fbpx

/ Infonurk / Muu / Õigusrikkumistega noored said väitlusest, skautlusest ja animatsioonist innustust

Eesti Noorteühenduste Liidu juhitud ning Euroopa Majanduspiirkonna rahastatud projekti „Ühised noored“ raames korraldati esmakordne noortelaagrite sari, kus õigusrikkumistega kooliõpilastele pakuti võimalust tutvuda kahe laagri vältel väitlejate, skautide ja animaatorite tegemistega.

 

Noortele korraldasid töötubasid ja looduses aktiivseid tegevusi Eesti Skautide Ühing, Nukufilmi Lastestuudio ning Eesti Väitlusselts. Laagrite eesmärk oli tekitada noortes huvi pakutud tegevuste vastu ja eduelamust, mis oleks vastukaaluks nende õigusrikkumistele ja riskikäitumisele ning mis aitaks seda vähendada.

Väitlusseltsi töötubades käsitleti erinevate sõltuvusainetega ja ühiskonna reeglitega seotud teemasid, näiteks kanepi tervisekahjud ja riiklik reguleerimine. Samuti väideldi alkoholi tarvitamise lubatud vanusese üle. Nukufilmi Lastestuudio abil valmisid sarnastel teemadel noorte endi koostatud animatsioonid. Eesti Skautide Ühingu esindajad pakkusid noortele sisuka ja arendava vaba aja programmi, mis sisaldas muuhulgas matkamängu ning looduses toime tulemiseks vajalike oskuste omandamist.

„Kõik noored olid vähemalt mõne pakutud tegevuse jätkamise osas positiivselt meelestatud,“ märkis Eesti Skautide Ühingu noorteprogrammi koordinaator Liisa Mölder. „Usume, et pärast laagreid on suurem tõenäosus, et noored leiavad endale uusi huvisid.“

Pooled osalenud noored märkisid tagasisideküsimustikus, et on vähemalt ühe tegevuse (väitlus, skautlus või animatsioon kui huviala) puhul sellega jätkamisest väga huvitatud. 

Projekt „Ühised noored“ on rahastatud Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programmi „Riskilapsed ja –noored“ lisataotlusvoorust „Tõrjutud noorte sotsiaalne kaasamine ja õigusrikkumiste ennetamine“. Programmi viivad üheskoos ellu Haridus- ja Teadusministeerium, Justiitsministeerium ja Sotsiaalministeerium. Programmi rakendusüksuseks on Eesti Noorsootöö Keskus. Lisainfo programmi kodulehelt: www.entk.ee/riskilapsedjanoored.

 

 

 

Lisainfo:
Liisa Lillemets
Eesti Noorteühenduste Liit, Ühised Noored projektijuht
liisa@enl.ee
5692 8745

Ragnar Luup
ESÜ juhatuse liige ja projekti juhtgrupi liige
majandus@skaut.ee
5334 0301

Herman Kelomees
Eesti Väitlusseltsi tegevjuht
herman.kelomees@debate.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status