fbpx

/ Infonurk / Osaluskogud / Millega tegeleb Tõrva Noortevolikogu?

Tõrva valla noortevolikogu VI koosseis, eesotsas Roosi Rahnu ning Gaida Kertu Roosiga, on tegutsenud eelmise aasta juunikuust alates ja on selle ajaga palju korda saatnud.

Noortevolikogu üks traditsioonidest on korraldada suvel lõkkeõhtu. Eelmisel aastal korraldati see Tõrva Tule-Päevade raames ning seal esinesid Linalakk & Hugo, kuid tänavu korraldati lõkkeõhtu eraldiseisva üritusena, kus esines Hõbeselg Gorilla. Lõkkeõhtul oli ka toitlustaja rannakohvik Wanakas ning suurel ekraanil näidati öökino.

Eelmise aasta sügisel korraldas Tõrva Noortevolikogu esimest korda Valgamaa Osaluskohvikut, mis oli osa “Noorelt noorele – osalusest lähemalt” projektist, mida toetas SA Archimedese Noorteagentuur Erasmus+ programmist. Osaluskohviku teemad olid: “Kas valimised suruvad mind kasti?!”, “Head otsustajad, otsustage lõpuks ära!”, “Läbipõlemine”, “Vaimne ja füüsiline vägivald – mis on hullem ja kuidas sekkuda?” ning “Teekond minu unistuste eluni teadliku planeerimise ja tugivõrgustiku abil”. Osaluskohvik oli kohtumiskoht noortele ja noortemeelsetele, ametnikele ja otsustajatele ning üritusel osales rohkem kui 50 noort.

Märtsikuus korraldas noortevolikogu Valgamaa Kaasamisüritust, mis toimus Zoomi veebikeskkonna vahendusel ja oli jätkusündmus Valgamaa Osaluskohvikule, kus leidsime lahendusi Osaluskohvikus välja toodud murekohtadele. Teemad olid: “Poliitika noortesõbralikumaks”, “Kuidas jõuda oma unistuste eluni?”, “Kuidas COVIDi ajal oma vaimsele tervisele tähelepanu pöörata?”, “Kuidas Valgamaal COVID kontrolli alla saada?” ning “Nutisõltuvus – kus läheb piir? Mis on liiga palju? Kuidas sellest pääseda?”.

Ühtlasi annab noortevolikogu välja Tõrva Noortevolikogu auhinda, millega tunnustatakse inimesi, kes on Tõrva linna ning selle kodanike heaolu tagamiseks märkimisväärselt panustanud.

Tulevikus on noortevolikogul plaan tuua tagasi aruteluõhtud kohalikus kohvikus, korraldada enne omavalitsuste valimisi debatt, anda välja Tõrva Noortevolikogu auhind, korraldada ning tähistada Noortevolikogu juubelit ja pakkuda oma kodukoha noortele võimaluse suuremates otsustes kaasa rääkida ning neid tugevalt esindada, sest noored väärivad ka sõnaõigust.

Artikli on kirjutanud Tõrva valla noortevolikogu esimees Roosi Rahnu.

/ Autor

Roosi Rahnu

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status