fbpx

/ Infonurk / Projektid / 7 põhjust, miks peaksid osalema Baltic Youth Exchange noortevahetusel Mözenis

Oled sa 18-24 aastane noor, kes tunneb huvi sotsiaalse kaasatuse vastu ja tahaks sügisel midagi lahedat ette võtta? Siin on sulle üks põnev pakkumine – osale Baltic Youth Exchange’i programmis, mis toimub juba 16.-23. oktoobril Saksamaal Mözenis! Projekti teemaks on sotisaalne kaasamine ja vähemate võimalustega noorte kaasamine.

Et otsustusprotsessi ja võimalike dilemmade lahendamist hõlbustada, oleme sulle kirja pannud ka 7 põhjust, miks peaksid kindlasti noortevahetusest osa võtma:

  1. Mözenis saad nautida imeilusat Põhja-Saksamaa loodust, sest noortevahetuse kavast leidub ka palju põnevaid õuetegevusi, nagu kanuumatk ja vibulaskmine. 
  2. Peale Mözeni saad külastada ka Hamburgi! Kas teadsid, et Hamburgis on kokku rohkem sildu kui Amsterdamis, Veneetsias ja Londonis?
  3. Programmis osaledes saad teiste osalejatega praktiseerida oma inglise ja/või saksa keele oskust. Kui sa saksa keelt veel ei oska, aga tahaksid õppida, siis on noortevahetuse lõpuks sul kindlasti põhiväljendid suus!
  4. Noortevahetusel on sul võimalik teistele osalejatele tutvustada Eesti kultuuri ning tutvuda ka Leedu, Läti, Soome, Poola ja Saksamaa kultuuriga, sest teised osalejad on tulemas just nendest riikidest.
  5. Peale kõige eelmainitu saad tohutult väärtusliku kogemuse ja palju teadmisi sellest, kuidas vähemate võimalustega inimesi paremini kaasata, et meie ühiskonnas oleks inimestel võrdsemad võimalused ning parem elukeskkond, kus elada. Programmi jooksul toimuvad erinevad tuurid ja arutelud, mida viivad läbi vähemate võimalustega inimesed.
  6. Saad võimaluse avaldada ENLi blogis artikli oma kogemusest ja kõigest põnevast, mida noortevahetusel õppisid (kui sa varem kirjutanud pole, siis ära muretse, aitame sul oma mõtted kirja panna!).
  7. Pärast projekti saad kodukohas/oma organisatsioonis läbi viia teemaõhtu, arutelu või refleksiooni projektist ning mõelda, kuidas saaksid enda kodukohas/organisatsioonis  panna suurema rõhu vähemate võimalustega noorte kaasamisele või sotsiaalse kaasatuse teemal (siinkohal saab ENL aidata välja mõelda kontseptsiooni või mingis ulatuses finantsiliselt toetada).

 

Seega, heida pilk kiirelt kalendrisse ning anna oma osalussoovist teada ENLi noorte osaluse spetsialistile Liisale (liisa@enl.ee) hiljemalt augusti lõpuks!

 

/ Autor

Liisa Junolaine

liisa@enl.ee

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status