fbpx

/ Infonurk / Pressiteated / Täna, 8. juulil algab Tagametsas rahvusvaheline skautide suurlaager

Pressiteade:  Täna, 8. juulil algab Tagametsas rahvusvaheline skautide suurlaager
Eesti Skautide Ühing
08.07.2017

Skaudid ja gaidid üle maailma kohtuvad 8.-15. juulil Tagametsa püsilaagripaigas, et üheskoos osaleda Eesti suurimal skaudiüritusel, suurlaagris “Seiklusratas”.
 
Laagri üheks kõrgheteks saab kindlasti olema Vabariigi President Kersti Kaljulaidi osalusel toimuvad kärajad 10 juulil, kus arutletakse selle üle, milline on noorteühenduse tähendus kogukondliku elu edendamisel ja milline on noorteühenduse roll Eestis täna ja võiks olla näiteks 10 aasta pärast. Lisaks noortele skautidele on mõttevahetuses oma arvamusi esitamas nii Vabariigi President Kersti Kaljulaid kui ka Haridus- ja teadusministeeriumi noorteosakonna juhataja Reelika Ojakivi, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ja Eesti Skautide Ühingu peaskaut Kristjan Pomm.

Suurlaagri peamiseks eesmärgiks on tuua noored looduse keskele ja  julgustada noori tegema koostööd ning läbi seiklusliku võtme ning ise valikuid tehes end mitmekülgselt arendada. Programmijärgsed tegevused on jaotatud 5 erinevasse teemapäeva. Laager algab ohutuspäevaga, kus mängulises ja turvalises keskkonnas õpitakse, kuidas käituda tulekahju, inimese kadumise või muu õnnetuse korral. Esmaspäevasel arvamusfestivalil toimuvad väitluskoolitused, mõtlemismängud ja avalik koosolek, et toetada noorte julgust avaldada arvamust neid puudutavates küsimustes. Sellele järgneval tervisepäeval toimuvad tervist ja energiat andvad tegevused – näiteks savi- ja naeruteraapia, jooga, spordimängud. Kolmapäevase heateopäevaga saavad osalejad kogeda, kuidas ühendades igaühe väikese heateo, saab selles suurem ühiskondlik muutus. Heategusid tehakse nii sõpradele, lähedastele kui ka kogukonnale loomade varjupaiga näol. Neljapäeval on laagris ekstreempäev, kus pannakse üles seiklusrada, mille raames saab proovida jõe ületust, ronimistorni, jäätorni. Soovijad saavad isetehtud katapultidega märki lasta ning spetsiaalsete tahvlitega proovida graffitit. Laagri viimasel täispikal laagripäeval, looduspäeval, õpitakse, kuidas looduses liikuda, millest looduses süüa-juua teha saab ning proovida saab ka geopeitust või GPS-ristsõna lahendamist nõudvat meeskondlikku mängu. Teemapäevade seikluslike tegevustega kogevad osalejad, mida igaüks saab ära teha iseenda, kogukonna ja ühiskonna hüvanguks ning miks on just skautlus sobiv viis seda kõike teha. 
 
Suurlaagri näol on tegu iga 4 aasta tagant Eestis toimuva suurima rahvusvahelise skaudiüritusega, kuhu tulevad kokku nii Eesti, välis-Eesti kui välismaa skaudid. Seekord on lisaks Eesti skautidele osalemas ka skaute Iisraelist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Valgevenest, Tšehhist, Kanadast ja Ameerika Ühendriikidest. Seekordse laagri nimeks on \”Seiklusratas\”, rõhutades skaudiprogrammi lahutamatut osa – noore enda huvidest ja valikutest lähtuvat seikluslikku õppimist.
 

Laagri külalistepäev toimub heateo teemapäeval, 12.juulil, ning siis on oodatud laagrisse kõik huvilised, et ise uudistada, mis suurlaagris toimumas.

Suurlaagri suurimad toetajad on Haridus- ja Teadusministeerium, Hasartmängumaksu Nõukogu, Eesti Ameerika Fond ja tehnilise varustuse osas aitab kaasa ka Eesti Kaitsevägi ja Kaitseliit.
 
Eesti Skautide Ühing on osa enam kui 40 miljonit skauti üle kogu maailma liitvast noorteliikumisest, mille eesmärgiks on läbi põneva tegevuse anda noortele võimalus enesearenguks ja toetada noorte sirgumist aktiivseteks kogukonna liikmeteks.
 
Lisainfo: 
Valdik Kask, suurlaagri juht, tel 56620838
Kristjan Pomm, peaskaut, Eesti Skautide Ühing, tel 50 97 110

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status