fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 408

\"ENL\"

20. mai 2014
ENLi Teated nr 408

\"\"

UUDISED

¤ Noorte arengukava ja valimisea langetamine Riigikogus!

22. mail kell 10:00 toimub Riigikogus Olulise tähtsusega riikliku küsimuse \”Noortevaldkonna arengukava 2014-2020\” arutelu.
Ettekanded teevad kultuurikomisjoni esimees Lauri Luik, haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski ja Eesti Noorteühenduste Liidu juhatuse esimees Reet Sillavee.
Tule toeta noori Riigikogus!


¤ Tule valimisea langetamise konverentsile Tallinna Ülikooli!

Rahvusvaheline konverents toimub projekti \”Aktiivse valimisõiguse ea langetamise mõjude käsitluseks metoodika välja töötamine ja selle metoodika alusel analüüsi koostamine ning selle üldsusele kättesaadavaks tegemine ja tutvustamine, sealhulgas rahvusvahelise konverentsi korraldamine\” raames.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Vaata, kes toetavad E3 Europarlamendi platvormi!

ENL, EÜL ja EÕEL kogusid Europarlamendi kandidaatidelt allkirju oma platvormi toetuseks. Vaata albumist, kes on juba oma allkirja noorte teemade toetuseks Euroopa tasandil andnud!
Loe täpsemalt siit

 

¤ Avatud on kandideerimine ENLi nõukokku – pikendatud kuni 20.05!

Eesti Noorteühenduste Liit kuulutab välja valimised ühele täitmata kohale ENLi nõukogus! Kutsume teid üles esitama oma kandidaate! Nõukogu liikmete kandidaate on õigus esitada igal ENL-i liikmel.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Kandideeri EÕELi valdkonnajuhiks!

Veidi rohkem kui kuu aega tagasi valiti Õpilasliidule uus juhatus. Nüüd läheneb ka see aeg, kui ametisolevad valdkonna juhid hakkavad oma tööd Õpilasliidus lõpetama. Seoses sellega kuulutame välja avatud kandidatuuri EÕELi valdkonnajuhtide kohale.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

24.-25. mai – ENLI Kevadseminar ja Üldkoosolek
28. mai – Rahvusvaheline valimisea langetamise konverents Tallinna Ülikoolis 
23.-26. juuli – ENLi Suvekool 
15.-16. august – Arvamusfestival 
28. november – Osaluskohvikud üle Eesti 
12. detsember – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
20.05 kohtus noortepoliitika nõunik Harri Puskar Justiitsministeeriumi nõuniku Kristen Kanarikuga, et arutada ENLi valimisea langetamise mudelit
20.05 kohtusid osaluskogude koordinaatorid Kadi Vahtra ja Kuldar Adel ENLi kontoris ENTK noorsootöö arendamise osakonna noorteinfo ja osaluse peaeksperdi Andres Lokiga, et arutada osaluskogude tegevuskavasid
21.05 kohtuvad juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar prof. Anu Tootsiga, et arutada 28. mai konverentsi üksikasju
21.05 kohtub noortepoliitika nõunik Harri Puskar TLÜs prof. Viive-Riina Ruusiga, et arutada ENLi valimisea langetamise mudelit
22.05 teeb juhatuse esimees Reet Sillavee Riigikogu täiskogule ettekande olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelul \”Noortevaldkonna arengukava 2014-2020\”
22.05 kohtuvad juhatuse liikmed Reet Sillavee ja Liisa Lillemets ning noortepoliitika nõunik Harri Puskar Haridus- ja Teadusministeeriumi noorteosakonnaga, et arutada noorteühingute ja osaluskogude rahastamist
23.05 osaleb juhatuse aseesimees Triin Bõstrov EMSLi kaasamise koolitusel Sakus
24.-25.05 toimub Tallinna Ülikoolis ENLI Kevadseminar ja Üldkoosolek

 

Eelmisel nädalal:
12.05 kohtus noortepoliitika nõunik Harri Puskar Andres Herkeliga, et arutada valimisea langetamist
13.05 kohtusid juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Riigikogu Keskerakonna fraktsiooniga, et arutada valimisea langetamist.
13.05 osales juhatuse esimees Reet Sillavee seminaril \”Laste ja noorte valdkonnaülese tugisüsteemi väljaarendamise lähtealused\”
13.05 kohtus tegevjuht Kaidi Nurmik YFU Eesti esindajatega, et arutada mentorlusprogrammi võimalusi 
13.05 toimus ENLi kontoris kontaktisikute kohtumine ja üldkoosoleku materjalide arutelu
14.05 toimus Tartus ENLi kontaktisikute kohtumine ja üldkoosoleku materjalide arutelu
15.05 külastasid ENLi kontorit USA suursaatkonna ametnikud, et arutada osaluskogude lõimumisprogrammi Ida-Virumaal

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: EMSL kutsub: Selle kevade parim kaasamiskoolitus
Õpime seda, kuidas nii sõnas kui ka pildis valmistada ette materjale, millest arusaamiseks ei peaks olema jurist, teadlane või elupõline ametnik. Seda, kuidas internetti hästi kaasamiseks kasutada. Kuidas viia läbi suuremaid rahvakoosolekuid ja väiksemaid arutelugruppe ja veel palju muud.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: SOREX kutsub: Vaatama ehtsat vulkaanituhka Peeter Suure merekindluse maa-alustes tunnelites
Toimuvad ekskursioonid Tallinna külje all Laagris asuvatesse Peeter Suure merekindluse maa-alustesse tunnelitesse. Lisaks ehtsale u. 450 000 000 aastat vanale vulkaanituhale väärivad käikudes uudistamist vee toimel seintele ning maha moodustunud imekaunid mustrid, samuti kohati üpris pikad stalaktiidid. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: EBS Juhtimiskoolituse Keskus kutsub oma teadmisi täiendama!
1993. aastal asutatud EBS Juhtimiskoolituse Keskuse peamiseks tegevusalaks on juhtimisalane täienduskoolitus- Executive MBA (EMBA) programmi, arenguprogrammide, coaching´u programmide ning firmasiseste koolituste korraldamise näol.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kandideeri Maailmapanga noorte professionaalide programmi
Avatud on võimalus kandideerida Maailmapanga noorte professionaalide programmi 2015. aastaks. Tööle võetakse noori erinevatest riikidest ja erinevatele ametitele.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Mondo kutsub koomiksitöötuppa!
Koomiksitöötoas arutleme rände, stereotüüpide ja rassismi teemadel ning uurime, kuidas nii isiklikke lugusid kui ka teemakohaseid sõnumeid koomiksite kaudu edasi anda. Iga osaleja joonistab ka ise ühe koomiksi, millest parimad lähevad üles näitusele Eestis ja parimatest parimad Bilbolbul festivalile Itaalias. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rahvusvaheline noorte esseekonkurss: \”My Role as a Citizen of Earth\”
UNESCO korraldab esseekonkursi kuni 25-aastastele noortele. Parimate esseede kirjutajaid autasustatakse tseremoonial Jaapanis! 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noortevahetus Jaapanis
Eesti Noorsootöö Keskus koostöös Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumiga kuulutab välja konkursi leidmaks üheksa 18-30-aastast noort osalemaks rahvusvahelisel noortevahetusel Jaapanis. Noortevahetuse eesmärk on toetada Jaapani ja programmis osalevate riikide noorte vahelise sõpruse ja mõistmise kujunemist, kultuuridevahelist õppimist ning rahvusvahelist koostööd.
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Innovatsioonifoorum noortele: Nantes Creative Generations Forum 2014
Kodanikuühiskonna ideekonverents Nantes\’i linnas Prantsusmaal kutsub kõiki aktiivseid noori osalema, arutama ja omavahel võistlema. 
Lisainfot siit

 

¤ VÄLISMAALE: Noorte osaluse ja rahvusvahelise koostöö teemaline noortevahetus Saksamaal
Nelja Eesti noort oodatakse septembris toimuvale noorevahetusele \”Local and Regional Participation of Youth in the Baltic Sea Region: Youth Participation and International Co-operation\” 
Lisainfot siit

¤ RAHASTUS: Avati taotlusvoor \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\”
Taotlusvooru \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine\” vahendusel jagatakse EMP toetuste programmist \”Riskilapsed ja –noored\” toetusi summas 340 000 eurot, minimaalne toetus ühe projekti kohta on 170 000 eurot. Taotlusvoor sulgub 10. septembril 2014 kell 16.00.
Lisainfot siit

¤ RAHASTUS: Osaluskogude projektifondi uue vooru tähtaeg juba 31. mail!
Projektifondi maikuu voor on avatud kuu lõpuni, vastused projektitaotlustele laekuvad hiljemalt 14. juunil! Vaata ka, kes said aprillikuu voorus toetust! 
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status