fbpx

/ Infonurk / Välissuhted / ESINDAJA LEITUD: Esinda Eestit Euroopa tuleviku konverentsi täiskogu istungitel

Tahaksid kaasa rääkida Euroopa tuleviku teemadel? Siin on sinu võimalus! Hakka ENLi esindajaks Euroopa tuleviku konverentsi täiskogu istungitel. 

 

Lisaks ÜRO noordelegaadi programmile on meil võimalik noorte osaluse võimalusi veelgi avardada ning sedapuhku Euroopa Liidu teemadel. Koostöös Riigikantseleiga otsime noort, kes tunneb Euroopa Liidu poliitika vastu huvi ning on valmis osalema Euroopa tuleviku konverentsi täiskogu istungitel Eesti kodanike esindajana. Tegemist on erakordse võimalusega – kandideeri kohe! 

Ootused esindajale:

Kandideerides ootame, et

  1. saaksid osaleda kõikidel täiskogu kohtumistel (kuupäevad järgnevad);
  2. osaleksid siseriiklikel sündmustel;
  3. koguksid enne täiskogu istungit sisendit (abiks ENLi avaliku poliitika spetsialist);
  4. kommunikeeriksid on tegevust (nt sotsiaalmeedias, ENLi blogis; abiks ENLi kommunikatsiooni ja turunduse spetsialist). 

Infot täiskogu kohta:

Konverentsi täiskokku (plenary) kuulub ligikaudu 433 liiget. Nende hulgas:

  • 108 Euroopa Parlamendi liiget;
  • 54 Euroopa Liidu Nõukogu esindajat (kaks ühe liikmesriigi kohta);
  • 3 Euroopa Komisjoni esindajat;
  • 108 rahvusparlamendi esindajat (neli ühe liikmesriigi kohta);
  • 108 ELi kodanikku: 80 Euroopa kodanike paneelidelt; 27 siseriiklikelt kodanike paneelidelt/üritustelt (üks liikmesriigi kohta) + Euroopa noortefoorumi president;
  • 18 Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitee ja 18 Euroopa Regioonide Komitee esindajat;
  • 8 sotsiaalpartnerite ja 8 kodanikuühiskonna esindajat.

Täiskogu arutelud struktureeritakse temaatiliselt võttes aluseks konverentsi kümme teemat. Täiskogul on nõuandev roll ja ta esitab oma ettepanekud konverentsi juhatusele, kes koostab konverentsi lõppraporti kolmele presidendile: David Sassolile (Itaalia), Ursula von der Leyenile (Saksamaa) ja EL nõukogu eesistujale Emmanuel Macronile (Prantsusmaa).

Konverentsi jooksul plaanitakse läbi viia kuni kuus täiskogu istungit, millel esindajana osalema peaksid:

  • 19. juunil 2021,
  • 22.-23. oktoobril 2021,
  • 17.-18. detsembril 2021,
  • 21.-22. jaanuaril 2022,
  • 18.-19. veebruaril 2022
  • 11.-12. märtsil 2022.

19. juunil toimub esimene täiskogu istung Strasbourgis. Üritus toimub hübriidselt. Päevakorras on nii konverentsi digiplatvormi kui ka Euroopa kodanike paneelide tutvustus. Uuri lähemalt materjalidest leitavat üldinfot konverentsi kohta, digiplatvormi tutvustust ja konverentsi ühisavaldust.

Esimesed sündmused toimuvad virtuaalselt, loodetavasti aasta lõpus saab hakata osalema füüsilistel sündmustel. Füüsiliste sündmuste puhul hüvitab Riigikantselei lennupiletid ja majutuskulud.

Lisaks oled oodatud osalema ka 17. juunil Lissabonis toimuvale Euroopa kodanike hübriidüritusele. 

Kandideerimiseks:

Kirjuta lühike ingliskeelne kirjeldus endast ja oma huvist, miks soovid Euroopa tuleviku konverentsi täiskogu istungitel kaasa lüüa; kinnita, et saad osaleda kõikidel täiskogu kohtumistel ja Eestis toimuvatel sarnastel sündmustel; jaga oma mõtteid, kuidas oled valmis kommunikeerima oma tegevusi ja saada kõik eelnev Eesti Noorteühenduste Liidu juhatuse esimehele Triin Roosile (triin@enl.ee) hiljemalt 2. juuniks 2021. Esindaja valitakse ja kinnitatakse juba 3. juunil.

/ Materjalid

Konverentsi info

pdf

Digiplatvormi tutvustus

pdf

Ühisavaldus Euroopa tuleviku teemalise konverentsi kohta

pdf

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status