ning eelarvamustega,” lisas Valgepea. 

Projektikonkursile oodatakse nii tele-, raadio-, trükiajakirjanduse- kui ka internetiprojekte, mis oleksid oma olemuselt erinevaid meediakanaleid kaasavad ja integreerivad. 

Konkursil osalemise tähtaeg on 9. juuli. Taotlemisest huvitatutele toimub 12. juunil kell 14.00 MISA ruumides (Liimi 1, Tallinn) infopäev, kus tutvustatakse põhjalikumalt projektikonkursi tingimusi. Infopäeval osalemiseks tuleb end registreerida e-posti aadressil mari.valgepea@meis.ee. Konkursijuhendi ning tingimustega saab tutvuda MISA veebilehel.

MISA on meediaprojekte toetanud alates 2009. aastast ning on investeerinud ligi kolmekümnesse meediaprojekti kokku ligi 900 000 euroga. Toetust on saanud erinevad eesti- ja venekeelsete ajalehtede artikliseeriad, tele- ja raadiosaated, internetiprojektid jpm. 

Projektikonkurssi rahastatakse Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondist ja Kultuuriministeeriumi kaudu riigieelarvest ”Eesti lõimumiskava 2008-2013” raames. 

Lisainfo: 
Mari Valgepea 
Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed 
Kodanikuhariduse ja rände üksuse koordinaator 
Tel 6599 034 
E-post mari.valgepea@meis.ee

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status