fbpx

/ Infonurk / Projektid / Esita kandidaat aasta keskkonnanoore ja mõjuisiku konkurssidele!

Kas oled märganud tänavu mõne tubli noore pingutust looduse kaitseks? Või kuulnud hoopis tuntud inimesi ärgitamas meid kõiki veelgi keskkonda säästvamalt käituma? Aita meil nad üles leida!

Keskkonnaministeerium kuulutab välja kaks konkurssi, et tänada inimesi, kelle viimase aasta panus keskkonnahoidliku hoiaku levitamisse on olnud märkimisväärne, nähtav ja tuntav. 

  • Mõjuisiku konkursiga otsime tuntud inimest, kes on viimase aasta jooksul oma tegevuses pööranud erilist tähelepanu keskkonnale – olnud eeskujuks või edendanud loomingu või vabatahtliku tegevusega Eesti inimeste keskkonnateadlikkust.
  • Keskkonnanoore konkursiga otsime 7–26aastast noort, kes on oma tegevusega näidanud, et igaühe panus keskkonnaprobleemide esile tõstmisel on oluline ning see mõjutab teisi muutma oma käitumist loodust säästvamaks.

Keskkonnaminister Madis Kallase sõnul panustavad paljud Eesti inimesed oma igapäevaste tegevustega keskkonna heaks ega pruugi seda ise tähelegi panna. „See tundub iseenesestmõistetav, et hoiame ja kaitseme loodust. Kuid tubli tegu tuleb ka märgata ja tunnustada. Igaühe pingutus loeb ning mis veel tähtsam – ka üks inimene suudab oma tegudega nügida paljusid teisi keskkonnateadlikumalt käituma. Kutsun üles esitama kandidaate, et saaksime neid tänada,“ ütles Kallas.

Kandidaate võivad esitada nii eraisikud kui organisatsioonid. Palume ankeeti kindlasti märkida põhjendus ning võimalusel viited kandidaadi tegevusele. 

Keskkonnanoore kandidaate saab esitada siit: https://envir.ee/keskkonnanoor22 

Mõjuisiku konkursi ankeet asub siin: https://envir.ee/mojuisik 

Pärast kandidaatide esitamist alustab mõjuisiku laureaadi väljaselgitamiseks tööd žürii, kuhu kuuluvad asjatundjad keskkonna- ja kommunikatsiooni valdkondadest. Aasta keskkonnanoort valib aga Noorte Keskkonnanõukogu. Palume ankeeti kindlasti märkida põhjendus ning võimalusel viited kandidaadi tegevusele.

Kandidaate on võimalik esitada 11. novembrini. Võitjad kuulutatakse välja 1. detsembril toimuval keskkonnagalal. 

/ Loe ka

Skip to content
This Website is committed to ensuring digital accessibility for people with disabilities. We are continually improving the user experience for everyone, and applying the relevant accessibility standards.
Conformance status