fbpx

/ Infonurk / Uudiskiri / ENLi Teated 426

\"ENL\"

18. november 2014
ENLi Teated nr 426

\"\"

UUDISED

¤ Eesti Õpilasesinduste Liit pooldab valimisea langetamist kohalikul tasandil

Üldkoosolekul kinnitati liidu ametlik seisukoht valimisea langetamise suhtes, mille järgi pooldatakse valimisea langetamist kohalikul tasandil, kuid Riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimistel pooldatakse praegust vanusepiiri.
Loe täpsemalt siit

 

¤ Tunnustame lõppeva aasta parimaid!

ENL otsib taas kandidaate kolmes kategoorias: Noorteprojekt 2014, Parim Koostööprojekt 2014 ja Organisatsiooni Särts!
Loe täpsemalt siit

 

¤ \”Noorte Varivalimised 2015\” otsib maakondlikke koordinaatoreid

Otsime koordinaatoreid, kelle peamiseks ülesandeks on olla kontaktisikuks ja mentoriks oma maakonna sündmuste korraldajatele ning hoolitseda projekti täiendava teavitustöö eest, mille tulemusena noored kasutaks 2015. aasta märtsis toimuvate Riigikogu valimiste ajal võimalust oma arvamus Varivalimiste hääletusel välja öelda.
Loe täpsemalt siit

 

\"\"

TÄHTSAD KUUPÄEVAD

6.-28. november – Osaluskohvikud üle Eesti
12. detsember – ENLi jõulupidu

 

\"\"

ENLi ETTEVÕTMISED

Käesoleval nädalal:
17.11 osalesid noortepoliitika nõunik Harri Puskar ja osaluskogude koordinaator Kuldar Adel Riigikogu kultuurikomisjoni ja põhiseaduskomisjoni ühisel istungil kodanikuharidusest Eestis
20.11 osalevad juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja Varivalimiste projektijuht Eveli Teaduse populariseerimise konverentsil Tallinna Lauluväljaku klaassaalis
20.11 osalevad juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja noortepoliitika nõunik Harri Puskar Lastekaitse liidu üle-Eestilisel noortekonverentsil
20.11 osaleb juhatuse aseesimees Liisa Lillemets EMSLi liikmeklubi üritusel
20.-22.11 osaleb juhatuse esimees Reet Sillavee Rumeenias Euroopa Noortefoorumi üldkoosolekul

 

Eelmisel nädalal:
11.11 osales juhatuse aseesimees Triin Bõstrov Eesti ANKi üldkogul ekspertgrupi liikmena
11.11 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets EMP toetuste programmi \”Riskilapsed ja -noored\” avatud taotlusvooru \”Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumise ennetamine\” valikugrupi koosolekul 
11.11 toimus ENLi kontoris Üldkoosoleku materjalide arutelu
12.11 osalesid osaluskogude koordinaatorid Kadi Vahtra ja Kuldar Adel Laheda Koolipäeva konverentsil
12.11 osales juhatuse aseesimees Liisa Lillemets Siseministeeriumis uimastiennetuse valitsuskomisjonis
12.11 osalesid juhatuse esimees Reet Sillavee, juhatuse aseesimees Triin Bõstrov ja osaluskogude koordinaatorid Kuldar Adel ja Kadi Vahtra Tallinna linna noortevolikogu vastuvõtul
14.11 osales juhatuse esimees Reet Sillavee Tallinna Kesklinna noortekeskuse avamisel
15.-16.11 toimus Tartus Raadimõisa Hotellis ENLi ENLi sügisseminar ja üldkoosolek

 

\"\"

KOOLITUSED, konverentsid, rahastamine

¤ OSALE: Eesti LGBT Ühing kutsub noorsootöötajate täienduskoolitusele

Täiendkoolitus on osa projektist, mille tulemusena oskavad noorsootöötajad luua noortele turvalisema ja toetavama kasvukeskkonna, vähendades negatiivsetest hoiakutest tulenevat diskrimineerimist ja ebavõrdsust.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Rahvusvaheline noorteinfo laager veebruaris!
Tänapäeva kiires maailmas avastame tihti, et info liigub ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Ühel hetkel tahaks aga siiski selles suures infohulgas orienteeruma õppida, ilma et oluline õhku hajuks! Kui ka Sina tunned nii, tule ja osale noortevahetusel, kuhu tulevad kokku 30 noort Eestist, Hispaaniast, Itaaliast, Leedust ja Suurbritanniast. 
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Väitlus \”Grafiti – kunst või kuritegu?\”
Vastastikku on väitlusel noored, kelle seisukoht on, et grafiti peab olema illegaalne, ja poliitikud, kes esindavad seisukohta, et grafiti peab olema legaalne. Väitluse formaat on briti parlamentaarne ning arutelu kureerib TTÜ väitlusklubi.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Konkurss \”Tallinna noorte õiguste edendaja 2014\”
Noored mängivad üha kasvavat rolli arenevas ühiskonnas ning meie seas on noori, kes teevad seda aktiivsemalt. Igaüks neist väärib oma tegude eest ka rohkem tähelepanu ja seetõttu soovibki Tallinna noortevolikogu tänada üht erakordset noort oma tegude eest.
Lisainfot siit

 

¤ OSALE: Kirjutusvõistlus teemal „Nii sarnane, nii erinev, nii euroopalik.”
Igas osalevas Euroopa riigis selgitatakse välja üks võitja. Kõik riikliku tasandi võitjad kutsutakse kolmepäevasele õppereisile Brüsselisse. Nende võistlustööd avaldatakse Euroopa Komisjoni veebisaidil ning neid pakutakse avaldamiseks võitja oma koduriigi suurematele meediaväljaannetele.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: EMP toetuste Vabaühenduste Fondi V taotlusvoor: kutse väikeprojektide esitamiseks 
Avatud Eesti Fond kuulutab välja programmi viimast taotlusvooru vabaühenduste väikeprojektidele, mille eesmärk on parandada vabaühenduste tegutsemisvõimekust ja –keskkonda.
Lisainfot siit

 

¤ RAHASTUS: Kinnitati aastatoetuste põhimõtted ja hindamiskriteeriumid 
Haridus- ja Teadusministeerium allkirjastas täna dokumendi \”Noorsootöö ja noortepoliitika riiklik prioriteet noorteühingute aastatoetuste eraldamisel 2015 aastal ning noorteühingute 2015 aasta aastatoetuse taotluste hindamise kriteeriumide ja hindamisjuhise kinnitamine\”.
Lisainfot siit

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status