/ Infonurk / Pressiteated / PRESSITEADE: E3: Noored, minge valima!

Eesti Õpilasesinduste Liit
Eesti Üliõpilaskondade Liit
18.10.2013

E3: Noored, minge valima!

Eesti Noorteühenduste Liit, Eesti Õpilasesinduste Liit ja Eesti Üliõpilaskondade Liit ehk E3 kutsuvad ühiselt kõiki Eesti valimisõigusega noori pühapäeval kohalike omavalitsuste valimistel hääletama.

Värske EMORi uuringu järgi on valimiste eel peamised kõhklejad just noored. \”Loomulikult ei saa siit välja lugeda, et noored poleks aktiivsed. Kõhklus pigem illustreerib seda, et valimiskampaaniaid noortele ei suunata,\” kommenteeris tekkinud olukorda Eesti Noorteühenduste Liidu juhatuse esimees Mailis Ostra.

E3 on veendunud, et mida kõrgem on noorte hääletajate protsent, seda suurem on tõenäosus, et tulevikus ka neile erakondade valimisplatvormides rohkem tähelepanu pööratakse. \”Selle valimisperioodi kampaaniaid vaadates võiks arvata, et suuremas osas Eestis noori polegi. Loodame, et noored aktiviseeruvad ja juba järgmistel valimistel pööratakse ka meile rohkem tähelepanu,\” sõnas Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatuse esimees Britt Järvet.

E3 rõhutab siinjuures, et kõik valimisealised õpilased, üliõpilased ja noored peaksid valiku langetama oma maailmavaatest lähtudes. \”Kindlasti ei taha meie ega tohiks ka keegi teine noorele ette öelda, millist erakonda, valimisliitu või kandidaati valida,\” selgitas Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhatuse esimees Sigrid Västra ja lisas: \”õnneks on kõikidel valijatel mitmeid võimalusi oma vaadetega sobivaima kandidaadi leidmisel, alustades valijakompassist ja lõpetades erakondade valimisplatvormidega.\”

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis toob kokku Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoole. EÕEL on suurim esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 90 000 õpilase.
Eesti Üliõpilaskondade Liit (EÜL) on üliõpilaste katusorganisatsioon, mis ühendab 22 kõrgkooli üliõpilaskondi. EÜLi eesmärk on esindada Eesti üliõpilaste hariduslikke, majanduslikke ja sotsiaalseid huve ning kaitsta tudengite õigusi.
Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) on katusorganisatsioon, mis ühendab 59 Eestis tegutsevat noorteühendust. ENLi peamisteks eesmärkideks on pakkuda noorteühendustele eestkostet, kujundada noori toetavat ühiskondlikku arvamust ja seadusandlikku keskkonda. ENL esindab liikmete noortepoliitilisi huve Eestis ja rahvusvahelisel tasandil ning soodustab noorte aktiivset osalust ühiskonnas.