/ Infonurk / Pressiteated / Kutsekooliõpilased asuvad võidu digilahendusi looma

Kolmandat aastat toimuv kutsekoolinoorte digioskuste programm Samsung Digi Pass toob nädala lõpus Tallinna Ülikooli võistlema kümme 14-20-aastaste noorte meeskonda õppeasutustest üle Eesti. 

Samsung Digi Pass koolitusprogrammi juhi, Tallinna Ülikooli haridustehnoloogia vanemteaduri Mart Laanpere sõnul töötavad kutsekooliõpilased mentorite toel oktoobrist veebruarini enda valitud tarkvaradisaini projektidega, omandades tööturul vajalikke digioskuseid.

„Nelja kuu jooksul asuvad võistlustulle nii tulevased tarkvaraarendajad, multimeedia spetsialistid, tööstusinformaatikud, juuksurid, metsurid, laotöötajad kui ka koka eriala õpilased. Tehnoloogia areng on jõudnud sellesse faasi, kus IKT on levinud igasse valdkonda ning digioskusteta tööturul hakkama ei saa,“ lausus Laanpere.

Oma kolmeliikmeliste meeskondadega on kutsekoolinoorte digipädevuste koolitusprogrammis väljas Luua Metsanduskool ning Järvamaa ja Tartu Kutsehariduskeskus. Kaks võistkonda on osalemas nii Kehtna kui Võrumaa Kutsehariduskeskusest ning kolm meeskonda Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest.

Samsung Electronicsi Digi Pass programmi juht Baltikumis Egle Tamelyte tõi välja, et Eestis finaali valitud ideed aitavad lahendada elulisi probleeme ja mentorid julgustavad noori ka tulevikus oma äriideeid ellu viima.

Näiteks tahavad Kehtna Kutsehariduskeskuse õpilased raplamaalaste jaoks programmeerida orienteerumismängu, Võrumaa infotehnoloogia süsteemide nooremspetsialistid aga soovivad luua spordirakenduse, kus saab reaalajas vaadata Eestiga seotud mängude tulemusi.

„Üks meeskond soovib arendada rakendust, mis lihtsustaks auto remontimist ja aitaks leida mehaanikuid. Teine tiim tunneb puudust äpist, millega vaadata vabu parkimiskohti kaubanduskeskustes ja muudes avalikes parklates. Tahetakse ka välja töötada rakendust, milles saab tutvuda poodide tootevalikuga ja võrrelda hindu. Soovitakse luua äppi, mis aitab eri riikide seadusandluses orienteeruda, ning tarkvara droonile ja Android seadmele, mis teostab metsamõõtmist täpsemalt ja väiksema ajakuluga,“ kirjeldas Tamelyte digiideid.

Esimesed koolituspäevad ootavad ees 26. ja 27. oktoobril Tallinna Ülikoolis, kus kutsekoolinoored läbivad digitaalsete oskuste testi ning saavad ülevaate prototüüpimisest kuni nutiseadmete eripärani. 

Samsung Digi Pass on neljakuuline uuenduslik ja võimalusterohke koolitusprogramm kutsekooliõpilastele vanuses 14–20 eluaastat. Koolitus aitab osalejal omandada oskused, mis on vajalikud unelmate karjäärile aluse panemiseks. 

Koolituse lõpus saavad osalejad spetsiaalsed digitaalsed passid, mis on tõestus tulevasele tööandjale omandatud oskustest ja kogemustest.

Noortele mõeldud programmi on töötanud välja Samsung Electronics Baltics koostöös Tallinna Ülikooli ja Eesti Noorteühenduste Liiduga.

Lisainformatsioon:

Anna-Liisa Villmann
Projekti kommunikatsioonipartner
Tel: 5887 6650
E-post: anna-liisa.villmann@idea.ee 
www.samsungdigipass.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status