/ Infonurk / Pressiteated / PRESSITEADE: Eesti Noorteühenduste Liit ja poliitilised noorteorganisatsioonid allkirjastasid 2019. aasta valimiste hea tava

Eesti Noorteühenduste Liit
PRESSITEADE
30.01.2019

Eesti Noorteühenduste Liit ja poliitilised noorteorganisatsioonid allkirjastasid 2019. aasta valimiste hea tava

25. jaanuaril allkirjastasid Eesti Noorteühenduste Liit ja poliitilised noorteorganisatsioonid 2019. aasta valimiste hea tava. Tava allkirjastamisest võtsid osa lisaks Eesti Noorteühenduste Liidule ka Isamaa Noorteühendus ResPublica, Eesti Reformierakonna noortekogu, Eesti Keskerakonna noortekogu, Noored Sotsiaaldemokraadid, Eesti 200 noortekogu ja Noored Rohelised.

Eesti Noorteühenduste Liidu projekti “Noored Otsustajad” raames koostatud dokument seab kõigi osapoolte jaoks üldised hea tava põhimõtted valimiste-eelsetes tegevustes ning kampaaniates. Kindlasti on oluline märkida, et projekti tegevuste alt koheldakse kõiki partnereid võrdselt, et hoida ära poliitiline kallutatus.

“Valimiste hea tava eesmärgiks on kutsuda üles poliitilisi noorteorganisatsioone erakondadeülesele koostööle ning vastastikusele mõistmisele. Meile kui noortele on tähtis, et arutelud oleksid sisukad ja eetilised ning aitaksid valijal teha läbimõeldud otsuse,“ sõnas juhatuse aseesimees Mikk Tarros.

Kõik on oodatud alates 1. veebruarist teada andma oma tähelepanekutest seoses hea valimistavaga veebileheküljel poliitikudlubavad.ee.

Noored Otsustajad hea tava 2019. aasta valimisteks kehtib nii Riigikogu kui ka Euroopa Parlamendi valimiste puhul. Tava on seotud ka Haridus- ja Teadusministeeriumi ning Eesti Noorteühenduste Liidu poolt koostatud dokumendiga: „Valimised ja kool: põhimõtted, kuidas tagada haridusasutuse neutraalsus 2019. aasta Riigikogu ja Euroopa Parlamendi valimiste ajal“.

Lisainfo:
Mikk Tarros
juhatuse aseesimees
Eesti Noorteühenduste Liit
+372 55697391
mikk@enl.ee

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status