fbpx

/ Infonurk / Noorteühendused / Mida pakuvad noorteorganisatsioonid eriolukorra ajal?

Tegevused ja üleskutsed, mida noorteorganisatsioonid eriolukorra ajal pakuvad

Eestis kehtestatud eriolukorra ajal on oluline jagada noortele infot võimaluste kohta, mida muutunud tingimustes pakutakse. Olgu selleks üleskutsed või veebinarid, mõtteharjutused või muud pakkumised – koondame nüüdsest noorteorganisatsioonide poolt pakutud tegevused siia lehele. 

Tegeleme jooksvalt info uuendamise ning täiendamisega. Antud lehekülg on mõeldud kõikidele Eesti noortele info edastamiseks võimaluste kohta, millega sisustada enda aega karantiini perioodil. 

Kui sinul kui lugejal tekib täiendav huvi mõne noorteorganisatsiooni vastu, siis täpsem info ja kontaktandmed on leitavad SIIN.


Eesti Õpilasesinduste Liit

EÕEL nõustab ja abistab kõiki Eesti õpilasi, kel on mured või probleemid distants- või digiõppega. Vastame esitatud küsimustele või viime probleemid õigete isikuteni, et lahendusi leida. Murega võib pöörduda opilasliit@opilasliit.ee.

Lisaks viiakse läbi tagasisidekorje distantsõppe kohta. Vastata saab SIIN. Küsitlus võtab umbes 10min aega ning küsimuse eesmärgiks on korjata tagasisidet senise distantsõppe murede ja rõõmude kohta.


Eesti Üliõpilaskondade Liit

Eesti Üliõpilaskondade Liit ootab kõikidelt tudengitelt sisendit. Kui tunned, et mõni Sinule kui tudengile südamelähedane teema võiks jõuda laiema aruteluni, anna neile palun sellest teada!

Ankeedi ja info leiad SIIT

Noorteühendus ELO 

Noorteühendus ELO kutsub osalema virtuaalsel viktoriinil, mida saab lahendada nii kodus kui ka õues liikudes. Esimene küsimustik tehakse avalikuks juba 10. aprillil ning neid on loodud kolmele vanuseastmele 1.-5. klassid, 6.-9. klassid ja 10.-12. klassid. Osalemiseks tuleb telefoni alla laadida Loquizi äpp ning sisestada kasutajanimi ja parool. Järgneva 8 nädala jooksul avalikustatakse igal reedel uus viktoriin. Niis on võimalik mai lõpuni oma teadmisi proovile panna ja uusi juurde koguda. Lisaks saab viktoriini täitmisega ühendada ka mõnusa liikumise, sest uus küsimus avaneb ekraanil, kui on läbitud teatud arv meetreid olenemata liikumise asukohast.

!Avalikus ruumis liikumisel jälgi kindlasti riigis kehtestatud eriolukorra reegleid!

Detailsem mänguinfo ja uute viktoriinide avamise teated saab Noorteühenduse ELO kodulehelt ja Noorteühendus ELO Facebooki lehelt.

BE MORE. Community

BE MORE. Community tiim kutsub liituma oma e-kursuste ja kogukonnaga, kus saab kursuseid läbida samaaegselt koos teiste noorte juhtidega Eestis ja Euroopast. Nii on võimalik analüüsida oma organisatsiooni igat detaili ja leida vajalikud arendusteemad, arendada oma teadmisi juhtimisest, jagada oma kogemusi kursuse teemadel BE MORE. Community Facebooki grupis, küsida nõu teistelt juhtidelt, saada inspiratsiooni teistelt, kuidas praeguses olukorras edukalt hakkama saada. Esimese kursuse teema on organisatsiooni alused ja iga kursuseprogramm kestab kaks nädalat. Vaata kursuse Facebooki lehte.

Eesti Skautide Ühing

Skaudid pakuvad võimalust kõikidel osaleda #toaonniväljakutse ettevõtmises. See on edasiesitamisega ja auhinnaloosiga väljakutse kõikidele – nii skautidele kui mitteskautidele, noortele kui vanadele, nii Eestis kui välismaal. Loe juhiseid SIIT ja asu onni ehitama!

Lisaks avaldatakse iga päev Eesti Skautide Ühingu instagramis (@eestiskautideuhing) uue praktilise tegevusidee, mida saavad samuti ette võtta kõik – nii skaudid kui mitteskaudid.

Aprilli esimesel nädalavahetusel on tulemas ülemaailmne skautide interneti teel laager/kohtumine nimega JOTI (Jamboree On The Internet).


Eesti Kurtide Noorte Organisatsioon

“Püsi kodus” viiplemise väljakutse.

Selleks, et osaleda väljakutses, tee nii:
Viiple “püsi kodus” ja postita Facebooki või Instagrammi.
Tag’i Eesti Kurtide Noorte Organisatsioon ära, et saaksime teie videosid näha
#püsikodus #eknoored
Jaga väljakutset sõpradega!

Rohkem infot ja näide, kuidas “Püsi kodus” viiplemine käib, leiad SIIT.


JJ-Street Tantsukool

JJ-Street pakub võimalust tantsima õppida kodust väljumata, pakkudes LIVE-treeninguid uutele huvilistele alates 30.03! Oluline on rõhutada, ettrennid ei ole ette salvestatud ning treener hoiab kogu aeg osalejatega kontakti.
Live-treeningutega saavad liituda kõik vähemalt 12-aastased tantsuhuvilised. Rohkem infot SIIT

Lisaks toimub rahvusvaheline online battle “Battle the virus“. Online tantsuvõistlus on avatud osalemiseks kõikidele huvilistele üle kogu maailma. Võistluse esimene voor algas 30.03! 
Osavõtutasu on 5€ ning võitja selgub 20. aprillil 2020.

Rohkem infot SIIT.


Eesti Väitlusselts

Väitlusselts korraldab Karantiiniturniiri, millega antakse võimalus kõikidele põhi- ja keskkooli õpilastele väidelda veebipõhiselt.

Turniir toimub veebikeskkonnas ning keskkooliformaadis, st osalema on oodatud kolmeliikmelised võistkonnad. Iga vooru teema kuulutatakse välja sama päeva hommikul.
Turniiri reeglid ja registreerimislehe leiad Eesti Väitlusseltsi kodulehelt


Eesti Noorte Tantsu Ühing

Noorte Tantsu Ühing pakub erinevaid tantsimise võimalusi nii online tundide kui loovülesannete kaudu. Jagatakse erinevaid võimalusi kodus tantsimiseks läbi sotsiaalmeedia kanalite.

Eriolukorraga seoses oleme teinud üleskutse Tantsi kodus! #etants
Kõik #etants videod leiab youtubest ja facebookist.


Eesti Noorte Vaimse Tervise Liikumine

Vaimse Tervise Liikumise noored soovitasid jagada infot Peaasi.ee live’de ja podcastide kohta vaimse tervise hoidmise teemal.

Peaasi.ee jagab iga päev kell 15:00 otse-eetris vaimse tervise nippe ja vastab teie praeguse hetke kõige olulisematele küsimustele vaimse tervise teemadel. Eetris on psühholoogid ja teised vaimse tervise spetsialistid. 
Uuri lähemalt facebookist.

Lisaks ootavad ENVTLi noored kõikide noorte panust küsitlusse noorte muredest ja vajadustest eriolukorras. Kogutud infot kasutatakse selleks, et anda mõtteid ja soovitusi ministeeriumitele, kohalikele omavalitsustele ja teistele otsustajatele, kel on võimalus kriisiolukorras midagi ette võtta noorte vaimse tervise toetamiseks.


Youth Club Active

Youth Club Active facebooki lehel on käimas #ACTIVERECOMMEND kampaania, kus jagatakse erinevaid soovitusi nii muusika, filmide kui ka mobiilimängude kohta. 
Lisaks on võimalik näha erinevaid lühivideoid soovitustega tegevusteks karantiini ajal.

NB! Infot jagatakse nii inglise kui ka vene keeles.

Eesti 4H

Toimumas on 2 üle-Eestilist kampaaniat. 
Esimeseks on 4H potipõllunduse kampaania (nn aknalaua potindus), mille eesmärk on taimede kasvatamine ja kogu selle protsessi pildistamine ja/või filmimine. 
Teiseks kogutakse nii noorte kui juhendajate poolt kokku videod toetavate küsimuste alusel, mida kasutatakse 4H 30. juubeliaastaks (2021) valmiva filmi jaoks. 

Aprillis valmivad ka erinevad õppevideod (4H olemus, põhimõtted, klubide moodustamine, noorteaktiiv, klubijuhendaja jne)

Üritustel saab silma peal hoida Noorteühing Eesti 4H facebooki lehel. 


YFU Eesti

Jätkuvad YFU infotunnid erinevate kultuuride ja riikide tutvustamiseks!
Esimene virtuaalne infotund toimub 9. aprillil, kell 16:00. 

Kui oled mõelnud vahetusaasta peale välismaal ning tahaksid teada, mida peaksid enne tegema ning mis riikidesse on ülde võimalik minna, siis registreeri end infotundi SIIN


BEST-Estonia

BEST soovitab kõikidel organisatsioonidel mõelda erinevate sisetegevuste peale, mis on liikmetele suunatud.

BESTi eesmärgiks on tagada oma liikmeskonna motiveeritus ja töökus ka kodustes tingimustes.
Selle jaoks on toimumas iga neljapäeva hommikul Online jooga tund. Samuti on igale nädalale planeeritud üks online koolitus.

Et elu ka lõbus oleks, on igale nädalale ka üks fun tegevus planeeritud, kus peab kas midagi üles pildistama või midagi eriskummalist tegema. 


Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts

EAÜS annab teada, et vanemuine.org lehekülje vahendusel on võimalik arstitudengitel panna end kirja, et aidata meditsiiniasutusi eriolukorra ajal oma ressursiga – see pigem rakendub vanema kursuse tudengitele. Paljud haiglad ja perearstikeskused on juba kutsunud tulevasi arste appi selle keskkonna kaudu või tudengite poole otse pöördudes. 


Fridays For Future Eesti

FFF Eesti korraldab eriolukorrast hoolimata meeleavaldusi edasi. Nende eesmärk on jätkuvalt seista jätukusuutliku keskkonnapoliitika eest. FFF Eesti kutsub protestima sotsiaalmeedia vahendusel postitades üles pildi koos plakatiga. Lisaks pakume võimalust võtta osa veebinaridest, kus saab keskkonna teemadel kaasa rääkida. Rohkema informatsiooni jaoks tšekka nende Facebooki lehte. 

 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status