fbpx

/ Infonurk / Muu / BAFF stipendiumid viivad Ameerikasse erialasele praktikale, õppima või teadustööd tegema


Balti-Ameerika Vabaduse Fond (BAFF) pakub mitmete programmide näol stipendiume üliõpilastele, vilistlastele ja teadlastele USA-st teadmiste ja kogemuste ammutamiseks. Huviliste kandideerimisdokumente oodatakse aprilli alguseks. Balti-Ameerika dialoogiprogrammi saab kandideerida aprilli keskpaigani.

Erialapraktika programm (Professional Internship Program) pakub võimalust veeta 6-12 kuud Ameerikas erialaseid praktilisi teadmisi ja kogemusi omandades. Programmi sisse saanud kandidaadile otsitakse BAFF organisatsiooni poolt praktikakoht ning teda toetatakse kuni 30 000 dollariga aastas (stipeniumi suurus sõltub praktika pikkusest).

Magistrikraadi omandamiseks USA-s on loodud Graduate Scholarship programm, mis pakub tudengile stipendiumi kuni 25 000 dollarit aastas. Programmi saab kandideerida üks kord aastas ja kandideerimise ajaks peab üliõpilane olema võetud vastu mõnda Ameerika ülikooli.

Teadlastele pakub BAFF programmi Research Scholar, mille raames on võimalus saada toetust kuni 60 000 dollarit aastas, et teadustööd teha mõnes Ameerika ülikoolis või teadusasutuses. Toetuse abil on võimalik kaasa võtta ka pereliikmed.

Stipendiaatide valimisel on kõige olulisemateks kriteeriumideks kandidaatide motivatsioon, vastavus fondi missioonile, saavutused ning inglise keele oskus.  Kandideerijatel tuleb meeles pidada, et erialapraktika, teadustöö ja magistrikraadi omandamise programmidest osavõtjad peavad pärast programmi lõpetamist pöörduma vähemalt kaheks aastaks tagasi kodumaale, et kasutada saadud teadmisi, oskusi ja kogemusi Eesti sotsiaalse, poliitilise ja ettevõtluskeskkonna arendamiseks.

BAFF investeerib Baltimaade inimressurssidesse, pakkudes perspektiivikatele tudengitele, vilistlastele ja teadlastele stipendiumiprogramme, mis võimaldavad saada toetust praktikaks, õpinguteks ja uurimistööks Ameerika Ühendriikides.

Organisatsioonidel on võimalus kandideerida dialoogirprogrammi, mille eesmärk on edendada rahvusvahelist ideedevahetust ja koostööd Balti riikide ning USA organisatsioonide vahel. BAFF toetusega saavad organisatsioonid kutsuda neile huvipakkuvatel  ja olulistel teemadel oma ala spetsialiste USA-st Eestisse  esinema.

Balti-Ameerika Vabaduse Fond tegutseb Baltimaades alates 2010. aasta sügisest. Fondi missiooniks on tugevdada sidet USA ning Eesti, Läti ja Leedu vahel läbi majanduskasvule ja demokraatlike protsesside arengule suunatud hariduslike vahetusprogrammide.

Lisainfo:
Eeva Kauba
BAFF koordinaator Eestis
eeva.kauba@BalticAmericanFreedomFoundation.org
+372 555 28323
http://balticamericanfreedomfoundation.org/

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status