fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 405

\"ENL\"

29. aprill 2014
ENLi Teated nr 405

\"\"

UUDISED

¤ ENLi Kevadseminar tuleb taas!

Kaheks päevaks kogunevad jälle liikmed ja koolituvad, arutavad ja peavad üldkoosolekut.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Avatud on kandideerimine ENLi nõukokku

Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja valimised ühele täitmata kohale ENLi nõukogus! Kutsume teid üles esitama oma kandidaate! Nõukogu liikmete kandidaate on õigus esitada igal ENL-i liikmel.
Loe täpsemalt siit

 

¤ EAÜS kutsub üles rääkima avameelselt ahistamisest

23. aprillil algatas Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts projekti \”Avameelselt ahistamisest\”, mille eesmärk on pöörata tähelepanu ühiskonnas toimuvale seksuaalsele ahistamisele nii naiste kui ka meeste vastu.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Noorteühenduste tegevust takistavate seaduspunktide kaardistamine

Kehtiva seadusandluse ülevaatamise eesmärk on kaardistada noorteühenduste tegevust ja arengut takistavad punktid seadusandluses. Sellest tulenevalt sooviksime Sinult, armas liige, saada sellekohast sisendit.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Noorsootöö Loomekogu palub abi!

Tallinna Ülikooli Pedagoogiline Seminar kutsub üles endiseid ja praeguseid noorsootöötajaid ning vabatahtlikena noortega tegelejaid annetama oma noortega tehtud materjale, et teie väärtuslik looming säiliks ja oleks kättesaadav teadlastele uue põlvkonna kasvatamisel.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

25. aprill-16.mai – ENLi ja Euroopa Parlamendi Infobüroo ja MTÜ Valimisvaatluse koostöös toimuvad EP debatid
13.-14. mai – ENLI üldkoosoleku materjalide arutelud ja kontaktisikute kohtumised Tallinnas ja Tartus
17.-18. mai
 – ENLi Kevadseminar ja üldkoosolek 
28. mai – Rahvusvaheline valimisea langetamise konverents Tallinna Ülikoolis 
23.-26. juuli – ENLi Suvekool 
15.-16. august – Arvamusfestival 
12. detsember – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
28.04 kohtusid juhatuse esimees Reet Sillavee, juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimehe Rait Marustega, et arutada valimisea langetamise protsessi Riigikogus
28.04 kohtus juhatuse aseesimees Triin Bõstrov prof. Anu Tootsiga, et arutada 28. mai konverentsi üksikasju 
29.04 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Justiitsministri Andres Anveltiga, et arutada valimisea langetamist
29.04 kohtusid juhatuse esimees Reet Sillavee ning osaluskogude koordinaatorid Kadi Vahtra ja Kuldar Adel Tartus maakondlike noorsoonõunike ja Haridus- ja Teadusministeeriumi esindajatega
29.04 osalevad juhatuse liikmed Triin Bõstrov ja Liisa Lillemets League of Young Voters ja Erasmus Student Networki koos korraldatud rahvusvahelisel Euroopa kohvikul
30.04 osaleb juhatuse aseesimees Liisa Lillemets uimastiennetuse valitsuskomisjonis Siseministeeriumis
4.-11.05 osaleb osaluskogude koordinaator Kadi Vahtra koos vabatahtlik Mirjam Agarmaaga seminaril World Conference of Youth 2014 Sri Lankal

 

Eelmisel nädalal:
21.04 kohtusid juhatuse liikmed Reet Sillavee ja Triin Bõstrov ning noortepoliitika nõunik Harri Puskar Vabariigi Presidendi nõunikega, et arutada valimisea langetamist
21.04 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar EÕELi juhatusega, et arutada valimisea langetamist
22.04 kohtus noortepoliitika nõunik Harri Puskar TLÜ sotsiaalpoliitika lektori Tõnu Idnurme ning tudengikohviku Oaas inimestega, et arutada 28. mail toimuva konverentsi üksikasju
23.04 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Säästva Arengu Komisjoni istungil
23.04 tegi osaluskogude koordinaator Kuldar Adel ettekande Saue Noortekeskuses League of Young Voters (LYV) aruteluõhtul
23.04 osales LYV projektijuht Marju Tamp LYV Euroopa kohvikus Hiiumaal 
24.-27.04 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Brüsselis Euroopa Noortefoorumi üldkogul
24.04 tutvustas tegevjuht Kaidi Nurmik Vabatahtlike tugivõrgustiku koolitusel ENLi vabatahtlike süsteemi 
24.04 osales avalike suhete spetsialist Karl Hallik LYV Euroopa kohvikus Viljandis
24.04 osales noortepoliitika nõunik Harri Puskar LYV Voters Euroopa kohvikus Paides
24.04 osales LYV projekti assistent Alina Aruoja LYV Euroopa kohvikus Võrus
25.04 osalesid LYV Voters projektijuht Marju Tamp ja raamatupidaja Mailika Suurpere LYV Euroopa kohvikus Tartus 
25.04 osales osaluskogude koordinaator Kadi Vahtra Vabatahtlike tugivõrgustiku koolitusel 
25.04 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Riigikogu noorte toetusrühma esimehe Kalle Pallinguga, et arutada valimisea langetamist
26.04 osales juhatuse aseesimees Triin Bõstrov LYV Euroopa kohvikus Tallinnas
26.04 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets LYV Euroopa kohvikus Pärnus
26.04 osales LYV projekti assistent Alina Aruoja LYV Euroopa kohvikus Valgas 
27.04 osales tegevjuht Kaidi Nurmik Noorteühingute mentorprogrammi lõpuüritusel Tallinna Linnateatris

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: MUG.ee kutsub: Microsofti Tehnoõhtu //REVAMPED/
Seekord tuuakse Sinuni suuremad Microsofti puudutavad uuendused. Antake ülevaade, kuidas on Microsoft enda ilmet muutnud, mida kujutab endast Windows 8.1 uuendus ja Windows Phone 8.1. Arendajatel on samuti hea võimalus kuulda, kuidas toimub nüüdsest rakenduste valmistamine uue universaalse süsteemiga ning veel muudki. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Fotokonkursid Dessandipiltnik 2014 ja Dessandipilt 2014
Kultuuridessant kuulutab välja fotokonkurssi DESSANDIPILTNIK 2014 ja DESSANDIPILT 2014! Kui sa tahaksid mõnda dessandi üritust pildistada ja tunned, et sinus leidub üks õige dessandipiltnik, siis registreeri end ja osale konkurssidel!
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kandideeri Tallinna Tudengipäevade vabatahtlikuks!
Vabatahtlike ülesannete hulka kuuluvad kontserdipaikades, infotelgis ja staabis abistamine, tudengite juhendamine ning esinejate suunamine. Oma osalemissoovist palume anda teada 29. aprilliks.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tunnustusauhind \”Lastega ja lastele\” ootab kandidaate
Kuni 5. maini saab esitada kandidaate tunnustusahinnale \”Lastega ja lastele\”, mille laureaadid kuulutatakse välja 1. juunil toimuval tunnustusüritusel Õiguskantsleri Kantseleis.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Tallinna Vanalinna Päevade vabatahtlike kutse
Selleks, et 33. Tallinna Vanalinna Päevad varasemast veelgi paremini õnnestuks ja kõigile külastajatele meeldejääva festivalikogemuse pakuks, otsime oma meeskonda positiivseid ja energilisi VABATAHTLIKKE. Vabatahtlike ülesannete hulka kuuluvad külastajatele Tallinna vanalinna programmi tutvustamine, kontserdipaikades, muuseumides ja infotelgis abistamine jm.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Essee- ja fotokonkurss \”Erasmuse erinevad värvid\”
Erasmus ei ole lihtsalt üks kõrgharidusprogramm selle sõna ametlikus tähenduses. Programmis osalejad kogevad ja õpivad mitmel erineval tasandil ehk näevad maailma värvilisemana kui varem. Need värvilised kogemused püüagi loominguliselt paberile/fotole ja saada meile! 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: ELi laienemise teemaline artiklivõistlus \”Mida tähendab teie jaoks laienenud EL?\”
Euroopa Komisjon on algatanud artiklivõistluse pealkirjaga \”Mida tähendab teie jaoks laienenud EL?\”, mille sihtrühmaks on ELi liikmesriikide ja laienemisprotsessis osalevate riikide noored. Võitjad saavad auhinnaks kahepäevase reisi Brüsselisse ja e-lugeri.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rahvusvaheline noorte esseekonkurss: \”My Role as a Citizen of Earth\”
UNESCO korraldab esseekonkursi kuni 25-aastastele noortele. Parimate esseede kirjutajaid autasustatakse tseremoonial Jaapanis! 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noortevahetus Jaapanis
Eesti Noorsootöö Keskus koostöös Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumiga kuulutab välja konkursi leidmaks üheksa 18-30-aastast noort osalemaks rahvusvahelisel noortevahetusel Jaapanis. Noortevahetuse eesmärk on toetada Jaapani ja programmis osalevate riikide noorte vahelise sõpruse ja mõistmise kujunemist, kultuuridevahelist õppimist ning rahvusvahelist koostööd.
Lisainfot siit

¤ RAHASTUS: Avati taotlusvoor \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\”
Taotlusvooru \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\” vahendusel jagatakse EMP toetuste programmist \”Riskilapsed ja –noored\” toetusi summas 340 000 eurot, minimaalne toetus ühe projekti kohta on 170 000 eurot. Taotlusvoor sulgub 10. septembril 2014 kell 16.00.
Lisainfot siit

¤ RAHASTUS: Osaluskogude projektifond AVATUD! Taotlustähtaeg 30. aprill
ENLi osaluskogude projektifond on avatud. Juba 1. maist hakkame taotlusi hindama ja hiljemalt 14. mail anname teada, kas projekt sai toetust.
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status