fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Teeme Ära! alustas Facebooki puhastamist virtuaalprügist

Teema Ära Sihtasutus
27.08.2013
PRESSITEADE

Teeme Ära! alustas Facebooki puhastamist virtuaalprügist


Teeme Ära Sihtasutus alustas täna koristuskampaaniat, mille eesmärgiks on vabaneda üleliigsest virtuaalprügist Facebookis.

Spetsiaalselt Teeme Ära! jaoks loodud uudse Facebooki rakendusega saavad sotsiaalvõrgustiku kasutajad hõlpsasti eemaldada oma kontolt need leheküljed, mille vastu enam huvi ei tunta. Rakendus erineb olemasolevatest lahendustest, kuna võimaldab kasutajal vaid mõne arvutikliki abil eemaldada mitmeid lehekülgi korraga. Senine Facebooki pakutav võimalus eeldab, et kasutaja külastab kõiki fännilehekülgi eraldi ja klikib nupule „Ei meeldi enam“.

„Virtuaalse koristuse idee sündis tänapäeval väga tavapärasest vajadusest – vähendada üleliigse info hulka oma Facebooki seinal. Väga lihtne on emotsiooni ajel „meeldib“ nuppu vajutada, kuid hoopis vaevalisem on üleliigsest infost lahti saada ning organisatsioonide kontode jälgimist lõpetada,“ selgitas Teeme Ära! sotsiaalmeedia koordinaator Raimo Matvere.

„Lahendus sobib suurepäraselt Teeme ära! põhiväärtustega ning usun, et rakendus aitab inimestel hetkeks „laikimishulluse” vahepeal mõelda, milline info teda tegelikult huvitub ja millest oleks parem loobuda,” sõnas Matvere.

Eestist alguse saanud Teeme Ära! liikumisega on tänaseks liitunud 107 riiki ning koristusaktsioonides on osalenud üle 8 miljoni inimese. Facebooki koristusaktsiooni eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu nii oma riigi koristusaktsioonidele kui ka liigtarbimisele ning sellest tekkivale prügile laiemalt. Facebooki koristamise rakendus tõlgitakse lisaks eesti keelele ka inglise, vene, saksa, prantsuse, portugali ja araabia keelde. Rakenduse väljaöötajad ning idee autorid on reklaamiagentuur Age McCann ja veebiagentuur ADM.

Proovi Facebooki rakendust siin: http://letsdoitworld.org/virtualcleanup

Maailmakoristuse rahvusvaheliselt elluviimist toetavad Skype, Outfit7, Carlson Rezidor Hotel Group, Eesti Keskkonnaministeerium ja Eesti Välisministeerium. Eesti vabatahtlike tööd toetavad Tallink, EuroPark, DHL Eesti, Radisson Blu Hotel Olümpia, Infovara, HansaRama, Meedius Eesti, EMT, Elion ja Papyrus.

 

Lisainfo:

Meelika Hirmo
Teeme Ära Sihtasutus 
Kommunikatsioonijuht 
GSM: 504 1258 
E-post: meelika@letsdoitworld.org  
Kodulehekülg: www.letsdoitworld.org

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status