fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 356

\"ENL\"

26. veebruar 2013
ENLi Teated nr 356

\"\"

UUDISED

¤ Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja konkursi \”NOORTE VARIVALIMISED 2013\” PROJEKTIJUHI leidmiseks

\”Noorte varivalimised 2013\” on kohalike omavalitsuste valimistele eelnev a-poliitiline üle-Eestiline projekt, mis toetab noorte aktiivseks kodanikuks kujunemist, demokraatia arengut, noortepoliitika tähtsustamist, sotsiaalset kaasatust ning ühiskonna harituse tõstmist valimiste ja riigijuhtimise eripärade ja olulisuse osas.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Kandideeri Euroopa Noortefoorumi töögruppidesse!

Euroopa Noortefoorum otsib katusorganisatsioonide kaudu esindajaid oma töögruppidesse. Kui arvad, et Sinu karjäär Euroopas võiks alata just siit, võta meiega ühendust!
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse valimised 2013/2015

EÜL ootab sind kandideerima, kui oled Eesti Vabariigis õppiv üliõpilane, kes on juhatuse liikme volituste alguseks st 1. juuliks 2013 vähemalt 18-aastane.
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL otsib esindajat UNESCO Eesti Rahvusliku Komisjoni nõukotta

ENLi esindajaks on oodatud kandideerima kõik kuni 21-aastased noored, kellel on huvi ja baasteadmised UNESCO teemavaldkondi puudutavates küsimustes (eelkõige noortevaldkond). Kandideerimiseks on vajalik hea inglise keele oskus, kuna osa töömaterjale võidakse esitada inglise keeles.
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL otsib esindajat Lasteombudsmani nõuandvasse kokku

Eestis loodi lasteombudsman 19. märtsil 2011. aastal, kui õiguskantslerile pandi lapse õiguste kaitse ja edendamise ülesanded. Lasteombudsman seisab selle eest, et kõik inimesed austaksid lapse õigusi ning lähtuksid lapse parimatest huvidest.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Koolitused 2013. aasta esimeses pooles

Kõikidest koolitustest saavad ENLi liikmed osa võtta tasuta või 50% soodustusega (registreerimisel tuleb märkida, et olete ENLi liige)
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL kutsub noorsootöötajaid ja teisi osaluskogudega tegelevaid omavalitsuste spetsialiste koolitusele!

Kui Sinu omavalitsuses on tegevust alustav osaluskogu või on plaanis see luua ning soovid enam teada saada osaluskogude ja nende koordineerimise kohta, siis on see koolitus mõeldud Sulle! 
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tutvu ESF-programmi \”Noorsootöö kvaliteedi arendamine\” 2013. aasta koolituskavaga!

Kokku on pandud ESF programmi \”Noorsootöö kvaliteedi arendamine\” 2013. aasta koolituskava. Koolitusplaanis on mitmeid pikaajalisemaid arenguprogramme erinevatele kutsegruppidele, õppeinkubaatoreid, konverentse, töötube ning muud põnevat.
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENLi Osaluskooli külastused kestavad!

ENL\’i teadlikkuse kampaania raames on korraldatud külastuste sari \”OSALUSKOOL\”, mille käigus saavad osaluskogude noored, aga ka kõik teised aktiivsed inimesed võimaluse külastada Tallinna ja Tartu kohalikke omavalitsusi, Sotsiaalministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Valitsust ning Riigikogu.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Intensiivkoolitus – Rahastuse leidmine MTÜ-dele ja avalikule sektorile – fondid ja alternatiivsed lahendused
Koolitus sobib Sulle, kui lööd kaasa või juba osaled MTÜ või avaliku sektori tegevuses ning soovid leida oma tegevusele rahastust.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Venekeelne koolitus \”Programm Euroopa Noored kui noorsootöö elluviimise tööriist\”
Arutleme selle üle, millised võimalused ja abivahendid on noorsootöötajal oma töö eesmärkide saavutamiseks olemas. Avastame uusi võimalusi noorte toetamiseks ning nende aktiviseerimiseks.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Euroopa Noored IDEE24 ootab teid märtsis ja aprillis!
Olete noored mõnest noorteorganisatsioonist, koolist või noortekeskusest ning soovite midagi ära teha, kuid päris tegutsemiseni pole veel jõudnud? Ideid on, tahtmist on! Aga mis nüüd edasi..?
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Projektikirjutamise koolitus noorteühendustele ja osaluskogudele
Koolitus on mõeldud kõikidele noorteorganisatsioonide esindajatele, kes oma tegevuses on seotud projektide kirjutamisega või soovivad täiendada teadmisi selles valdkonnas. Koolituse eesmärk on pakkuda osalejatele praktilisi teadmisi ja tuge projektikirjutamise kohta ning anda ülevaade rahastajatest.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kaamera kätte ja pärimust pildistama!
Eesti Rahvusliku Folkloorinõukogu noortekoda kuulutab välja fotokonkursi, mille eesmärk on märgata ja jäädvustada pärimust meie ümber ja meie lähedal.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: \”Tagasi kooli\” kutse ehk mis on 45 minuti mõju?
25. veebruarist 1. märtsini ootab Sind \”Tagasi kooli\” fookusnädal. Koolid üle Eesti avavad uksed külalisõpetajatele, kes on valmis õpilastega oma teadmisi ja kogemusi jagama. Tule ja anna (vähemalt) üks tund!
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Akrediteeringust projektini – koolitus Euroopa vabatahtliku teenistuse saatvatele ja vastuvõtvatele organisatsioonidele
Koolitus aitab akrediteeritud (või akrediteerimisprotsessis olevail) organisatsioonidel mõtestada taotleja rolli kasu ning võimalusi ning jõuda projektini. Oluline on, et plaanite organisatsiooniga võtta ette EVT projekti kirjutamise ja astuda taotleja kingadesse.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koolituskohtumine EVT HUVIMAAILMAS
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo kutsub Teid osalema programmi Euroopa Noored alaprogrammi Euroopa vabatahtliku teenistuse (EVT) sissejuhatavale koolituskohtumisele EVT Huvimaailmas Koolitusele on oodatud huvihariduse ja huvitegevuse valdkonnas tegutsevad organisatsioonide esindajad, kes Soovivad oma tegevustesse kaasata välisvabatahtlikke ja motiveeritud abikäsi.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Esita kandidaate konkursile \”Kogukonna Pärl\”
Eesti Külaliikumine Kodukant kutsub kõiki inimesi ja organisatsioone igast maakonnast esitama kandidaate konkursile \”Kogukonna pärl 2013\”. Konkurss toimub juba teist aastat ja selle eesmärk on tunnustada kogukonna arengusse panustavaid peresid üle Eesti.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Algas üle-euroopaline multimeedia konkurss \”Sisserändajad Euroopas\”
Euroopa Komisjon kuulutas kunsti-, graafika- ja kommunikatsioonierialasid õpetavatele koolidele välja üleeuroopalise multimeedia võistluse teemal \”Sisserändajad Euroopas\”. Konkursile oodatakse töid Euroopa Liidu ja Horvaatia kunsti-, ajakirjandus-, audiovisuaalvaldkonna ja kommunikatsioonierialade õpilastelt vanuses üle 18 eluaasta. Konkursil saab osaleda kolmes eri kategoorias: plakat, foto ja video.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tasuta koolitus ,,Räägime noortega tervisest\” Tallinnas ja Tartus
Olete oodatud Tervise Arengu Instituudi poolt korraldatud 3-päevasele tasuta koolitusele ,,Räägime noortega tervisest\”. Koolituse eesmärk on toetada läbi noorsootöö noorte sotsiaalseid ja isiklikke vajadusi tervisevaldkonnas. Koolituse sihtrühmaks on noorsootöötajad, noortekeskuste töötajad, huvijuhid, noortega töötavad spetsialistid. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Heateo Sihtasutus otsib enda portfelli suure mõjuga algatusi!
Otsime taas eestvedajaid, kes soovivad ära lahendada mõne põletavalt olulise probleemi Eesti ühiskonnas! Heateo toetusportfelli on oodatud kandideerima elujõulise tegevusmudeliga algatused, mis pakuvad uuenduslikke ning pikaajalise mõjuga lahendusi. Võrdselt otsime nii tublisid alustajaid kui ka arenguhüpet teha soovivaid kogemustega organisatsioone.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Koomiksite võistlus loob diskussiooni rassismi ja diskrimineerimise teemadel
Maailmahariduskeskus kuulutab välja võistluse, mis kaasab Eesti sisserändajaid ning teise põlvkonna immigrante arutlema diskrimineerimise teemal, et elavdada dialoogi rassismi, ksenofoobia ja diskrimineerimise vastu Euroopas. Auhinnale saavad kandideerida koomiksite joonistajad Euroopast, kellel on sisserändaja taust.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Sotsiaalse õigluse ja mitmekesisuse teemaline pikaajaline koolitus Ungaris
Miks vähemate võimalustega noored tunnevad, et rahvusvahelised noorteprojektid pole neile ning miks on noorteprojektide seas nii vähe mitmekesisust?
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Kultuuridevaheline õppimine noortevahetuses – Mis? Kuidas? – Selgub Hollandis!
CUT the ICE on kultuuridevahelisele õppimisele ja noortevahetustele keskenduv rahvusvaheline koolitus, mis toimub 14.-19.aprillil 2013 Hollandis ning toob kokku noortevaldkonna tegijad üle Euroopa.
Lisainfot siit

¤ VÄLISMAALE: Koolitus Hispaanias – kuidas kaasata vähemate võimalustega noori Euroopa Noored projektidesse?
Koolituse eesmärk on soodustada just vähemate võimalustega noori kaasavate noortevahetuste tegemist. 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noortepoliitika konverents Saksamaal
SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo kutsub teid osalema rahvusvahelisel konverentsil \”Building Tomorrow\’s Europe\”, mis pakub võimalust Euroopa noortepoliitika alaste kogemuste ja uuringute tulemuste jagamiseks.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noorte liidrite ja ettevõtjate seminar Helsingis
Tule loo endale noorte liidrite ja ettevõtjate võrgustik! Osalemine ja majutus on konkursi läbinule tasuta, lennupiletite alusel kaetakse ka transport, lisaks makstakse päevas taskuraha €40 saabumisel. 
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTAMINE: Innovest saab toetust taotleda 16-24-aastaste noorte ning töötute lapsevanemate tööjõuturule toomiseks 
28. jaanuaril kuulutasid SA Innove ja Sotsiaalministeerium avatuks Euroopa Sotsiaalfondi taotlusvooru \”Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine\”. Taotluste esitamise tähtaeg on 4. märts 2013 kl 17.00. Toetuse andmise eesmärgiks on kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine ning töötute ja mitteaktiivsete hõivesse toomine.
Lisainfot siit


\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
28.02 osalevad tegevjuht Mailis Ostra ja noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Eesti Rohelise Liikumise korraldataval Eurofondide seminaril
28.02 toimub Tallinnas tudengikohvikus Oaas noorsootöötajate ja osaluskogudega tegelevate spetsialistide koolitus.NB! 7. märtsil toimuvale koolitusele Tartus on veel vabu kohti. Info siit
28.02 kell 17:30 toimub ENLi kontoris Hasartmängumaksu Nõukogu ja noorteühenduste rahastuse temaatiline aruteluring
1.03-3.03 osaleb osaluskogude koordinaator Liina Rüütel Räpinas maakondlike noortekogude juhtide ja koja koosolekul

 

Eelmisel nädalal:
19.02 toimus ENLi Osaluskooli visiit Riigikokku
21.02 esindas juhatuse esimees Mailis Ostra ENLi Tulumaksusoodustusega MTÜde komisjonis
21.02 osales avalike suhete spetsialist Karl Hallik Haridus- ja Teadusministeeriumi noorsootöötajate tunnustusürituse noorte tunnustuskomisjoni eelkohtumisel
22.02 viis osaluskogude koordinaator Liina Rüütel läbi maakondliku visiidi Hiiumaale
22.02 toimus Tartus ENLi arengukava ja väärtuste seminar 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status