/ Neljandad Noorte Varivalimised tulevad!

Noorte Varivalimised on Eesti Noorteühenduste Liidu poolt neljandat korda korraldatav apoliitiline kodanikuhariduse projekt, mis keskendub 13-20 aastaste noorte arvamusele poliitikast ja kutsub üle Eesti kõiki 13-17 aastaseid varivalima. Varivalimised on mõeldud just noortele, sest me usume, et noored oskavad ja tahavad maailma asjades kaasa rääkida.
 
Koostöös noorte ja õpetajatega üle Eesti korraldatakse varivalimiste raames Eesti eripaigus debatte, arutelusid ja simulatsioonimänge just noortele olulistel teemadel. Noortele suunatud valimisdebattides saavad noored üheskoos tähtsate otsuste langetajatega rääkida õiglasest valimiseast, linnastumise ja väljarände probleemidest, meedia rollist noorte stereotüübi kujundamisel ja veel paljuski olulisest.
Osalussimulatsioon on meie projekti üks pärlitest – tore rollimäng aitab noortel mõista, kuidas huvigruppide tasandil lahendada kodukohas eksisteerivaid probleeme. Mäng õpetab kodanikkonna toimimist ning ühiskonnagruppide omavahelise koostöö vajalikkust. 
 
Projekt kulmineerub ikka 13-17 aastastele noortele suunatud varivalimissimulatsiooniga, kus neil on võimalus anda oma hääl soovitud kandidaadi poolt täpselt nii nagu päris valimistel. Varivalimissimulatsioon on hea võimalus harjutada valimas käimist  – see annab kogemused ja teadmised, mistõttu on oma esimestele päris valimistele noortel kahtlemata kindlam minna.  Noorte Varivalimistel saab hääletada nii sedelhääletusel kui ka e-hääletusel.

Varivalimist olulised kuupäevad:
5.-6.veebruar – Riigikogu Simulatsioon
30.jaanuar-15.veebruar – Noortele suunatud valimisdebatid
16.-25.veebruar – Varivalimissimulatsioon
Ole kursis, millal ja kus miskit toimub. Informatsiooni leiad varivalimiste kodulehelt www.varivalimised.ee ning meie facebooki lehelt.
Kohtume varivalimistel!
Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status