/ Infonurk / Noorteühendused / ANKEET: JCI Estonia

Ettevõtlike Noorte Koda ehk JCI Estonia on liidrite arendamise keskkond, mille eesmärk on anda oma liikmetele võimalus saada teadmisi ja praktilist kogemust. Loe intervjuust, milliseid arenguvõimalusi JCI oma liikmetele pakub!

Kirjeldage, millega teie organisatsioon tegeleb?

Ettevõtlike Noorte Koda ehk JCI on liidrite arendamise keskkond. Meie eesmärk on anda oma liikmetele võimalus saada värskeid teadmisi ja neid kohe praktikas läbi proovida. Kogemus on näidanud, et kogetu kinnistub kõige paremini õpitud teadmisi ja seda saame koos JCIs teha.

Lähtume sellest, et läbi projektide, töötubade ja organisatsiooni juhtimise on võimalus omandada uusi oskusi väljaspool tavapärast tööelu ja panna end juhtivatel kohtadel või mõnes muus rollis proovile juba enne kui sinu tööandja saab sulle midagi sarnast pakkuda. Lisaks praktilisele kogemusele aitame õppida tundma nii iseennast kui seda, kuidas erinevad inimtüübid, mõtteviisid ja töövõtted praktikas kokku kõlavad.

JCI visiooniks on olla juhtiv ülemaailmne noorte aktiivsete inimeste võrgustik ning missiooniks on pakkuda arenguvõimalusi, mis innustavad noori inimesi positiivset muutust looma.

Millistes piirkondades teie organisatsioon tegutseb?

Eestis on kokku 10 koda. Kojad asuvad Haapsalus, Rakveres, Raplas Viljandis, 2 Tartus ja 4 Tallinnas. Võta julgelt mõne kojaga ühendust ja osale lähiaja sündmusel või saa mõne sinu jaoks huvitava liikmega kokku!

Keda ootate endaga liituma?

JCI on ülemaailmne mittetulunduslik organisatsioon inimestele vanuses 18-40, mida juhitakse selle liikmete poolt. JCI missioon on tagada arenguvõimalusi, mis võimendavad noori aktiivseid liikmeid looma positiivseid muutusi. JCI liikmed on väga erineva taustaga, nii kultuuriliselt kui professionaalselt, kuid nad kõik kannavad samu väärtusi ja kirge selle vastu, et arendada iseennast ja toetada kogukonna elu paremaks muutmist.

Kui sa tahad astuda sammukese lähemale tuleviku liidriks saamisel, siis võta meiega ühendust! Räägime lähemalt, milliseid võimalusi me pakkuda saame ning milliseid ideid saad sa meie koja juures algatada ja proovida ning kuidas see saab olema seotud liidriks kasvamisega.

Milliseid oskusi ja kogemusi on organisatsiooniga liitunud noorel võimalik omandada ja kogeda?

JCI tegevus jaguneb 4 põhivaldkonda – ettevõtlikkus, eneseareng, rahvusvahelised suhted ja ühiskondlikud projektid. 

 1. Õpi läbi tegevuste 
  Pane käed külge ja hakka pihta! Proovi, eksi ja proovi uuesti. See on turvaline keskkond, kus õpid läbi praktiliste tegevuste. Teostades projekte on võimalik testida äriideid, ka ebaõnnestumise puhul ei oota sind ees isiklik laostumine, küll aga kogemused tulevikuks. Läbi projektide, töötubade ja organisatsiooni juhtimise võimalus siin omandada uusi oskusi väljaspool tavapärast tööelu ja panna end juhtivatel kohtadel või mõnes muus rollis proovile juba enne kui sinu tööandja saab sulle midagi sarnast pakkuda. Lisaks praktilisele kogemusele õpid tundma nii iseennast kui seda, kuidas erinevad inimtüübid, mõtteviisid ja töövõtted praktikas kokku kõlavad.  
 2. Arenda meeskonnatöö kogemusi
  Kuidas meeskonnad tekivad ja milliseid arenguetappe nad läbivad? Millised inimtüübid suudavad koostööd teha? Seda kõike saad õppida läbi erinevates projektimeeskondades osalemise ning  nende juhtimise. Samuti annab see sulle võimaluse avastada, milline meeskonnamängija sa ise oled.
 3. Suurenda enda suhtlusvõrgustikku, sh rahvusvahelist
  Suurepärane võimalus laiendada sidemeid välismaaga ning arendada välismaalastega suhtlemise kogemust. Noortekodade twinning-projektid ja ühistegevused ulatuvad üle kogu maailma. Suheldes JC-katega erinevatest maadest, oled teadlik kultuuri erinevustest ja äritavadest. 


Miks peaksid noored just teie organisatsiooniga liituma? Mis on see “teie asi”?

JCI ehk ettevõtlike noorte koda on koht, kust saad täpselt seda, mida soovid ja millesse panustad. Sa võid areneda läbi projektide, mida vead. Või hoopis läbi erinevate koolituste, milles kõik liikmed saavad huvi korral osaleda. Siin on 7 põhjust, miks liituda JCIga:

 1. Õpid läbi tegevuste
 2. Saad arendada oma meeskonnatöö kogemusi
 3. Suurendad enda suhtlusvõrgustikku, sh rahvusvaheliselt
 4. Saad algatada ühiskondlikke olulisi muutusi (nt. ühiskonnas ja keskkonnas)
 5. Omad ligipääsu erinevatele koolitustele
 6. Võimalus osaleda rahvusvahelistel üritustel, mida korraldab JCI
 7. Saad platvormi enda projektide elluviimiseks

Lisaks saad seda kõike koos teha inimestega, kes kannavad sarnaseid väärtusi! 

Kirjeldage mõnda lahedat sündmust, projekti või viimase aja suurimat saavutust, millega organisatsioonis tegelenud olete

Programmi “Silmapaistev Noor Eestlane” (ülemaailmselt tuntud kui Ten Outstanding Young Persons ehk TOYP) raames tunnustatakse noori inimesi vanuses 18-40 eluaastat, kes paistavad silma märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal ning algatavad positiivseid muutusi.

Eesti Ettevõtlike Noorte Koda korraldab Silmapaistva Noore Eestlase valimist juba 24. korda. Iga-aastase programmi eesmärk on leida ja tunnustada noori eestlasi, kes on ühiskonnas märkimisväärsete tulemustega oma tegevusalal silma paistnud ning ühiskonnas positiivseid muutusi algatanud. Lisaks tunnustamisele veel teinegi väga oluline roll – inspireerida ja motiveerida ka teisi noori asju suurelt ja julgelt ette võtma ning ühiskonda panustama. 2022. aasta Silmapaistev Noor Eestlane valimist kandis üle ERR oma veebiportaalis ning hiljem oli ERRis eetris saade nendest 10 inimesest, kes olid sel aastal oma tegevusega silma paistnud ning jõudnud nominentide hulka. Saadet saab järele vaadata SIIN

JCI Maailmakongress 2019 – suurim rahvusvaheline konverents Eestis! 4.-8. novembril 2019 toimus Eestis kõigi aegade suurim rahvusvaheline juhtimis- ja ettevõtlusalane konverents, mille eesmärgiks on pakkuda osalejatele tipptasemel konverentsielamust ning tutvustada maailmas Eestit suurepärase äri- ja ettevõtluskeskkonnana ning turismi sihtkohana. Kongressile registreeris 103 riiki ning koos tiimi, vabatahtlike ja korraldajatega osales konverentsil ca 4100 inimest. Kongressi pärjati ka Aasta konverentsitegu 2019 tiitliga. Lisainfo siin, siin või siin

Kas teie organisatsioonil on ka iga-aastaseid traditsioonilisi üritusi? Kui jah, siis palun kirjeldage neid.

Meie iga-aastane suursündmus on kindlasti JCI Estonia aastakonverents, mis toimub septembri kolmandal nädalavahetusel. Selleaastane konverents,  mis toimus 16.-18.september Tartus, on pühendatud haridusele ja õppimisele. Tegemist on praktilise konverentsiga, kust saad oskuslikke nippe, mida on võimalik ka oma tööelus kasutada. Esinejate seas on näiteks ajuteadlane Jaan Aru, Grete Arro ja Liina Kersna. Konverentsi programmi ja esinejate kohta saab rohkem lugeda SIIN

22.10. Toimub Inspiratsioonipäev JCI Fresh Up, Cleveron akadeemias Viljandis, kus kohtume Clevoni juhi Arno Küti, Iglucraft juhi Priit Kallase ja Clanbeat asutaja Kadri Tuisk`ga. 

Milliste kanalite kaudu on teie organisatsiooni tegevustega võimalik ennast kursis hoida? Kas teil ilmub ka infokirju või oma väljaandeid?

Meie kohta saab lugeda meie kodulehel. Kui sul on kindel huvi meie tegemiste vastu siis täida kodulehel huvilise avaldus ja liitu meie uudiskirjaga! Meie tegemistel tasub kindlasti silma peal hoida Facebooki lehel ja Instagramis või vaadata meie Youtube kanalit

Loe lisaks! Kogemuslugu: Eva Maria on JCIs olnud veel üsna lühikest aega, aga on selle ajaga saavutanud palju. Ta on käima tõmmanud “Eluks valmis” projekti, võitnud JCI Euroopa kõnevõistluse ning juba on siht silme ees, mida kõike võiks veel ära teha. Loe edasi Eva Maria Hanson: JCI Euroopa kõnevõistluse võitja ning aktivist, kelle eesmärk on teha tööd, mida ta täiel rinnal naudiks!


/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status