fbpx

/ Infonurk / Muu / BAFF Liidriakadeemia viib keskkooliõpilased Ameerikasse

Balti-Ameerika Vabaduse Fond (BAFF) kutsub 11. klassi õpilasi kandideerima Liidriakadeemiasse, mis pakub võimalust tuleval suvel läbida pea ühe kuu pikkuse noortele liidritele mõeldud kursuse Ameerikas.
 
Balti-Ameerika Vabaduse Fondi eesmärk on tugevdada Balti riikide ja Ameerika Ühendriikide vahelisi sidemeid läbi inimkapitali investeerivate programmide ning Liidriakadeemia programm on selle üheks põnevaks näiteks. Liidriakadeemia toimus 2014.a. suvel esimest korda ning programmi saatis suur populaarsus ja edu. Kogu Baltikumist valitud 18 noort liidrit (sealhulgas 6 eestlast) kirjeldasid Liidriakadeemias osalemist kui kogemust, mis muutis nende elu ja andis juurde palju väärtuslikke teadmisi, kogemusi ning oskusi.
 
2015. aasta juulikuus reisivad kokku umbes 40 Liidriakadeemiasse valitud õpilast Eestist, Lätist ja Leedust Ameerikasse, et programmi jooksul arendada liidrioskusi ning tutvuda Ameerika ja selle ajalooga. Programmi jooksul külastatakse ka Bostonit, New Yorki ja Washingtoni. 

Nõudmised stipendiumile kandideerimiseks
Kandideerida saavad õpilased, kes on hiljemalt 1. juuliks 16 aastat vanad  ning astuvad keskkooli viimasesse klassi Liidriakadeemiale järgneval sügisel. Kandidaatidelt oodatakse inglise keele oskust tasemel, mis võimaldab osaleda seminaridel ja osa saada igapäevastest tegevustest. Esimesest kandideerimisvoorust edasijõudnuid intervjueeritakse inglise keeles.

 
BAFF Liidriakadeemia stipendium hõlmab järgmist
•              Viisaga kaasnevad kulud
•              Lennupiletid suundadel Läti-USA-Läti
•              Liidrikoolitus
•              Majutus, toitlustamine
•              Ekskursioonid
•              Tervisekindlustus ja 24/7 tugi
                 
Liidriakadeemias osaleja ja lapsevanema kohustused
•              Osalejal peab olema USA-sse sõiduks sobilik pass
•         Osaleja koos ühe lapsevanemaga peab osalema Riias toimuval väljasõidu eelsel instrueerimisel
•            Rahvusvahelise lennuga seotud sõit Riiga ja tagasi koju  (lend Ameerikasse algab Riiast)
•              Taskuraha neljaks nädalaks (kokku umbes $300 USD)
Programmis osalemiseks tuleb kandidaatidel esitada vajalikud kandideerimisdokumendid ning parimad kandidaadid kutsutakse intervjuule. Avalduste esitamise tähtaeg on 15. veebruar 2015.a.
 
 
Lisainfo programmi, kandideerimistingimuste kohta veebilehel:

http://balticamericanfreedomfoundation.org/summer-leadership-academy/

Kontakt:
Eeva Kauba
BAFF koordinaator Eestis
+372 555 28323
eeva.kauba@BalticAmericanFreedomFoundation.org 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status