fbpx

/ Infonurk / Muu / Nakatasime sel sügisel Ida-Virumaa noori aktiivsuspisikuga

Juulikuus sai Eesti Noorteühenduste Liidu juhtimisel Ida-Virumaal alguse projekt “Kodanikuteadlikkuse tõstmine Ida-Virumaa noorte hulgas”. Sügisel külastasid üle Eesti kokku tulnud vabatahtlikud noored kokku 21 Ida-Virumaa kooli ning rääkisid õpilastele erinevatest osalusvormidest, noortest ja poliitikast ning aktiivseks kodanikuks olemisest, tuginedes oma kogemustele. Kokku jõuti ligikaudu 600 Ida-Virumaa õpilaseni.

Vabatahtliku Karmel Markovi jaoks andis külalistundide läbiviimine juurde väga palju julgust ja esinemiskogemust. „Õppisin juurde, kuidas enda jutus huvi äratada ja tähelepanu endal hoida“, meenutab ta. Markovi sõnul on kõige erksam mälestus Mäetaguse Põhikooli 6.klassist.

Projekti teine tuumikmeeskonna liige Sigrid Sikk ei osanud arvata, kui palju praktilist kogemust külalistundide läbi viimine anda võib. „Minu jaoks oli väljakutse seista õpilaste ees ning sütitada ka neis huvi selle vastu, mis mulle endale väga korda läheb,“ kommenteerib Sikk. Tema sõnul lõi silmad särama asjaolu, et õpilased, rääkisid aktiivselt kaasa ja kui sõnadest ei piisanud, siis joonistati oma ideed paberile. Sigrid sõnul andis projekt talle endalegi rohkem motivatsiooni ja tahtejõudu.

 „Mul ääretult hea meel, et meie projekti tegevused jõudsin niivõrd paljude Ida-Virumaa noorteni,“ räägib projektijuht Triin Bõstrov. „Loodan väga, et saame ka tulevikus sellised projekte läbi viia ja ikka iga korraga aina suuremalt, jõudes veelgi enamate noorteni,“ lisab Bõstrov.

Projekti raames lükati käima ka loovtöökonkurss „Aktiivne oma kodukohas“, kus osalenud noored tegid pilti oma kodukoha aktiivsetest noortest ja tegevustest, mis on panustanud nende kodukoha arengusse. Konkursi võitjad osalesid 29.novembril Tallinnas, restoranis Troika toimuval tänuüritusel „Õhtusöök rahva häälekandaja“, kus noored said ühiselt Riigikogu esimehe Eiki Nestori, Euroopa Parlamendi liikme Indrek Tarandiga ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu esimehe Veikko Luhalaiuga õhtustada.

Projekt “Kodanikuteadlikkuse tõstmine Ida-Virumaa noorte hulgas” on rahastatud Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed poolt.

Lisainfo:
Triin Bõstrov
triin@enl.ee 
www.enl.ee/et/kodanikuteadlikkuse-tostmine-ida-virumaa-noorte-hulgas 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status