/ ENLi Teated 376

\"ENL\"

17. september 2013
ENLi Teated nr 376

\"\"

UUDISED

¤ Tööle asus uus osaluskogude koordinaator

ENLi meeskonnaga on liitunud uus osaluskogude koordinaator – Kuldar Adel. Kuldar on varasemalt juhtinud Lääne-Virumaa noortekogu ja olnud tegev Eesti Õpilasesinduste Liidus (üldkoosoleku peakorraldajana). 
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENL kutsub osalema noorteühenduste enesehindamisprogrammis!

ENL kutsub osalema juhtimisprogrammis, milles tuumaks on õppimine enesehindamise praktika läbi! Soovid muuta oma organisatsiooni jätkusuutlikuks ja võimekaks? Tahad seda teadlikumalt juhtida? Potentsiaalikas tööriist selleks on noorteühingule ja osaluskogule sobitatud enesehindamine. 
Loe täpsemalt siit

 

¤ ENLi liikmele – ENLi kontaktisikute kohtumine

Et ühingute ja ENLi vaheline suhtlus oleks võimalikult selge ja konkreetne, et kontaktisikutel oleks põhjalik ülevaade ja selge pilt ENLi toimisest ja tegevusest, liikmete õigustest ja kohustustes ning üksteise tegemistest, korraldame 5. oktoobril kontaktisikute kohtumise. 
Loe täpsemalt siit

 

¤ Eesti õpilaste kunstitöö jõudis üle-euroopalise multimeediakonkursi parimate hulka!

Euroopa Komisjoni poolt korraldatud multimeediakonkursi \”Sisserändajad Euroopas\” rahvusvahelise žürii tulemused avalikustati nädala alguses. 27 Euroopa finalisti hulka jõudis ka Kuressaare Ametikooli disainiõpilaste Nadja Haugase, Carolin Kuiva, Kätlin Tindi ja Martin Siilaku tehtud video \”Minu perekonna ränded\”.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

5. okt – ENLi kontaktisikute kohtumine
25. okt 
– ENLi meediakonverents 
5. nov – üldkoosoleku materjalide arutelu Tallinnas
6. nov – üldkoosoleku materjalide arutelu Tartus 
7. nov – osaluskohvikud üle Eesti 
16.-17. nov – sügisseminar Tartus (sh üldkoosolek) 
13. dets – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
17.-19.09 osaleb noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko noortegarantii koosolekul Brüsselis
18.09 tutvustab juhatuse esimees Mailis Ostra EMSLi liikmeklubi kohtumisel ENLi kohalike omavalitsuste valimiste platvormi
19.09 kohtuvad personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik ja osaluskogude koordinaator Kadi Vahtra ENTK noorteinfo ja osaluse peaeksperdi Andres Lokkiga, et arutada osaluskogude hetkeseisu, tehtut ja tulevikuplaane
20.-21.09 toimub Käärikul Võru-, Põlva- ja Valgamaa osaluskogude koostööseminar
21.09 toimub Tallinnas noorteühingute mentorprogrammi II koolitus
21.09 esindab juhatuse esimees Mailis Ostra ENLi noorteorganisatsioon ELO 25. sünnipäeval Kadrioru Kunstimuuseumis
22.09 viib osaluskogude koordinaator Kadi Vahtra läbi osaluskogude tugiprogrammi Koerus

 

Eelmisel nädalal:
9.-12.09 osalesid Struktuurse Dialoogi projektijuht Kristo Peterson ja nõukogu liige Gerd Tarand Vilniuses Leedu eesistumisperioodi Euroopa noortekonverentsil
9.09 osales personali- ja haldusjuht Kaidi Nurmik liikmekohtumisel AIESECiga
9.09 kuulas noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko Riigikogus sotsiaalministri vastuseid arupärimisel noorte tööpuuduse kohta
9.09 esindasid nõukogu liige Laura Õigus ja noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko ENLi \”Erinevus Rikastab\” perenädalate avamisel 
10.09 osales avalike suhete spetsialist Karl Hallik Eesti Noorsootöö Keskuses Teeviit 2013 kommunikatsioonikoosolekul
10.09 osales juhatuse esimees Mailis Ostra Säästva Arengu komisjoni istungil
12.09 osales noortepoliitika nõunik Edvard Ljulko EMSLis struktuuritoetuste nõupidamisel
13.-15.09 osales nõukogu liige Gerd Tarand Euroopa Noortefoorumi Noorsootöö töögrupi kohtumisel Viinis
13.09 toimus ENLi kontoris Osaluskogude projektifondi kolleegiumi koosolek

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Pärnumaa Skautide Gaidide Malev kutsub matkamängule!
Kõigil loodus- ja matkahuvilistel on 28. septembril võimalik osa võtta XXIII PSGMi matkamängust. Tegemist on lustlik-sportliku maastikumänguga, kus võiskonnad saavad proovile panna oma nutikuse, kiiruse, osavuse, loovuse, koostööoskuse ja matkatarkused. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kutse: arvutijoonistuste võistlus – EENet 20
Konkurss on pühendatud EENeti 20. aastapäevale. Võistlus toimub neljas vanuserühmas ning parimatele autoritele ja juhendajatele on Hariduse Infotehnoloogia SA välja pannud auhinnad.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Noorsootöötajate mõttekoht tuleb taas
Seekord on oma mõtteid noortest ja noorsootööst lubanud jagama tulla David Vseviov ja Linnar Priimägi. Toimumise koht on veel selgumisel, kuid sellest hoolimata võiksid neljapäeva hommikupooliku kõnekatele mõtetele ja huvitavatele mõttearendustele juba ära broneerida.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Praxise kaasamiskoolitused 2013
Seekordsed koolitused on võrreldes eelnevatega mõeldud pigem edasijõudnutele st. vähem selgitatakse, miks kaasata ning rohkem, kuidas kaasata, samuti, mis töötab ja mis mitte.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noorte tööhõive ning ettevõtlikkuse arendamise teemaline partnerlusseminar \”Work in Progress\” Taanis
Rahvusvahelise partnerlusseminari Work in Progress eesmärgiks on anda osalejatele võimalus leida partner(id) tulevasteks noortevahetusteks, mis keskenduksid just ettevõtlikkuse ning tööhõive temaatikale.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Meetodid noortevahetusteks – rahvusvaheline koolitus \”Tools for Youth Exchanges\”Islandil
TYE – Tools for Youth Exchanges 2013 on koolitus kogenud noortevahetuste tegijatele, et tutvustada erinevaid meetodeid, mida kasutada noortevahetuste arendamisel ja kvaliteedi tõstmisel. Koolituse erilises fookuses on inimõiguste alane haridus.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noorsootöötajad, kandideerige vabatahtliku tööle Ghanasse!
Eesti Välisministeeriumi finantseeritava projekti \”Vabatahtlikud Aafrikasse – Eesti ekspertide panus arengukoostöös\” raames lähetab MTÜ Mondo ühe noorsootöö eksperdi Kumasi linna Ghanasse, ajavahemikus märts 2014- mai 2014.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTAMINE: ENLi osaluskogude projektifondi järgmine tähtaeg oktoobris!

Toetus on mõeldud alustavatele ja olemasolevatele osaluskogudele tegevuste korraldamiseks. Osaluskogude projektifond koosneb kahest alafondist: Algatusfond – alustavatele osaluskogudele, saab taotleda toetust kuni 200 EURi & Arendusfond – vähemalt kuus kuud tegutsenud osaluskogudele, saab taotleda kuni 800 EURi.
Loe täpsemalt siit

 

¤ RAHASTAMINE: EMP ja Norra toetuste taotlusvoorude teabepäevad

Sotsiaalministeerium, Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Avatud Eesti Fond koostöös Eesti Noorsootöö Keskusega korraldavad septembris-oktoobris EMP ja Norra toetuste taotlusvoorude infopäevad kümnes eri paigus. Teabepäevade raames tulevad tutvustamisele Riskilaste ja -noorte, Vabaühenduste Fondi, Rahvatervise, Koduse ja soolise vägivalla programm.
Loe täpsemalt siit

 

¤ RAHASTAMINE: Euroopa Noored taotlustähtaeg 1. oktoobril 2013

Programm Euroopa Noored toetab 13-30-aastaste noorte omaalgatust ja rahvusvahelist koostööd. Programm pakub rahvusvahelisi enesetäiendamisvõimalusi ka noorsootöötajatele. Taotlusi võivad esitada kõik mittetulundusühingud, avalik- õiguslikud asutused, kohalikud omavalitsused ja noortegrupid. Järgmine taotlustähtaeg on 1. oktoobril 2013.
Loe täpsemalt siit

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status