fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 351

\"ENL\"

15. jaanuar 2013
ENLi Teated nr 351

 

Hea Lugeja,

Vabandame eelmistel kuudel saamata jäänud uudiskirja eest. Tuli välja, et 2012 kommenteerituim uudis polnud mitte üleriigilises meedias vaid ENLi lehel – nimelt pidasid 167 000 spämmirobotit üht meie kodulehel olevat uudist kommentaari vääriliseks. Saime lõpuks probleemile jälile ning nüüd töötab koduleht nagu uus. Alates eelmisest nädalast saame ka uudiseid lisada, seega see uudiskiri sisaldab juba mõndagi põnevat.

Et selline olukord ei korduks, eemaldame kõikidelt uutelt uudistelt kommenteerimise võimaluse. Küll aga ootame Teie kommentaare artiklitele, uudiskirjale ja muudele tegevustele meieFacebooki lehel!

Head ja tegusat alanud aastat,

ENLi kontor

\"\"

UUDISED

¤ Eesti Noorteühenduste Liit otsib osaluskogude mentoreid!

Tule aita Eesti Noorteühenduste Liidul (ENL) luua Eesti linnadesse-valdadesse soodne pinnas noorte kaasamiseks ja osaluseks, alustame koos uute noortevolikogude loomisega ning arendame edasi olemasolevaid! Iga mentor keskendub konkreetsetele omavalitsustele, milleks on 2-3 linna-valda, kes soovivad noori aktiivsemalt oma kodukoha arengusse kaasata.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Jätkuvad arutelud programmi Euroopa Noored tuleviku üle

Programm Euroopa Noored saab praegusel kujul läbi 2013. aasta lõpuks. Euroopa Komisjon on järgmiseks perioodiks teinud ettepaneku liita programm Euroopa Noored teiste Euroopa Liidu haridusprogrammidega. Programmide ühendamise vastu on enamik Euroopa Liidu liikmesriike. Taani eesistumise ajal leppisid liikmesriigid osaliselt kokku kompromissettepanekus, millega otsustati luua eraldiseisev noortepeatükk. 
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Osale Euroopa Liidu mudeli simulatsioonis Strasbourgis!
Model European Union (MEU) simuleerib Euroopa instituute ja poliitikat. Selle informaalse hariduse projekti on ellu viinud Bringing Europeans Together Association (BETA), kelle eesmärk on selle projektiga anda noortele esmane kogemus Euroopa Liidu keerulisest struktuurist ja otsustusprotsessist. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koomiksite võistlus loob diskussiooni rassismi ja diskrimineerimise teemadel
Maailmahariduskeskus kuulutab välja võistluse, mis kaasab Eesti sisserändajaid ning teise põlvkonna immigrante arutlema diskrimineerimise teemal, et elavdada dialoogi rassismi, ksenofoobia ja diskrimineerimise vastu Euroopas. Auhinnale saavad kandideerida koomiksite joonistajad Euroopast, kellel on sisserändaja taust.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Logokonkurss \”Noored kujundavad nädala nägu\”: üleskutse noortele kujundajatele ja disaineritele!
Noortenädal on eksisteerinud mitmeid aastaid, kuid siiani pole sellel olnud kindlat logo, mida nädala kujunduses kasutada võiks. Spordi- ja noorsooamet tahab kaasata noori disainereid ja kujundajaid noortenädala oma näo leidmisesse.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kutse noortekeskuste kvaliteedi välishindajaks
Tallinna Spordi-ja Noorsooameti eestvedamisel hinnatakse Tallinnas noortekeskuste kvaliteeti. Tallinnas asub 10 noortekeskust ning kvaliteedihindamine võimaldab noortekeskuste kohta  saada sisukamat infot, kui ainult  statistilised näitajad, mida noorsootöö analüüsimisel ei saa kindlasti pidada piisavaks. Välishindamine toimub ajavahemikus veebruar-mai 2013 ja hindamine toimub 4-5 liikmeliste meeskondadena. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kutse noorte ümarlauale
Tule ütle sõna sekka ja kutsume üheskoos ellu muutusi meid ümbritsevas keskkonnas! Kutsume Sind ümarlauale kaasa rääkima tänasel päeval noorte jaoks olulistel teemadel ning pakume võimalust teha algust noorte vajaduste nähtavamaks muutmisega Tallinna linnas.  
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tööpakkumine assistendile YFU Eestis
Õpilasvahetus organisatsioon YFU Eesti MTÜ kuulutab välja konkursi Väljaminevate õpilaste programmispetsialisti assistendi ametikohale. Kandideerida saab 24. jaanuarini.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTAMINE: Eesti Noorteühenduste Liit avab taas projektifondi 
Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kuulutab välja 2013 aasta I vooru osaluskogude projektifondi konkursi osaluskogude loomiseks ja arendamiseks
Lisainfot siit


¤ RAHASTAMINE: Programmi Euroopa Noored taotlustähtaeg 1. veebruaril 
Programm Euroopa Noored toetab 13-30-aastaste noorte omaalgatust ja rahvusvahelist koostööd. Programm pakub rahvusvahelisi enesetäiendamisvõimalusi ka noorsootöötajatele.
Lisainfot siit


\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
14.01 osales nõukogu esimees Erki Kaikkonen Eesti ühiskonna väärtusarenduse kogu koosolekul
17.01 osaleb avalike suhete spetsialist Karl Hallik AKNA kolleegiumil
17.01 kohtub personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik Tartus Noorte Liidrite ja Tartumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskusega, et arutada koostöövõimalusi koolituste raames

 

Eelmisel nädalal:
8.01 Kohtus personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik HEAKiga, et arutada koostöövõimalusi koolituste raames
8.01 Osales noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Sotsiaalministeeriumis eurovahendite seminaril

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status