/ Varivalimised stardivad Tartus haridusministrikandidaatide debatiga

Reedel, 18. veebruari kell 14:00 toimub Eesti Noorteühenduste Liidu varivalimiste projekti raames Tartu Ülikooli peahoone aulas haridusministrikandidaatide debatt, kuhu on kutsutud kõik praegused parlamendierakonnad. Debatt on Varivalimiste avaüritus Tartus ning seda korraldab TÜ Euroopa Kolledž koostöös Tartu Noortevolikoguga.
 
Reedese debati arutelu raskuskese on kõrgharidusel, riigieelarveliste ning -eelarveväliste kohtade jaotusel ja kõrghariduse rahvusvahelise mastaabi edendamisel. Lisaks kajastatakse gümnaasiumiharidust ning noorte osalust puudutavaid valupunkte.

Debatis osalevad Helmer Jõgi (Eesti Reformierakond), Vladimir Shokman (Eesti Keskerakond), Tõnis Lukas (Erakond Isamaa ja Res Publica Liit), Tõnu Ints (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Enn Liba (Eestimaa Rahvaliit) ja Kaarel Tarand (Erakond Eestimaa Rohelised). Debatti modereerivad TÜ Euroopa Kolledži esindaja Marleen Pedjasaar ning Eesti Rahvusringhäälingu ajakirjanik Kajar Kase. Enda eksperthinnangu debatil käsitletud teemadele ja kõrghariduse tulevastele perspektiividele annab Martin Hallik.
 
Korraldajad kutsuvad kõiki huvilisi alates gümnaasiumiõpilastest ja tudengitest kuni õppejõude ja teiste huvilisteni debatti kuulama lubade, et debatt tuleb sisukas ning katab laia teemavaldkonda. Oma roll saab debatil olema ka publikul.
 
Debatil osalemine on tasuta, kohapealse registreerimisega. Debatti on võimalik jälgida online-ülekandena ka TÜ videoportaalis aadressil http://www.uttv.ee.

Varivalimised on ENLi poolt korraldatud 14-20aastastele noortele suunatud poliitiliselt sõltumatu kodanikuharidusprojekt. Projekti eesmärgiks on süvendada noorte huvi ühiskonnaelus kaasarääkimise vastu ning viia noorte arvamuse avalikkuse ja otsustajateni, et Eesti poliitika arvestaks rohkem noorte vajadustega. Projekti raames toimuvad üle Eesti debatid, õpilastööde konkurss valimisreklaami teemal, simulatsioonimängud otsustusprotsessidest ning 25. veebruarist kuni 3. märtsini saavad kõik 14-17aastased Eesti kodakondsusega noored osaleda üleriiigilises e-hääletussimulatsioonis ning valida noorte varivalimiste Riigikogu.

Debati läbiviimist toetavad Tartu Ülikool ja TÜ Euroopa Kolledž. Projekti rahastavad Kodanikuühiskonna Sihtkapital, SA Archimedes Euroopa Noored Eesti büroo, Avatud Eesti Fond, Siseministeerium ja Hasartmängumaksu Nõukogu. Projekti meediapartneriks on Eesti Rahvusringhääling. Tegevuste läbiviimisel toetavad projekti teater Vanemuine, vabaajakeskus Solaris ja Ordi. 

Lisainfo debati kohta:
Marleen Pedjasaar 
TÜ Euroopa Kolledži poolne debati koordinaator
tel: 5515011
E-mail: marleen.pedjasaar@gmail.com

Lisainfo varivalimiste kohta:
Meelika Jürisaar
Eesti Noorteühenduste Liit
Avalike suhete spetsialist
tel: 5041258
E-mail: meelika@enl.ee

 

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status