fbpx

/ Infonurk / Muu / Eesti Õpilasesinduste Liit ootab aktiivseid õpilasi kandideerima juhatusse 2014-2015 tegevusaastaks!

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatusse kuulumine annab Sulle võimaluse juhtida ja suunata Eesti kõige suurema noorteorganisatsiooni igapäevatööd, esindada Eesti õpilasi nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasanduil, anda panus haridussüsteemi arengusse ning saada suurel hulgal kogemusi ja uusi hindamatuid tutvusi! Juhatusse on õigus kandideerida kõigil liikmeskoolide õpilastel.

Tule ja näita, et Sina oled just see, keda Eesti Õpilasesinduste Liit vajab!

Kandideerimiseks vajalik informatsiooni:

Eesti Õpilasesinduste Liidu juhatus 2014-2015

Juhatus on Õpilasliidu alaline organ, mis vastutab Liidu igapäevase toimimise eest, paneb paika organisatsiooni prioriteedid ning jälgib tegevuste vastavust arengu- ja tegevuskavale. Igapäevatöö hulka kuulub ka tegevmeeskonna juhtimine, sh tihe koostöö valdkonna juhtidega. Siinkohal on oluline ära mainida, et juhatus vastutab organisatsiooni üldise tegevuse ja terviklikkuse eest,  tagades õigel kursil liikumise. See-eest valdkonna juhi vastutada on oma valdkonna spetsiifiline asjaajamine ning suhtlus valdkonna liikmetega.

Esimees
Juhatuse esimees juhatab ja koordineerib sisuliselt terve EÕEL-i tööd. Tema ülesanded on:

  1. juhatuse ja meeskonna juhtimine (ülesannete jagamine, koosolekute kokkukutsimine, juhatuse/tegevmeeskonna töö jälgimine ja koordineerimine;
  2. tegevbüroo otsene juhtimine ja koordineerimine;
  3. EÕEL-i esindamine suurematel avaliku poliitika teemadel;
  4. kõneisikuna meedias esinemine;
  5. mõnusa organisatsiooni sisekliima loomine;
  6. organisatsiooni finantsvõimekuse tagamine ja arendamine;
  7. arenguvestluste läbiviimine töötajate, valdkonna- ja projektijuhtidega.

Aseesimehed
Aseesimehed on vastutavad  kindlate valdkondade tegevuse eest, mis jagatakse omavahel peale juhatuse valimisi.
Tööülesanded, millega juhatus tegeleb ja enda seast vastutajad määrab, on järgmised:

  1. tegevuskava ja organisatsiooni prioriteetide seadmine, samuti tegevuskava täitmise eest vastutamine;
  2. EÕEL-i meedias ja ametlikel sündmustel esindamine esindamine;
  3. regulaarsete nõupidamiste ja EÕEL-i töö korraldamine;
  4. meeldiva töökeskkonna loomine;
  5. uute inimeste värbamine ja valimine;
  6. organisatsiooni finantsvõimekuse tagamine ja arendamine;
  7. organisatsiooni väärtuste ja põhimõte silmas pidamine juhtimisel;
  8. organisatsiooni jätkusuutlikkuse ja järjepidevuse tagamine pikas perspektiivis.

Juhatuse tööülesanded on tervikuna välja toodud EÕEL-i põhikirjas.

Kandideerimiseks vajalik informatsioon

Kandideerimiseks on rangelt soovituslik tutvuda EÕEL-i põhidokumentide ja seisukohtadega. Oluliseimad nende seast on põhikiri, kodukord, arengukava, tegevuskava ning haridusplatvorm, mis on kättesaadavad EÕEL-i kodulehel.

Iga kandidaat peab esitama järgmised dokumendid :  

?       Allkirjastatud kandideerimisavaldus, milles tuleb märkida, kas soovid kandideerida esimeheks, aseesimeheks või mõlemaks ning vastata järgmistele küsimustele (maksimum pikkus 5  A4):

  1. Milliste EÕEL-i töövaldkonnad Sind enim köidavad? Millist arengut sooviksid neis näha? Kui kandideerid aseesimeheks, siis milliste eest sooviksid vastutada ja miks?
  2. Juba sügisesele Üldkoosolekule tuleb juhatuse poolt esitada uus arengukava järgnevaks neljaks aastaks. Mis on Sinu nägemuse järgi üks kindel eesmärk, mis järgmise nelja aasta plaanis peaks kindlasti kirjas olema? Põhjenda.
  3. Millised on suurimad väljakutsed, mis võivad tekkida järgneva aasta jooksul, juhul kui osutud valituks EÕEL-i juhatusse?
  4. Too välja enda kaks positiivset ja negatiivset külge. Kuidas võivad need meeskonnatööd mõjutada ja kuidas meeskond neid omakorda mõjutada saab?  
  5. Mis on Sinu jaoks edu?
  6. Probleemsituatsioon: Istud laupäeva õhtul kontoris, peale pikka koosolekupäeva ja üles on kerkinud teemad, millega pead kindlasti ning koheselt just Sina tegelema, sest teised juhatuse liikmed on minemas mitmepäevasele seminarile ega pole kättesaadavad. Üks probleem igast valdkonnast, aega vähe ja väsimus peal, aga tegeleda nendega tuleb. Millised on Sinu lahedused? Mida võtaksid ette järgmiste küsimuste lahendamiseks? Ilusat nädalavahetust!

* Õpilasliit peab leidma erasektorist võimalikke püsitoetajaid, kuid vaatamata heategevuslikule ning noori toetavale suhtumisele, soovivad ettevõtted saada ka omapoolset kasu. Millised kolm argumenti või koostööpunkti tooksid välja, mida Õpilasliit saaks ettevõtetele pakkuda?;

* Kultuurivaldkond on korraldamas suurüritust, mis toimub juba järgmisel nädalavahetusel. Kuna Õpilasliidu eelarve on kitsas, siis pole võimalik ürituse jaoks raha eraldada. Korraldajad ja valdkonnajuht on proovinud kontakteeruda kõikvõimalike ettevõtete ning sponsoritega, kuid tulemusteta. Kuna toitlustust tuleb pakkuda kõigile osalejatele, siis kuidas aitaksid Sina olukorda lahendada?;

* Andsid paari päeva eest kommentaari ühele Eesti juhtivale väljaandele teemal, mida olite varasemalt arutanud nii avaliku poliitika (AP) valdkonna siseselt kui ka suhtluses Haridus-ja Teadusministeeriumiga (HTM). Samuti olid vaadanud üle kõikvõimalikud seisukohad, mida Õpilasliit antud teemal omab ja sobitanud need HTM-i omaga. Ootamatult on ajakirjanik aga seadnud Sinu sõnad ebasoodsasse konteksti ning väänanud need endale sobivale kujule. Kuna teema on “kuum”, siis on see käivitanud laia ühiskondliku arutelu ning saanud tohutut kajastust nii raadios, televisioonis kui ka teistes väljaannetes. Ministeerium on Sinu väljaütlemisest häiritud, kuna see paneb nemad väga halba valgusesse. Kuidas lahendad olukorra?;

* Igale juhatuse liikmele on jagatud koolid, kellega enne Üldkoosolekut kontakteeruda. Osade koolide andmed on aga vananenud ning kirjad põrkuvad tagasi. Samuti ei ole koolide kodulehtedel vajalikku infot. Kuidas leiad vajalikud kontaktid, et kutsuda õpilasesindajad Üldkoosolekule?;

* Rahvusvaheliste suhete juht on välislähetusel ja on palunud, et tegeleksid EÕEL-i katusorganisatsiooni OBESSU kiireloomulise kirjaga. Kirjas palutakse OBESSU seisukoht edastada Europarlamendi saadikutele. Esmalt tuleb Sul leida vajalikud kontaktid ning seejärel saadikutele noorte arvamus selgeks teha. Üks punkt kolmekümnest on aga antud dokumendis vastuolus EÕEL-i seisukohaga. Kuidas käitud?;

* Juhatusel on teada, et detsembri lõpuks tuleb HTM-i poolt antud aastatoetus täies mahus ära kulutada. Ometi on probleeme leidmaks rahastust perioodiks, millal HTM-i rahasid EÕEL-il ei ole (ehk kuni toetuse laekumiseni uue aasta märtsis). Milliseid alternatiive leiad? ;

* Olete äsja teinud valiku järgmise Üldkoosoleku peakorraldajate osas. Kandidaate, kes aga valituks ei osutunud, on palju. Tegemist on Õpilasliidu jaoks äärmiselt oluliste noortega. Kuidas teed neile selgeks, et nad on väga hinnatud ning kuidas motiveerid inimesi organisatsioonis tööd jätkama?;

Küsimustele vastamisel ei tasu end tagasi hoida – mida põhjalikumad on Sinu vastused, seda paremini saavad Üldkoosoleku delegaadid Sinuga tuttavaks.

?       CV, milles on kirjas Sinu kontaktandmed, senine hariduskäik, täiendkoolitused, töökogemus, vabatahtliku töö kogemus ning huvid.

?       Motivatsioonikiri, mille maksimaalseks pikkuseks on 1 A4, milles kirjeldad, mis ajendab Sind juhatusse kandideerima ja miks peaks just Sind valima EÕEL-i juhatusse.

?       Kasuks tuleb ka soovituskiri Sind tundvalt isikult, milles tuuakse välja Sinu tugevused.

Juhatuse liikmete valimise kord on märgitud ka EÕEL-i kodukorras.

Dokumendid tuleb esitada hiljemalt 16.03.2014 kell 23:59 aadressile opilasiit@opilasliit.ee ja paberkandjal (16.03.2014 postitempliga) aadressile Eesti Õpilasesinduste Liit, F.R. Kreutzwaldi 4, Tallinn 10120.

Pärast dokumentide laekumist viiakse iga kandidaadiga läbi tutvustav video-intervjuu, mis avaldatakse koos kandideerimisdokumentidega hiljemalt 2 nädalat enne Üldkoosoleku toimumist – 21.03.2014.

Sul on võimalik tutvuda juhatuse tööga ning esitada ametis olevale juhatusele/tegevmeeskonnale küsimusi avatud koosolekul, mis toimub Tööbruari raames 15.veebruaril, kell 13:00 Õpilasliidu kontoris, Kreutzwaldi 4.

Eesti Õpilasesinduste Liidu  XXX Üldkoosolek toimub 4.-6. aprill 2014

Kohtumiseni Üldkoosolekul!

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status